Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.

Πώς να φτιάξετε φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Η διαδικασία είναι απλή: Ξεπλένετε και στεγνώνετε τις φράουλες και μετά λιώνετε τη σοκολάτα σας. Μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα με φανταχτερό τρόπο σε ένα διπλό μπεν μαρί (που πραγματικά ακούγεται μόνο φανταχτερό – αλλά είναι πολύ απλό), ή μπορείτε απλώς να τη λιώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα.

Το βασικό εδώ είναι ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι φράουλες σας είναι πράγματι στεγνές πριν προχωρήσετε! Εάν υπάρχει πολύ υγρασία στις φράουλες, η σοκολάτα δεν θα κολλήσει σωστά και η περιεκτικότητα σε νερό θα διαταράξει επίσης την κρυστάλλωση στη λιωμένη σοκολάτα σας. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η σοκολάτα με κακή θερμοκρασία φαίνεται παγωμένη και με ραβδώσεις; Το νερό ή οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες είναι πιθανώς οι ένοχοι.

Τι είδους σοκολάτα είναι καλό για φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Συνιστούμε τη χρήση τυπικών ημίγλυκων κομματιών σοκολάτας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρη σοκολάτα.

Να βάλω στο ψυγείο τις φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Θέλετε να βάλετε τις φράουλες στο ψυγείο μέχρι να δέσει η σοκολάτα, περίπου 30 λεπτά, αλλά στη συνέχεια αφαιρέστε – ειδικά πριν τις σερβίρετε. Μας αρέσει οι φράουλες να είναι πιο κοντά σε θερμοκρασία δωματίου για το σερβίρισμα. Εάν είναι πολύ κρύο, η σοκολάτα μπορεί να είναι πολύ σκληρή και θα δυσκολευτείτε να δαγκώσετε το κέλυφος!

fraoulosok

Συστατικά

2 κιλά φράουλες

1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

1/2 φλιτζάνι κομματάκια λευκής σοκολάτας

Ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί μαγειρικής. Ξεπλύνετε τις φράουλες και στεγνώστε τες με χαρτί κουζίνας.

Σε ξεχωριστά μικρά, κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων μπολ (όπως φλιτζάνια κρέμας) λιώστε τις σοκολάτες, μία κάθε φορά, στο φούρνο μικροκυμάτων με 50 τοις εκατό (μέτρια) ισχύ, αφήνοντας 1-1/2 έως 2 λεπτά το καθένα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Εάν δεν έχει λιώσει τελείως, αφήνουμε στα μικροκύματα λίγα δευτερόλεπτα περισσότερο.) Ή, λιώνουμε τη σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κρατώντας τη φράουλα από το άκρο του μίσχου, βουτήξτε σε σοκολάτα για να καλύψετε περίπου τα τρία τέταρτα του φρούτου. Βουτάτε σε ξηρούς καρπούς, αν θέλετε, και βάζετε στο ταψί. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φράουλες, τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς.

Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η σοκολάτα.

Για φράουλες διπλής και τριπλής σοκολάτας:

Αφού πήξει η πρώτη επικάλυψη σοκολάτας, βυθίστε σε διαφορετική σοκολάτα, αφήνοντας ένα μέρος της πρώτης σοκολάτας εκτεθειμένο. Επαναλάβετε με την τρίτη σοκολάτα, αν θέλετε, αφήνοντας κάθε στρώση να σταθεροποιηθεί μεταξύ των ντιπ.

Απόδοση συνταγής: 8 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

Θερμίδες: 193

Λίπος: 13 γραμμάρια

Φυτικές ίνες: 2 γρ.

Νάτριο: 59 χγρ.

Πρωτεΐνη: 3 γρ.

Υδατάνθρακες: 22 γρ.

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Κοτόπουλο στο φούρνο: πώς θα το ψήσεις βήμα-βήμα

Ποιος έχει διάθεση, τώρα το καλοκαίρι, να περνάει όλη τη μέρα του κλεισμένος στην κουζίνα και σκυμμένος πάνω από καυτές κατσαρόλες; Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες εύκολες και χορταστικές λύσεις.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Λαχταριστά λευκά λαζάνια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά
Back To Top