Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη:

Το Dressing

Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια. Είναι γεμάτα με γεύση και προσθέτουν μια πολύ απαραίτητη ταιριαστή επίγευση στη σαλάτα δημητριακών σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά εγχέουν το λάδι που χρησιμοποιείται για τη σάλτσα! Αυτό το έγχυμα κρεμμυδιού συνεργάζεται με μηλόξυδο, μουστάρδα ντιζόν και μέλι για να δημιουργήσει ένα σούπερ γευστικό Dressing που θα συνδυάζαμε κυριολεκτικά οπουδήποτε.

Το πλιγούρι

Σίγουρα, το βρασμένο πλιγούρι σε νερό είναι μια χαρά. Αλλά το βραστό νερό σε ζωμό είναι πολύ πιο γευστικό. Μας αρέσει επίσης να προσθέτουμε ένα φύλλο δάφνης, αλλά μερικές φορές είναι εξαιρετικό το να προσθέσουμε τα αγαπημένα σας πλούσια σε γεύση κι άρωμα βότανα όπως το δεντρολίβανο ή το θυμάρι.

Οι συνδυασμοί των υλικών

Με ξηρούς καρπούς, τυρί, φρούτα και φυλλώδη χόρτα, αυτή η σαλάτα σε καλύπτει πραγματικά σαν ένα πλήρες γεύμα. Για μεγαλύτερη πληρότητα, μπορείτε να τη συμπληρώσετε με κομματάκια κοτόπουλο σχάρας ή ψητό σολομό και έχετε ετοιμάσει για τον εαυτό σας ένα πολύ πλούσιο, πολύ υγιεινό γεύμα.

Η ευελιξία

Δεν είστε λάτρης των πεκάν; Χρησιμοποιήστε στη θέση τους καρύδια! Έχετε κάποια επιπλέον αχλάδια στη διάθεσή σας; Βγάλτε τα μήλα και χρησιμοποιήστε τα! Αυτή η σαλάτα είναι ένα είδος προτύπου για μια καλή σαλάτα με δημητριακά. Διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε: γλυκό, αλμυρό, απαλό, τραγανό, λιπαρό, φρέσκο. Μη διστάσετε να την φέρετε στα μέτρα σας αξιοποιώντας υλικά των δικών σας προτιμήσεων. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

ΥΛΙΚΑ

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

farrob

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. ολικής αλέσεως πλιγούρι

2 φλ. ζωμός λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 1/2 κουτ. αλάτι

1 φύλλο δάφνης

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

1/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

2 κουτ. μέλι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 φλ. ρόκα

1 πράσινο μήλο, ψιλοκομμένο

1/2 φλ. παρμεζάνα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό

1/8 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

1/4 φλ. φρυγανισμένα πεκάν, ψιλοκομμένα

farroa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, συνδυάστε πλιγούρι, ζωμό λαχανικών, αλάτι και δάφνη. Βράζουμε, μετά σιγοβράζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το πλιγούρι να είναι μαλακό και δεν μένει ζωμός, περίπου 30 λεπτά. Αφού γίνει πλιγούρι, μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τα τηγανητά κρεμμύδια: σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε λάδι και κρεμμύδια. Όταν τα κρεμμύδια αρχίσουν να φουσκώνουν, μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια είναι χρυσά και τραγανά, 15 έως 20 λεπτά. Αφαιρέστε τα κρεμμύδια από το λάδι με ένα κουτάλι με σχισμή και τοποθετήστε το σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα και αλάτι. Αφήστε το λάδι να κρυώσει.

Κάντε τη σάλτσα: σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το ελαιόλαδο με ξύδι, μουστάρδα και μέλι και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Συνδυάστε τα υλικά της σαλάτας: Ανακατέψτε το μαγειρεμένο πλιγούρι, τα τραγανά κρεμμύδια, τη ρόκα, τα κομμάτια μήλο, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τα πεκάν. Προσθέστε το dressing και καλή όρεξη!

Tip: Ταιριάζει κι η φέτα και τα λευκά μαλακά τυριά. Αντί για μήλο μπορείτε να βάλετε ραπανάκι. Αντί για ρόκα μπορείτε να προσθέσετε baby σπανάκι.

empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου (όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, το κέιλ) μαραίνονται μέσα σε μόλις μία με δύο μέρες, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 1.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
empty alt

Υγιεινά κι απολαυστικά μάφιν με κολοκύθα

Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
Back To Top