Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό!

Τι θα χρειαστείς:
Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους περίπου 4 εκ., χοντροτριμμένο
Ένα ξυλάκι κανέλας, ελαφρώς ανοιγμένο με μαχαίρι
6 κ.γ. δυνατό μαύρο τσάι ή 6 φακελάκια μαύρο τσάι
¾ κ.γ. σπόροι κάρδαμου, ελαφρώς σπασμένοι
2¾ φλιτζ. γάλα
¼ φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)

Πώς θα το φτιάξεις:
1. Βάζεις το τζίντζερ, την κανέλα και 3½ φλιτζ. νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η στάθμη του νερού να κατεβεί κατά το ένα τρίτο και να βγάλουν τα αρώματά τους, περίπου για 20 λεπτά.
2. Βγάζεις το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτεις το μαύρο τσάι και τους σπόρους καρδάμου και τα αφήνεις να σταθούν για 2 λεπτά.
3. Ξαναβάζεις το κατσαρολάκι στη φωτιά και προσθέτεις το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου. Αφήνεις να ζεσταθούν, ανακατεύοντας περιστασιακά (μην απομακρυνθείς από το κατσαρολάκι), μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει και να βράζει. Αμέσως το απομακρύνεις από τη φωτιά και το αφήνεις να σταθεί για 5 λεπτά. Στραγγίζεις σε λεπτό σουρωτήρι και σερβίρεις ζεστό.

empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Οι 8 νέες δυνατές τάσεις στη διατροφή

Η διαρκής ανάγκη για πειραματισμό και αναζήτηση νέων γαστρονομικών συγκινήσεων, η παγκοσμιοποίηση, αλλά και η οικονομική λιτότητα, η επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας και το sharing  στα social media είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο της...
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο

Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.

Back To Top