Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.

Πώς να φτιάξετε φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Η διαδικασία είναι απλή: Ξεπλένετε και στεγνώνετε τις φράουλες και μετά λιώνετε τη σοκολάτα σας. Μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα με φανταχτερό τρόπο σε ένα διπλό μπεν μαρί (που πραγματικά ακούγεται μόνο φανταχτερό – αλλά είναι πολύ απλό), ή μπορείτε απλώς να τη λιώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα.

Το βασικό εδώ είναι ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι φράουλες σας είναι πράγματι στεγνές πριν προχωρήσετε! Εάν υπάρχει πολύ υγρασία στις φράουλες, η σοκολάτα δεν θα κολλήσει σωστά και η περιεκτικότητα σε νερό θα διαταράξει επίσης την κρυστάλλωση στη λιωμένη σοκολάτα σας. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η σοκολάτα με κακή θερμοκρασία φαίνεται παγωμένη και με ραβδώσεις; Το νερό ή οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες είναι πιθανώς οι ένοχοι.

Τι είδους σοκολάτα είναι καλό για φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Συνιστούμε τη χρήση τυπικών ημίγλυκων κομματιών σοκολάτας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρη σοκολάτα.

Να βάλω στο ψυγείο τις φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Θέλετε να βάλετε τις φράουλες στο ψυγείο μέχρι να δέσει η σοκολάτα, περίπου 30 λεπτά, αλλά στη συνέχεια αφαιρέστε – ειδικά πριν τις σερβίρετε. Μας αρέσει οι φράουλες να είναι πιο κοντά σε θερμοκρασία δωματίου για το σερβίρισμα. Εάν είναι πολύ κρύο, η σοκολάτα μπορεί να είναι πολύ σκληρή και θα δυσκολευτείτε να δαγκώσετε το κέλυφος!

fraoulosok

Συστατικά

2 κιλά φράουλες

1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

1/2 φλιτζάνι κομματάκια λευκής σοκολάτας

Ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί μαγειρικής. Ξεπλύνετε τις φράουλες και στεγνώστε τες με χαρτί κουζίνας.

Σε ξεχωριστά μικρά, κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων μπολ (όπως φλιτζάνια κρέμας) λιώστε τις σοκολάτες, μία κάθε φορά, στο φούρνο μικροκυμάτων με 50 τοις εκατό (μέτρια) ισχύ, αφήνοντας 1-1/2 έως 2 λεπτά το καθένα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Εάν δεν έχει λιώσει τελείως, αφήνουμε στα μικροκύματα λίγα δευτερόλεπτα περισσότερο.) Ή, λιώνουμε τη σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κρατώντας τη φράουλα από το άκρο του μίσχου, βουτήξτε σε σοκολάτα για να καλύψετε περίπου τα τρία τέταρτα του φρούτου. Βουτάτε σε ξηρούς καρπούς, αν θέλετε, και βάζετε στο ταψί. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φράουλες, τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς.

Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η σοκολάτα.

Για φράουλες διπλής και τριπλής σοκολάτας:

Αφού πήξει η πρώτη επικάλυψη σοκολάτας, βυθίστε σε διαφορετική σοκολάτα, αφήνοντας ένα μέρος της πρώτης σοκολάτας εκτεθειμένο. Επαναλάβετε με την τρίτη σοκολάτα, αν θέλετε, αφήνοντας κάθε στρώση να σταθεροποιηθεί μεταξύ των ντιπ.

Απόδοση συνταγής: 8 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

Θερμίδες: 193

Λίπος: 13 γραμμάρια

Φυτικές ίνες: 2 γρ.

Νάτριο: 59 χγρ.

Πρωτεΐνη: 3 γρ.

Υδατάνθρακες: 22 γρ.

empty alt

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκιες τις ντομάτες

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

3 λόγοι για τους οποίους δεν φουσκώνουν ποτέ τα κέικ σου

Γιατί μια συνταγή για κέικ ή άλλο γλυκό που θέλει ψήσιμο στο φούρνο φαίνεται τόσο εύκολη στο χαρτί, αλλά στην πράξη δεν σου πετυχαίνει ποτέ; Για παράδειγμα, γιατί το κέικ σου δεν φουσκώνει ή τα μπισκότα σου καίγονται απέξω ενώ από μέσα παραμένουν άψητα; Αν έχεις πολλές τέτοιες […]
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Πες το κι έγινε viral – πώς να φτιάξεις τα δημοφιλή αυγά pesto

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς θα θέλεις τα αυγά σου να μαγειρευτούν, ίσως θελήσεις να απαντήσεις, «Pestoed!» Η τελευταία τάση για viral φαγητά για την ανάληψη του TikTok αποτελείται από αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα πέστο και φαίνεται αυγά-νόστιμη.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
Back To Top