Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη:

Το Dressing

Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια. Είναι γεμάτα με γεύση και προσθέτουν μια πολύ απαραίτητη ταιριαστή επίγευση στη σαλάτα δημητριακών σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά εγχέουν το λάδι που χρησιμοποιείται για τη σάλτσα! Αυτό το έγχυμα κρεμμυδιού συνεργάζεται με μηλόξυδο, μουστάρδα ντιζόν και μέλι για να δημιουργήσει ένα σούπερ γευστικό Dressing που θα συνδυάζαμε κυριολεκτικά οπουδήποτε.

Το πλιγούρι

Σίγουρα, το βρασμένο πλιγούρι σε νερό είναι μια χαρά. Αλλά το βραστό νερό σε ζωμό είναι πολύ πιο γευστικό. Μας αρέσει επίσης να προσθέτουμε ένα φύλλο δάφνης, αλλά μερικές φορές είναι εξαιρετικό το να προσθέσουμε τα αγαπημένα σας πλούσια σε γεύση κι άρωμα βότανα όπως το δεντρολίβανο ή το θυμάρι.

Οι συνδυασμοί των υλικών

Με ξηρούς καρπούς, τυρί, φρούτα και φυλλώδη χόρτα, αυτή η σαλάτα σε καλύπτει πραγματικά σαν ένα πλήρες γεύμα. Για μεγαλύτερη πληρότητα, μπορείτε να τη συμπληρώσετε με κομματάκια κοτόπουλο σχάρας ή ψητό σολομό και έχετε ετοιμάσει για τον εαυτό σας ένα πολύ πλούσιο, πολύ υγιεινό γεύμα.

Η ευελιξία

Δεν είστε λάτρης των πεκάν; Χρησιμοποιήστε στη θέση τους καρύδια! Έχετε κάποια επιπλέον αχλάδια στη διάθεσή σας; Βγάλτε τα μήλα και χρησιμοποιήστε τα! Αυτή η σαλάτα είναι ένα είδος προτύπου για μια καλή σαλάτα με δημητριακά. Διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε: γλυκό, αλμυρό, απαλό, τραγανό, λιπαρό, φρέσκο. Μη διστάσετε να την φέρετε στα μέτρα σας αξιοποιώντας υλικά των δικών σας προτιμήσεων. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

ΥΛΙΚΑ

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

farrob

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. ολικής αλέσεως πλιγούρι

2 φλ. ζωμός λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 1/2 κουτ. αλάτι

1 φύλλο δάφνης

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

1/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

2 κουτ. μέλι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 φλ. ρόκα

1 πράσινο μήλο, ψιλοκομμένο

1/2 φλ. παρμεζάνα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό

1/8 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

1/4 φλ. φρυγανισμένα πεκάν, ψιλοκομμένα

farroa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, συνδυάστε πλιγούρι, ζωμό λαχανικών, αλάτι και δάφνη. Βράζουμε, μετά σιγοβράζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το πλιγούρι να είναι μαλακό και δεν μένει ζωμός, περίπου 30 λεπτά. Αφού γίνει πλιγούρι, μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τα τηγανητά κρεμμύδια: σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε λάδι και κρεμμύδια. Όταν τα κρεμμύδια αρχίσουν να φουσκώνουν, μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια είναι χρυσά και τραγανά, 15 έως 20 λεπτά. Αφαιρέστε τα κρεμμύδια από το λάδι με ένα κουτάλι με σχισμή και τοποθετήστε το σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα και αλάτι. Αφήστε το λάδι να κρυώσει.

Κάντε τη σάλτσα: σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το ελαιόλαδο με ξύδι, μουστάρδα και μέλι και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Συνδυάστε τα υλικά της σαλάτας: Ανακατέψτε το μαγειρεμένο πλιγούρι, τα τραγανά κρεμμύδια, τη ρόκα, τα κομμάτια μήλο, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τα πεκάν. Προσθέστε το dressing και καλή όρεξη!

Tip: Ταιριάζει κι η φέτα και τα λευκά μαλακά τυριά. Αντί για μήλο μπορείτε να βάλετε ραπανάκι. Αντί για ρόκα μπορείτε να προσθέσετε baby σπανάκι.

empty alt

Το κόκκινο κρέας γερνάει τους άντρες

Πρώορη γήρανση προκαλεί στους άντρες η έλλειψη φρούτων και λαχανικών και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία υποστηρίζουν πωςβασική αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα...
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Επιδόρπια ανά τον κόσμο: Πώς τα απολαμβάνουν οι 10 πιο υγιείς λαοί;

Θα περίμενες ότι μιλώντας για τους πιο υγιείς λαούς του πλανήτη, θα απορρίπταμε από τη διατροφή τους τα γλυκά; Ότι η λέξη «επιδόρπιο» τους είναι παντελώς άγνωστη; Κι όμως, ένα υγιεινό πλαίσιο διατροφής μπορεί να περιλαμβάνει ΚΑΙ επιδόρπιο, αρκεί η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα

Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
Back To Top