Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε. Τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν αγγίξει το καλοκαίρι, σας παρουσιάζουμε 3 απλές, εύκολες και δροσερές προτάσεις ζυμαρικών που θα σας χορτάσουν χωρίς να ανεβάσουν κι άλλο τη ζέστη!

Ζυμαρικά με λεμόνι και ρικότα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. σπαγγετίνι ή σπαγγέτι

1 φλ. ρικότα

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

Φρεσκοκομμένο βασιλικό, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύστε 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και μετά στραγγίστε. Ρίξτε ξανά τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε ρικότα, λάδι, πεκορίνο, χυμό λεμονιού και ξύσμα. Συμπληρώστε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα κόκκους κόκκινου πιπεριού. Προσθέστε μείγμα ρικότα και 1/4 φλιτζάνι διατηρημένο νερό ζυμαρικών στα ζυμαρικά και ρίξτε το. Προσθέστε περισσότερο διατηρημένο νερό ζυμαρικών εάν η σάλτσα είναι πολύ παχιά.

Σερβίρετε με βασιλικό, τριμμένο τυρί.

Ζυμαρικά με γαρίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

αλάτι kosher

500 γρ. σπαγγέτι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες

1 κουτ. ιταλικά καρυκεύματα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 φλ. κομμένες ντομάτες

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, ή και περισσότερο για γαρνιτούρα

Φρέσκος βασιλικός, για γαρνιτούρα

pasta

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να είναι al dente. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ρίξτε τις γαρίδες και τα ιταλικά καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν πλήρως, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά και μετά αφήστε στην άκρη.

Στο τηγάνι, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε μέχρι να μαραθεί, 1 λεπτό. Προσθέστε ντομάτες και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμη, στη συνέχεια ανακατέψτε με την κρέμα και την παρμεζάνα. Αφήστε να σιγοβράσει, 2 λεπτά. Προσθέστε τα ζυμαρικά και τις γαρίδες και ανακατέψτε.

Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

Πένες Puttanesca

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

αλάτι kosher

500 γρ πένες

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός

5 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα

1/3 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1/2 φλ. ελιές μισής καλαμάτας

1/4 φλ. κάππαρη, ξεπλυμένη

κόκκους κόκκινου πιπεριού

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες αντσούγιες (προαιρετικά)

φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας έως ότου να είναι al dente.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αναδειχθεί το άρωμά του, 1 λεπτό. Προσθέτουμε τοματοπολτό και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί, μετά προσθέτουμε ντομάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να ροδίσουν, 10 έως 12 λεπτά.

Προσθέστε μαϊντανό, ελιές, κάππαρη, κόκκους κόκκινου πιπεριού και αντσούγιες (εάν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Αφήστε να σιγοβράσει 5 λεπτά.

Ρίξτε τις πένες και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν πλήρως. Σερβίρετε με παρμεζάνα.

empty alt

Ένας Αμερικανός σεφ υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώμε ακόμα και τους σπόρους του μήλου

Μπορεί η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» να μην αναφέρεται, απαραίτητα, σε όλα τα μέρη του φρούτου, ωστόσο ο Αμερικανός σεφ Marco Canora, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Υόρκη και βραβευμένος ως ο καλύτερος σεφ της Νέας Υόρκης (2017 James Beard Award) […]
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

Back To Top