Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό!

Τι θα χρειαστείς:
Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους περίπου 4 εκ., χοντροτριμμένο
Ένα ξυλάκι κανέλας, ελαφρώς ανοιγμένο με μαχαίρι
6 κ.γ. δυνατό μαύρο τσάι ή 6 φακελάκια μαύρο τσάι
¾ κ.γ. σπόροι κάρδαμου, ελαφρώς σπασμένοι
2¾ φλιτζ. γάλα
¼ φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)

Πώς θα το φτιάξεις:
1. Βάζεις το τζίντζερ, την κανέλα και 3½ φλιτζ. νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η στάθμη του νερού να κατεβεί κατά το ένα τρίτο και να βγάλουν τα αρώματά τους, περίπου για 20 λεπτά.
2. Βγάζεις το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτεις το μαύρο τσάι και τους σπόρους καρδάμου και τα αφήνεις να σταθούν για 2 λεπτά.
3. Ξαναβάζεις το κατσαρολάκι στη φωτιά και προσθέτεις το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου. Αφήνεις να ζεσταθούν, ανακατεύοντας περιστασιακά (μην απομακρυνθείς από το κατσαρολάκι), μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει και να βράζει. Αμέσως το απομακρύνεις από τη φωτιά και το αφήνεις να σταθεί για 5 λεπτά. Στραγγίζεις σε λεπτό σουρωτήρι και σερβίρεις ζεστό.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες για τα ζυμαρικά

Ήρθε η ώρα για να αθωωθούν τα «αμαρτωλά» ζυμαρικά. Μια έρευνα επιστημόνων από την Ιταλία με Έλληνα επικεφαλή δείχνει ότι οι βλαβερές για την σιλουέτα συνέπειες των ζυμαρικών αγγίζει τα όρια του μύθου.
empty alt

Μπύρα όπως…πίτσα

Ενα μπουκάλι μπύρα ισοδυναμεί σε θερμίδες όσο με ένα κομμάτι πίτσα. Για το λόγω αυτό Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (LGA) της Αγγλίας επισημαίνει ότι οι ετικέτες στα αλκοολούχα ποτά πρέπει να αλλάξουν για να αναφέρουν τις θερμίδες.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

4 βασικοί κανόνες για να ετοιμάσεις ένα πλατό τυριών

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.
empty alt

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.
empty alt

Απολαυστική κι ελαφριά φριτάτα με λαχανικά

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Ψάχνετε για μια επιλογή που είναι υγιεινή και εύκολη; Συνδυάζοντας τα οφέλη και τη γεύση από λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ντομάτα, μπρόκολο, κρεμμύδι και πιπεριές, αυτό το πιάτο με αυγά χαμηλών υδατανθράκων είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά...
empty alt

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός
Back To Top