Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε. Τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν αγγίξει το καλοκαίρι, σας παρουσιάζουμε 3 απλές, εύκολες και δροσερές προτάσεις ζυμαρικών που θα σας χορτάσουν χωρίς να ανεβάσουν κι άλλο τη ζέστη!

Ζυμαρικά με λεμόνι και ρικότα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. σπαγγετίνι ή σπαγγέτι

1 φλ. ρικότα

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

Φρεσκοκομμένο βασιλικό, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύστε 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και μετά στραγγίστε. Ρίξτε ξανά τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε ρικότα, λάδι, πεκορίνο, χυμό λεμονιού και ξύσμα. Συμπληρώστε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα κόκκους κόκκινου πιπεριού. Προσθέστε μείγμα ρικότα και 1/4 φλιτζάνι διατηρημένο νερό ζυμαρικών στα ζυμαρικά και ρίξτε το. Προσθέστε περισσότερο διατηρημένο νερό ζυμαρικών εάν η σάλτσα είναι πολύ παχιά.

Σερβίρετε με βασιλικό, τριμμένο τυρί.

Ζυμαρικά με γαρίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

αλάτι kosher

500 γρ. σπαγγέτι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες

1 κουτ. ιταλικά καρυκεύματα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 φλ. κομμένες ντομάτες

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, ή και περισσότερο για γαρνιτούρα

Φρέσκος βασιλικός, για γαρνιτούρα

pasta

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να είναι al dente. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ρίξτε τις γαρίδες και τα ιταλικά καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν πλήρως, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά και μετά αφήστε στην άκρη.

Στο τηγάνι, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε μέχρι να μαραθεί, 1 λεπτό. Προσθέστε ντομάτες και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμη, στη συνέχεια ανακατέψτε με την κρέμα και την παρμεζάνα. Αφήστε να σιγοβράσει, 2 λεπτά. Προσθέστε τα ζυμαρικά και τις γαρίδες και ανακατέψτε.

Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

Πένες Puttanesca

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

αλάτι kosher

500 γρ πένες

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός

5 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα

1/3 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1/2 φλ. ελιές μισής καλαμάτας

1/4 φλ. κάππαρη, ξεπλυμένη

κόκκους κόκκινου πιπεριού

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες αντσούγιες (προαιρετικά)

φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας έως ότου να είναι al dente.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αναδειχθεί το άρωμά του, 1 λεπτό. Προσθέτουμε τοματοπολτό και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί, μετά προσθέτουμε ντομάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να ροδίσουν, 10 έως 12 λεπτά.

Προσθέστε μαϊντανό, ελιές, κάππαρη, κόκκους κόκκινου πιπεριού και αντσούγιες (εάν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Αφήστε να σιγοβράσει 5 λεπτά.

Ρίξτε τις πένες και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν πλήρως. Σερβίρετε με παρμεζάνα.

empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
empty alt

Πώς να φτιάξεις σπιτικό χαλβά

Ο χαλβάς είναι μια μεσο-Ανατολική λιχουδιά από ταχίνι που μοιάζει με το φοντάν, αλλά πολύ καλύτερος και πιο υγιεινός! Ο χαλβάς, που έχει την τιμητική του τις μέρες της νηστείας και ειδικά τη Σαρακοστή, μπορεί να έχει ως βάση του το αλεύρι ή το ταχίνι και η […]
empty alt

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές για λαχανοντολμάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
Back To Top