Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις αλάτι.

Σύμφωνοι, το αλάτι δίνει γεύση στα πάντα. Αλλά στην περίπτωση της ντομάτας –ιδιαίτερα σε εκείνες που δεν έχουν ωριμάσει αρκετά– έχει μαγικές ιδιότητες, καθώς την αφυδατώνει.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις, λοιπόν; Κόβεις τις ντομάτες σε φέτες, τις απλώνεις σε ένα σουρωτήρι και τις πασπαλίζεις με γενναιόδωρες ποσότητες αλατιού. 15-20 λεπτά αργότερα, έχουν χάσει μεγάλο μέρος της υγρασίας τους – επομένως, στο μαγείρεμα θα απελευθερώσουν λιγότερο νερό.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκοπεύεις να τις χρησιμοποιήσεις σε ένα φαγητό με ζύμη, όπως μια πίτσα ή μια πίτα. Μια ντομάτα που δεν έχει αλατιστεί απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες νερού κάνοντας τη ζύμη να μουλιάσει – και αυτό είναι κάτι που δεν θέλεις.

Επιπλέον, το αλάτι δίνει στην ντομάτα πιο έντονη γεύση, αφού με την απομάκρυνση της υγρασίας τής χαρίζει πιο πυκνή σύσταση και πιο σκληρή υφή, σαν αυτές που έχουν οι τέλεια ωριμασμένες ντομάτες.

Και ένα τελευταίο tip: Μην πετάξεις το νερό της ντομάτας. Μπορείς άνετα να το προσθέσεις σε έναν ντοματοχυμό ή σε ένα κοκτέιλ Bloody Mary.

empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Πώς θα δώσουμε σε όλα τα σπιτικά cupcakes το ίδιο μέγεθος;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ με ποιον τρόπο οι επαγγελματίες καταφέρνουν να παρασκευάσουν μπισκότα, cupcakes και μάφιν στο ίδιο μέγεθος, ξανά και ξανά; Δεν είναι θέμα μαγείας, ούτε καν απαιτεί χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.
empty alt

Αφιέρωμα αβοκάντο: ποια λάθη να αποφύγεις και πώς θα επισπεύσεις την ωρίμανσή του

Αν η σημερινή γενιά έπρεπε να επιλέξει ένα σύμβολο της διατροφής της, αυτό θα ήταν πιθανότατα το αβοκάντο.
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Απολαυστική συνταγή με κομμάτια κρουασάν, τυριά και μπέικον στον φούρνο

Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.
empty alt

Παρατείνετε το καλοκαίρι με Brat Summer Pasta

Μια πράσινη γευστική αύρα στο πιάτο σας
Back To Top