Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Για το πιο δημοφιλές κοκτέιλ για brunch, αξίζει να έχετε μια καλή σπιτική συνταγή, είτε το απολαμβάνετε τα πρωινά της Κυριακής, είτε ως θεραπεία για το hangover, είτε στα αεροπορικά ταξίδια (συμβαίνει κι αυτό!). Το καλύτερο κομμάτι; Αφού καταλάβετε τα βασικά, μπορείτε πραγματικά να απογειώσετε αυτό το κλασικό κοκτέιλ προσαρμόζοντάς το στο δικό σας γούστο, διαβάστε τις κορυφαίες συμβουλές:

Τι είναι το Bloody Mary;

Το Bloody Mary είναι ένα κοκτέιλ που αποτελείται από ένα μείγμα χυμού ντομάτας, βότκας και μιας ποικιλίας άλλων γευστικών βομβών όπως το χρένο και το Worcestershire. Αν δεν είχατε πιεί ποτέ, ο συνδυασμός μπορεί να ακούγεται… ενδιαφέρον, αλλά εμπιστευτείτε μας—το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά αλμυρό ποτό που ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο γλυκές επιλογές για brunch (γεια σας, μιμόζα). Κρατήσαμε το δικό μας σχετικά απλό, με λίγη προσθήκη θερμότητας από καυτερή σάλτσα και μαύρο πιπέρι. Πιστεύουμε ότι είναι τέλειο όπως είναι, αλλά είναι επίσης εξαιρετικό για εξατομίκευση, από το αλκοόλ μέχρι τις γαρνιτούρες.

Ποιο είναι το καλύτερο αλκοόλ για μια Bloody Mary;

Τα Bloody Mary παρασκευάζονται παραδοσιακά με βότκα και χάρη σε όλα τα άλλα συστατικά που ανταγωνίζονται για τη γεύση, δεν χρειάζεται να πάτε στο επάνω ράφι. Οι κλασικές μάρκες βότκας χωρίς γεύση είναι ο κανόνας, αλλά αν θέλετε να προσθέσετε λίγη ώθηση στο πάρτι σας, δοκιμάστε βότκες με τουρσί, αγγούρι ή jalapeño. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να ανταλλάξετε τη βότκα με εναλλακτικές επιλογές όπως τεκίλα (μια Bloody Maria), μπύρα (μια Michelada), τζιν (Britain’s Red Snapper) ή καθόλου αλκοόλ (μια Virgin Mary). Ό,τι κι αν αποφασίσετε, διασκεδάστε με αυτό!

Γαρνιτούρες για Bloody Mary.

Μιλώντας για διασκέδαση, τα toppings σε ένα Bloody Mary είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του ποτού και οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες. Το να γαρνίρεις τα ποτήρια σου με ένα κοτσάνι σέλινο και λίγες πράσινες ελιές είναι κλασικό, αλλά μπορείς πραγματικά να πρωτοτυπήσεις. Θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε μια μπάρα κορυφής Bloody Mary, ώστε το πλήθος του brunch ή το πλήρωμα της πόρτας του χώρου αποσκευών σας να μπορεί να επιλέξει τα δικά του τέλεια πρόσθετα. Σκεφτείτε τουρσιά, κορνιχόν, καρότα τουρσί, κρεμμύδια κοκτέιλ ή ακόμα και μπέικον. Οι απλές πράσινες ή μαύρες ελιές είναι πεντανόστιμες ή προτιμήστε πιο λαχταριστούς τύπους γεμιστές με pimento ή μπλε τυρί, αμύγδαλα ή σκόρδο.

Τουλάχιστον, προτείνουμε να βάλετε τα ποτήρια σας με φέτες λεμονιού ή λάιμ και να προσθέσετε πολύχρωμα κλωνάρια φρέσκου άνηθου, μαϊντανού ή βασιλικού. Τοποθετήστε τα πάντα σε μικρά μπολ και αφήστε τους φίλους και την οικογένειά σας να δημιουργήσουν τα δικά τους τέλεια προσαρμοσμένα κοκτέιλ.

Μπορώ να φτιάξω το Bloody Mary εκ των προτέρων;

Ναι, μπορείτε να προετοιμάσετε το μείγμα έως και μια εβδομάδα νωρίτερα. Απλώς διατηρήστε το μείγμα στο ψυγείο και περιμένετε να ανακατέψετε τη βότκα μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1 μερίδα(ες)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 λεπτά

Συστατικά

Αλάτι, για το ποτήρι

2 φέτες λεμονιού

120 ml ντοματοχυμός

60 ml βότκα

2 κουτ. φρέσκο χυμό λεμονιού

2 κουτ. χρένο

1 κουτ. σάλτσα Worcestershire

1/4 κουτ. σέλινο αλάτι

1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουτ. καυτή σάλτσα

1/4 κουτ. αλάτι

Πάγος

Κοτσανάκια σέλινου και ελιές, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ρίξτε αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο. Τρίψτε μια φέτα λεμονιού γύρω από το χείλος ενός ποτηριού και μετά βουτήξτε σε αλάτι.

Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, συνδυάστε χυμό ντομάτας, βότκα, χυμό λεμονιού, χρένο, Worcestershire, αλάτι σέλινου, πιπέρι, καυτερή σάλτσα και αλάτι. Γεμίστε το σέικερ με πάγο και ανακινήστε δυνατά μέχρι το εξωτερικό του σέικερ να παγώσει πολύ, περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Ρίξτε σε έτοιμο ποτήρι. Γαρνίρετε με το κοτσάνι σέλινου, τις ελιές και το λεμόνι.

empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

5 συνταγές για φαγητά και σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις από πριν για τις διακοπές

Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Κοκκινιστοί ψητοί λαχανοντολμάδες… πειραγμένοι

Αν και οι παραδοσιακές συνταγές με γεμιστό λάχανο γίνονται με κρέας, εδώ τα λαχανόφυλλα γεμίζονται με συνδυασμό ρυζιού, μανιταριών, κρεμμυδιών, σκόρδου και βοτάνων για μια υγιεινή χορτοφαγική συνταγή λαχανοντολμάδων, που ψήνονται απαλά σε μια απλή σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Super bowl με γαρίδες, πέστο και κινόα

Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.
Back To Top