Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Για το πιο δημοφιλές κοκτέιλ για brunch, αξίζει να έχετε μια καλή σπιτική συνταγή, είτε το απολαμβάνετε τα πρωινά της Κυριακής, είτε ως θεραπεία για το hangover, είτε στα αεροπορικά ταξίδια (συμβαίνει κι αυτό!). Το καλύτερο κομμάτι; Αφού καταλάβετε τα βασικά, μπορείτε πραγματικά να απογειώσετε αυτό το κλασικό κοκτέιλ προσαρμόζοντάς το στο δικό σας γούστο, διαβάστε τις κορυφαίες συμβουλές:

Τι είναι το Bloody Mary;

Το Bloody Mary είναι ένα κοκτέιλ που αποτελείται από ένα μείγμα χυμού ντομάτας, βότκας και μιας ποικιλίας άλλων γευστικών βομβών όπως το χρένο και το Worcestershire. Αν δεν είχατε πιεί ποτέ, ο συνδυασμός μπορεί να ακούγεται… ενδιαφέρον, αλλά εμπιστευτείτε μας—το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά αλμυρό ποτό που ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο γλυκές επιλογές για brunch (γεια σας, μιμόζα). Κρατήσαμε το δικό μας σχετικά απλό, με λίγη προσθήκη θερμότητας από καυτερή σάλτσα και μαύρο πιπέρι. Πιστεύουμε ότι είναι τέλειο όπως είναι, αλλά είναι επίσης εξαιρετικό για εξατομίκευση, από το αλκοόλ μέχρι τις γαρνιτούρες.

Ποιο είναι το καλύτερο αλκοόλ για μια Bloody Mary;

Τα Bloody Mary παρασκευάζονται παραδοσιακά με βότκα και χάρη σε όλα τα άλλα συστατικά που ανταγωνίζονται για τη γεύση, δεν χρειάζεται να πάτε στο επάνω ράφι. Οι κλασικές μάρκες βότκας χωρίς γεύση είναι ο κανόνας, αλλά αν θέλετε να προσθέσετε λίγη ώθηση στο πάρτι σας, δοκιμάστε βότκες με τουρσί, αγγούρι ή jalapeño. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να ανταλλάξετε τη βότκα με εναλλακτικές επιλογές όπως τεκίλα (μια Bloody Maria), μπύρα (μια Michelada), τζιν (Britain’s Red Snapper) ή καθόλου αλκοόλ (μια Virgin Mary). Ό,τι κι αν αποφασίσετε, διασκεδάστε με αυτό!

Γαρνιτούρες για Bloody Mary.

Μιλώντας για διασκέδαση, τα toppings σε ένα Bloody Mary είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του ποτού και οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες. Το να γαρνίρεις τα ποτήρια σου με ένα κοτσάνι σέλινο και λίγες πράσινες ελιές είναι κλασικό, αλλά μπορείς πραγματικά να πρωτοτυπήσεις. Θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε μια μπάρα κορυφής Bloody Mary, ώστε το πλήθος του brunch ή το πλήρωμα της πόρτας του χώρου αποσκευών σας να μπορεί να επιλέξει τα δικά του τέλεια πρόσθετα. Σκεφτείτε τουρσιά, κορνιχόν, καρότα τουρσί, κρεμμύδια κοκτέιλ ή ακόμα και μπέικον. Οι απλές πράσινες ή μαύρες ελιές είναι πεντανόστιμες ή προτιμήστε πιο λαχταριστούς τύπους γεμιστές με pimento ή μπλε τυρί, αμύγδαλα ή σκόρδο.

Τουλάχιστον, προτείνουμε να βάλετε τα ποτήρια σας με φέτες λεμονιού ή λάιμ και να προσθέσετε πολύχρωμα κλωνάρια φρέσκου άνηθου, μαϊντανού ή βασιλικού. Τοποθετήστε τα πάντα σε μικρά μπολ και αφήστε τους φίλους και την οικογένειά σας να δημιουργήσουν τα δικά τους τέλεια προσαρμοσμένα κοκτέιλ.

Μπορώ να φτιάξω το Bloody Mary εκ των προτέρων;

Ναι, μπορείτε να προετοιμάσετε το μείγμα έως και μια εβδομάδα νωρίτερα. Απλώς διατηρήστε το μείγμα στο ψυγείο και περιμένετε να ανακατέψετε τη βότκα μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1 μερίδα(ες)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 λεπτά

Συστατικά

Αλάτι, για το ποτήρι

2 φέτες λεμονιού

120 ml ντοματοχυμός

60 ml βότκα

2 κουτ. φρέσκο χυμό λεμονιού

2 κουτ. χρένο

1 κουτ. σάλτσα Worcestershire

1/4 κουτ. σέλινο αλάτι

1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουτ. καυτή σάλτσα

1/4 κουτ. αλάτι

Πάγος

Κοτσανάκια σέλινου και ελιές, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ρίξτε αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο. Τρίψτε μια φέτα λεμονιού γύρω από το χείλος ενός ποτηριού και μετά βουτήξτε σε αλάτι.

Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, συνδυάστε χυμό ντομάτας, βότκα, χυμό λεμονιού, χρένο, Worcestershire, αλάτι σέλινου, πιπέρι, καυτερή σάλτσα και αλάτι. Γεμίστε το σέικερ με πάγο και ανακινήστε δυνατά μέχρι το εξωτερικό του σέικερ να παγώσει πολύ, περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Ρίξτε σε έτοιμο ποτήρι. Γαρνίρετε με το κοτσάνι σέλινου, τις ελιές και το λεμόνι.

empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
Back To Top