Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη:

Το Dressing

Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια. Είναι γεμάτα με γεύση και προσθέτουν μια πολύ απαραίτητη ταιριαστή επίγευση στη σαλάτα δημητριακών σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά εγχέουν το λάδι που χρησιμοποιείται για τη σάλτσα! Αυτό το έγχυμα κρεμμυδιού συνεργάζεται με μηλόξυδο, μουστάρδα ντιζόν και μέλι για να δημιουργήσει ένα σούπερ γευστικό Dressing που θα συνδυάζαμε κυριολεκτικά οπουδήποτε.

Το πλιγούρι

Σίγουρα, το βρασμένο πλιγούρι σε νερό είναι μια χαρά. Αλλά το βραστό νερό σε ζωμό είναι πολύ πιο γευστικό. Μας αρέσει επίσης να προσθέτουμε ένα φύλλο δάφνης, αλλά μερικές φορές είναι εξαιρετικό το να προσθέσουμε τα αγαπημένα σας πλούσια σε γεύση κι άρωμα βότανα όπως το δεντρολίβανο ή το θυμάρι.

Οι συνδυασμοί των υλικών

Με ξηρούς καρπούς, τυρί, φρούτα και φυλλώδη χόρτα, αυτή η σαλάτα σε καλύπτει πραγματικά σαν ένα πλήρες γεύμα. Για μεγαλύτερη πληρότητα, μπορείτε να τη συμπληρώσετε με κομματάκια κοτόπουλο σχάρας ή ψητό σολομό και έχετε ετοιμάσει για τον εαυτό σας ένα πολύ πλούσιο, πολύ υγιεινό γεύμα.

Η ευελιξία

Δεν είστε λάτρης των πεκάν; Χρησιμοποιήστε στη θέση τους καρύδια! Έχετε κάποια επιπλέον αχλάδια στη διάθεσή σας; Βγάλτε τα μήλα και χρησιμοποιήστε τα! Αυτή η σαλάτα είναι ένα είδος προτύπου για μια καλή σαλάτα με δημητριακά. Διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε: γλυκό, αλμυρό, απαλό, τραγανό, λιπαρό, φρέσκο. Μη διστάσετε να την φέρετε στα μέτρα σας αξιοποιώντας υλικά των δικών σας προτιμήσεων. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

ΥΛΙΚΑ

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

farrob

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. ολικής αλέσεως πλιγούρι

2 φλ. ζωμός λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 1/2 κουτ. αλάτι

1 φύλλο δάφνης

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

1/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

2 κουτ. μέλι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 φλ. ρόκα

1 πράσινο μήλο, ψιλοκομμένο

1/2 φλ. παρμεζάνα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό

1/8 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

1/4 φλ. φρυγανισμένα πεκάν, ψιλοκομμένα

farroa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, συνδυάστε πλιγούρι, ζωμό λαχανικών, αλάτι και δάφνη. Βράζουμε, μετά σιγοβράζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το πλιγούρι να είναι μαλακό και δεν μένει ζωμός, περίπου 30 λεπτά. Αφού γίνει πλιγούρι, μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τα τηγανητά κρεμμύδια: σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε λάδι και κρεμμύδια. Όταν τα κρεμμύδια αρχίσουν να φουσκώνουν, μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια είναι χρυσά και τραγανά, 15 έως 20 λεπτά. Αφαιρέστε τα κρεμμύδια από το λάδι με ένα κουτάλι με σχισμή και τοποθετήστε το σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα και αλάτι. Αφήστε το λάδι να κρυώσει.

Κάντε τη σάλτσα: σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το ελαιόλαδο με ξύδι, μουστάρδα και μέλι και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Συνδυάστε τα υλικά της σαλάτας: Ανακατέψτε το μαγειρεμένο πλιγούρι, τα τραγανά κρεμμύδια, τη ρόκα, τα κομμάτια μήλο, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τα πεκάν. Προσθέστε το dressing και καλή όρεξη!

Tip: Ταιριάζει κι η φέτα και τα λευκά μαλακά τυριά. Αντί για μήλο μπορείτε να βάλετε ραπανάκι. Αντί για ρόκα μπορείτε να προσθέσετε baby σπανάκι.

empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

Το tip που θα κάνει το ψάρι σου εκπληκτικά γευστικό και τρυφερό

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

7 διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψεις με αυγό

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Smoothies με ανανά, εξωτικό άρωμα με φουλ πολύτιμα συστατικά

Τα φρούτα ταιριάζουν εύκολα με ποικιλία τροφών που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και όταν συνδυάζονται δημιουργούν απολαυστικά smoothies που σου προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο μάξιμουμ!   Πράσινο smoothie ανανά Χρησιμοποίησε ώριμες μπανάνες συνδυάζοντας με κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι, σπανάκι και...
empty alt

Χρειάζεται ή όχι να μπει στο ψυγείο;

  Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
Back To Top