1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια. Μπορείς να τα συνδυάσεις με καρότα (ναι, καρότα!) σε μια σαλάτα ή με σοκολάτα σε ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο. Απλά φρόντισε τα αχλάδια που αγοράζεις να είναι ώριμα αλλά με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσχρωμίες στη φλούδα και χωρίς χτυπήματα.

2. Κίτρινη κολοκύθα. Κερδίζει ολοένα έδαφος στη γαστρονομική μας παράδοση και μπορεί να γίνει η πρώτη ύλη για πεντανόστιμες σούπες, μαγειρευτά αλλά και γλυκές κολοκυθόπιτες. Όταν διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος, μπορεί να κρατήσει μέχρι και έξι μήνες!

3. Μάραθος: Αυτό το αρωματικό φυτό, συγγενής του μαϊντανού και του κόλιανδρου, ταιριάζει σε σαλάτες, ιδιαίτερα όταν απολαμβάνει την παρέα του πορτοκαλιού, αλλά και σε σούπες. Η βολβώδης ρίζα του πρέπει να είναι λευκή, συμπαγής και χωρίς λεκέδες, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα φύλλα του.

4. Ρίζες. Παστινάκη, παντζάρια, καρότα… Τώρα είναι η εποχή να τα απολαύσεις στα καλύτερά τους, σε σούπες, μαγειρευτά, ή σε σαλάτες, μαγειρεμένα και συνοδευόμενα από λάδι, ξίδι και λίγο αλατάκι. Στην αγορά τους έλεγξε τα φύλλα τους: πρέπει να είναι πράσινα και φρέσκα, γιατί αν έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν τότε και η ρίζα θα έχει αρχίσει να αφυδατώνεται. Όταν αγοράζεις σκέτη τη ρίζα, τσέκαρε αν είναι σκληρή.

5. Ρόκα. Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό, πικάντικο και πικρό μαζί, είναι μοναδικό στο είδος του. Χρησιμοποίησέ το σε μικρές ποσότητες στη σαλάτα σου (η έντονη γεύση του μπορεί να επισκιάσει τις υπόλοιπες) ή φτιάξε μια πέστο που θα συνοδεύσει ζυμαρικά και σάντουιτς. Καθώς αλλοιώνεται γρήγορα, αγόρασε μικρές ποσότητες ρόκας και διατήρησε όση περισσέψει στο ψυγείο, τοποθετημένη κάθετα σε ένα δοχείο, με την άκρη της βυθισμένη σε λίγα δάχτυλα νερό.

6. Ρόδι. Το φρούτο που σύμφωνα με την παράδοση φέρνει καλή τύχη, έχει το ίδιο αποτέλεσμα και στην κουζίνα σου! Χρησιμοποίησε τους σπόρους του για να δώσεις χρώμα και γεύση σε μια σαλάτα με κοτόπουλο ή γαρίδες ή πρόσθεσε το χυμό του σε μια λεμονάδα. Στα συν και η αντοχή του: στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και για δύο μήνες!

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Ζεστό κακάο με Rumchata

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.
Back To Top