Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.

Πώς να φτιάξετε φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Η διαδικασία είναι απλή: Ξεπλένετε και στεγνώνετε τις φράουλες και μετά λιώνετε τη σοκολάτα σας. Μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα με φανταχτερό τρόπο σε ένα διπλό μπεν μαρί (που πραγματικά ακούγεται μόνο φανταχτερό – αλλά είναι πολύ απλό), ή μπορείτε απλώς να τη λιώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα.

Το βασικό εδώ είναι ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι φράουλες σας είναι πράγματι στεγνές πριν προχωρήσετε! Εάν υπάρχει πολύ υγρασία στις φράουλες, η σοκολάτα δεν θα κολλήσει σωστά και η περιεκτικότητα σε νερό θα διαταράξει επίσης την κρυστάλλωση στη λιωμένη σοκολάτα σας. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η σοκολάτα με κακή θερμοκρασία φαίνεται παγωμένη και με ραβδώσεις; Το νερό ή οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες είναι πιθανώς οι ένοχοι.

Τι είδους σοκολάτα είναι καλό για φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Συνιστούμε τη χρήση τυπικών ημίγλυκων κομματιών σοκολάτας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρη σοκολάτα.

Να βάλω στο ψυγείο τις φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Θέλετε να βάλετε τις φράουλες στο ψυγείο μέχρι να δέσει η σοκολάτα, περίπου 30 λεπτά, αλλά στη συνέχεια αφαιρέστε – ειδικά πριν τις σερβίρετε. Μας αρέσει οι φράουλες να είναι πιο κοντά σε θερμοκρασία δωματίου για το σερβίρισμα. Εάν είναι πολύ κρύο, η σοκολάτα μπορεί να είναι πολύ σκληρή και θα δυσκολευτείτε να δαγκώσετε το κέλυφος!

fraoulosok

Συστατικά

2 κιλά φράουλες

1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

1/2 φλιτζάνι κομματάκια λευκής σοκολάτας

Ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί μαγειρικής. Ξεπλύνετε τις φράουλες και στεγνώστε τες με χαρτί κουζίνας.

Σε ξεχωριστά μικρά, κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων μπολ (όπως φλιτζάνια κρέμας) λιώστε τις σοκολάτες, μία κάθε φορά, στο φούρνο μικροκυμάτων με 50 τοις εκατό (μέτρια) ισχύ, αφήνοντας 1-1/2 έως 2 λεπτά το καθένα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Εάν δεν έχει λιώσει τελείως, αφήνουμε στα μικροκύματα λίγα δευτερόλεπτα περισσότερο.) Ή, λιώνουμε τη σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κρατώντας τη φράουλα από το άκρο του μίσχου, βουτήξτε σε σοκολάτα για να καλύψετε περίπου τα τρία τέταρτα του φρούτου. Βουτάτε σε ξηρούς καρπούς, αν θέλετε, και βάζετε στο ταψί. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φράουλες, τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς.

Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η σοκολάτα.

Για φράουλες διπλής και τριπλής σοκολάτας:

Αφού πήξει η πρώτη επικάλυψη σοκολάτας, βυθίστε σε διαφορετική σοκολάτα, αφήνοντας ένα μέρος της πρώτης σοκολάτας εκτεθειμένο. Επαναλάβετε με την τρίτη σοκολάτα, αν θέλετε, αφήνοντας κάθε στρώση να σταθεροποιηθεί μεταξύ των ντιπ.

Απόδοση συνταγής: 8 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

Θερμίδες: 193

Λίπος: 13 γραμμάρια

Φυτικές ίνες: 2 γρ.

Νάτριο: 59 χγρ.

Πρωτεΐνη: 3 γρ.

Υδατάνθρακες: 22 γρ.

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
empty alt

Κάντε την έκπληξη με αυτά τα λαχταριστά Brownies cheesecake-κολοκύθας

Εύκολα στην παρασκευή, θα σας χαρίσουν απολαυστική φθινοπωρινή γεύση
Back To Top