Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Για το πιο δημοφιλές κοκτέιλ για brunch, αξίζει να έχετε μια καλή σπιτική συνταγή, είτε το απολαμβάνετε τα πρωινά της Κυριακής, είτε ως θεραπεία για το hangover, είτε στα αεροπορικά ταξίδια (συμβαίνει κι αυτό!). Το καλύτερο κομμάτι; Αφού καταλάβετε τα βασικά, μπορείτε πραγματικά να απογειώσετε αυτό το κλασικό κοκτέιλ προσαρμόζοντάς το στο δικό σας γούστο, διαβάστε τις κορυφαίες συμβουλές:

Τι είναι το Bloody Mary;

Το Bloody Mary είναι ένα κοκτέιλ που αποτελείται από ένα μείγμα χυμού ντομάτας, βότκας και μιας ποικιλίας άλλων γευστικών βομβών όπως το χρένο και το Worcestershire. Αν δεν είχατε πιεί ποτέ, ο συνδυασμός μπορεί να ακούγεται… ενδιαφέρον, αλλά εμπιστευτείτε μας—το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά αλμυρό ποτό που ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο γλυκές επιλογές για brunch (γεια σας, μιμόζα). Κρατήσαμε το δικό μας σχετικά απλό, με λίγη προσθήκη θερμότητας από καυτερή σάλτσα και μαύρο πιπέρι. Πιστεύουμε ότι είναι τέλειο όπως είναι, αλλά είναι επίσης εξαιρετικό για εξατομίκευση, από το αλκοόλ μέχρι τις γαρνιτούρες.

Ποιο είναι το καλύτερο αλκοόλ για μια Bloody Mary;

Τα Bloody Mary παρασκευάζονται παραδοσιακά με βότκα και χάρη σε όλα τα άλλα συστατικά που ανταγωνίζονται για τη γεύση, δεν χρειάζεται να πάτε στο επάνω ράφι. Οι κλασικές μάρκες βότκας χωρίς γεύση είναι ο κανόνας, αλλά αν θέλετε να προσθέσετε λίγη ώθηση στο πάρτι σας, δοκιμάστε βότκες με τουρσί, αγγούρι ή jalapeño. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να ανταλλάξετε τη βότκα με εναλλακτικές επιλογές όπως τεκίλα (μια Bloody Maria), μπύρα (μια Michelada), τζιν (Britain’s Red Snapper) ή καθόλου αλκοόλ (μια Virgin Mary). Ό,τι κι αν αποφασίσετε, διασκεδάστε με αυτό!

Γαρνιτούρες για Bloody Mary.

Μιλώντας για διασκέδαση, τα toppings σε ένα Bloody Mary είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του ποτού και οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες. Το να γαρνίρεις τα ποτήρια σου με ένα κοτσάνι σέλινο και λίγες πράσινες ελιές είναι κλασικό, αλλά μπορείς πραγματικά να πρωτοτυπήσεις. Θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε μια μπάρα κορυφής Bloody Mary, ώστε το πλήθος του brunch ή το πλήρωμα της πόρτας του χώρου αποσκευών σας να μπορεί να επιλέξει τα δικά του τέλεια πρόσθετα. Σκεφτείτε τουρσιά, κορνιχόν, καρότα τουρσί, κρεμμύδια κοκτέιλ ή ακόμα και μπέικον. Οι απλές πράσινες ή μαύρες ελιές είναι πεντανόστιμες ή προτιμήστε πιο λαχταριστούς τύπους γεμιστές με pimento ή μπλε τυρί, αμύγδαλα ή σκόρδο.

Τουλάχιστον, προτείνουμε να βάλετε τα ποτήρια σας με φέτες λεμονιού ή λάιμ και να προσθέσετε πολύχρωμα κλωνάρια φρέσκου άνηθου, μαϊντανού ή βασιλικού. Τοποθετήστε τα πάντα σε μικρά μπολ και αφήστε τους φίλους και την οικογένειά σας να δημιουργήσουν τα δικά τους τέλεια προσαρμοσμένα κοκτέιλ.

Μπορώ να φτιάξω το Bloody Mary εκ των προτέρων;

Ναι, μπορείτε να προετοιμάσετε το μείγμα έως και μια εβδομάδα νωρίτερα. Απλώς διατηρήστε το μείγμα στο ψυγείο και περιμένετε να ανακατέψετε τη βότκα μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1 μερίδα(ες)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 λεπτά

Συστατικά

Αλάτι, για το ποτήρι

2 φέτες λεμονιού

120 ml ντοματοχυμός

60 ml βότκα

2 κουτ. φρέσκο χυμό λεμονιού

2 κουτ. χρένο

1 κουτ. σάλτσα Worcestershire

1/4 κουτ. σέλινο αλάτι

1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουτ. καυτή σάλτσα

1/4 κουτ. αλάτι

Πάγος

Κοτσανάκια σέλινου και ελιές, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ρίξτε αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο. Τρίψτε μια φέτα λεμονιού γύρω από το χείλος ενός ποτηριού και μετά βουτήξτε σε αλάτι.

Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, συνδυάστε χυμό ντομάτας, βότκα, χυμό λεμονιού, χρένο, Worcestershire, αλάτι σέλινου, πιπέρι, καυτερή σάλτσα και αλάτι. Γεμίστε το σέικερ με πάγο και ανακινήστε δυνατά μέχρι το εξωτερικό του σέικερ να παγώσει πολύ, περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Ρίξτε σε έτοιμο ποτήρι. Γαρνίρετε με το κοτσάνι σέλινου, τις ελιές και το λεμόνι.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες για τα ζυμαρικά

Ήρθε η ώρα για να αθωωθούν τα «αμαρτωλά» ζυμαρικά. Μια έρευνα επιστημόνων από την Ιταλία με Έλληνα επικεφαλή δείχνει ότι οι βλαβερές για την σιλουέτα συνέπειες των ζυμαρικών αγγίζει τα όρια του μύθου.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
Back To Top