1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια. Μπορείς να τα συνδυάσεις με καρότα (ναι, καρότα!) σε μια σαλάτα ή με σοκολάτα σε ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο. Απλά φρόντισε τα αχλάδια που αγοράζεις να είναι ώριμα αλλά με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσχρωμίες στη φλούδα και χωρίς χτυπήματα.

2. Κίτρινη κολοκύθα. Κερδίζει ολοένα έδαφος στη γαστρονομική μας παράδοση και μπορεί να γίνει η πρώτη ύλη για πεντανόστιμες σούπες, μαγειρευτά αλλά και γλυκές κολοκυθόπιτες. Όταν διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος, μπορεί να κρατήσει μέχρι και έξι μήνες!

3. Μάραθος: Αυτό το αρωματικό φυτό, συγγενής του μαϊντανού και του κόλιανδρου, ταιριάζει σε σαλάτες, ιδιαίτερα όταν απολαμβάνει την παρέα του πορτοκαλιού, αλλά και σε σούπες. Η βολβώδης ρίζα του πρέπει να είναι λευκή, συμπαγής και χωρίς λεκέδες, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα φύλλα του.

4. Ρίζες. Παστινάκη, παντζάρια, καρότα… Τώρα είναι η εποχή να τα απολαύσεις στα καλύτερά τους, σε σούπες, μαγειρευτά, ή σε σαλάτες, μαγειρεμένα και συνοδευόμενα από λάδι, ξίδι και λίγο αλατάκι. Στην αγορά τους έλεγξε τα φύλλα τους: πρέπει να είναι πράσινα και φρέσκα, γιατί αν έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν τότε και η ρίζα θα έχει αρχίσει να αφυδατώνεται. Όταν αγοράζεις σκέτη τη ρίζα, τσέκαρε αν είναι σκληρή.

5. Ρόκα. Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό, πικάντικο και πικρό μαζί, είναι μοναδικό στο είδος του. Χρησιμοποίησέ το σε μικρές ποσότητες στη σαλάτα σου (η έντονη γεύση του μπορεί να επισκιάσει τις υπόλοιπες) ή φτιάξε μια πέστο που θα συνοδεύσει ζυμαρικά και σάντουιτς. Καθώς αλλοιώνεται γρήγορα, αγόρασε μικρές ποσότητες ρόκας και διατήρησε όση περισσέψει στο ψυγείο, τοποθετημένη κάθετα σε ένα δοχείο, με την άκρη της βυθισμένη σε λίγα δάχτυλα νερό.

6. Ρόδι. Το φρούτο που σύμφωνα με την παράδοση φέρνει καλή τύχη, έχει το ίδιο αποτέλεσμα και στην κουζίνα σου! Χρησιμοποίησε τους σπόρους του για να δώσεις χρώμα και γεύση σε μια σαλάτα με κοτόπουλο ή γαρίδες ή πρόσθεσε το χυμό του σε μια λεμονάδα. Στα συν και η αντοχή του: στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και για δύο μήνες!

empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα «καπάκια» από τις φράουλες

Όταν καθαρίζεις τις φράουλες, αφού φυσικά προηγουμένως τις πλύνεις πολύ-πολύ καλά, κόβεις το πάνω μέρος τους, μαζί με τα φύλλα, και το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας –τουλάχιστον– τρόπος για να το αξιοποιήσεις: να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις το νερό σου.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Ζεστό κακάο με Rumchata

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
Back To Top