Πριν φτάσουμε στη συνταγή αυτή, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι κάνει αυτά τα μπράουνις χωρίς αλεύρι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, σνακ πριν τον ύπνο ή ακόμα και για πρωινό.

Γιατί μας αρέσει αυτή η συνταγή για μπράουνι με μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Εκτός από το γεγονός ότι αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που θα μπορούσε να την κάνει ένα μωρό –ή τουλάχιστον να βοηθήσει στην προετοιμασία– μπορεί να υπερηφανεύεται για εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία με καθένα από τα τρία συστατικά της.

Πρώτον, έχουμε μπανάνες. Μια μεγάλη μπανάνα διαθέτει 1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης, 3,5 γραμμάρια φιλικές προς το έντερο φυτικές ίνες και περίπου 500 χιλιοστόγραμμα καλίου (ένα μέταλλο που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων υγρών του σώματος, προάγει τη φυσιολογική αρτηριακή πίεση, την πέψη των υδατανθράκων και πολλά άλλα) – μεταξύ μιας σειράς βιοδραστικών ενώσεων με αντιοξειδωτική δράση.

Δεύτερον, υπάρχει φυστικοβούτυρο. Δύο κουταλιές της σούπας περιέχει επτά γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης, 1,5 γραμμάριο φυτικών ινών και περίπου 16,5 γραμμάρια λίπους – ένα μεγάλο κομμάτι του οποίου περιλαμβάνει ελαϊκό οξύ, έναν τύπο μονοακόρεστου λίπους με υγιεινά οφέλη για την καρδιά. Προσφέρει επίσης βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Όταν οι άνθρωποι περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς [βούτυρο] και υγιή λίπη ως μέρος μιας δίαιτας, ειδικά όταν αυτό το είδος λίπους αντικαθιστά λιγότερο υγιές λίπος, αισθάνονται πιο κορεσμένοι.

Συμβουλή: Για να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες του φυστικοβούτυρου για την υγεία, προσπαθήστε να βρείτε ένα με όσο το δυνατόν λιγότερα πρόσθετα (όπως συντηρητικά, πρόσθετα, σάκχαρα). Μπορείτε επίσης να δώσετε προτεραιότητα σε ποικιλίες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή/και δευτερεύουσες σε ένα εναλλακτικό βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το κακάο είναι ο πρωταγωνιστής που προσδίδει σε αυτή τη συνταγή μια σοκολατένια λύση που μοιάζει με φοντάν. Αλλά το κακάο δεν σταματά να προσφέρει απλώς μια πλούσια γεύση μπράουνι: Είναι επίσης πλούσιο σε μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρος, ψευδάργυρος και κάλιο, καθώς και μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υγιών λιπών.

Δεδομένου ότι αυτή η συνταγή είναι καλά ισορροπημένη σε μακροεντολές, να είστε βέβαιοι ότι είναι αρκετά υγιεινή για να την απολαύσετε για πρωινό. Εξάλλου, οι ειδικοί δίνουν έμφαση στην κατανάλωση πρωτεϊνών το πρωί για να τροφοδοτήσετε τη μέρα σας με ενέργεια. Ωστόσο, οι μπανάνες και το κακάο είναι εξίσου ωφέλιμο να καταναλώνονται μόλις πέσει το βράδυ, καθώς τα μικροθρεπτικά συστατικά τους αποδεικνύεται ότι προάγουν τα ξεκούραστα ZZZ. Δεν είναι κακό για μια απλή και νόστιμη συνταγή;

mpraouni

Συνταγή μπράουνι μπανάνας με φυστικοβούτυρο χωρίς αλεύρι

Απόδοση: 9 μπράουνις

Συστατικά

3 μπανάνες

1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη

Nutella ή άλλο γλάσο σοκολάτας, προαιρετικά

Επικαλύψεις, προαιρετικά (τρούφα, σκόνη κακάο, τριμμένη σοκολάτα, σαντιγί)

Εκτέλεση

Προσθέστε τις μπανάνες σε ένα μπολ ανάμειξης. Πολτοποιήστε τες με ένα πιρούνι. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και τη σκόνη κακάο. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.

Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προσθέστε το κουρκούτι στο πιάτο. Ψήνουμε στους 200 για 17 με 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν πριν προσθέσετε τις επιθυμητές επικαλύψεις και κόψετε σε φέτες. Απολαύστε!

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για το τηγάνισμα;

Ξέρεις, φαντάζομαι, ήδη ότι γενικά το τηγάνισμα και η κατανάλωση τηγανητών φαγητών δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

Πικάντικες μπουκίτσες-κουνουπίδι που θα σε ενθουσιάσουν

Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top