Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.

Στεγνώστε καλά το κουνουπίδι

Αφού αλέσετε το κουνουπίδι σας, μπορεί να σας φαίνεται ενοχλητικό να πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει, αλλά μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Το υγρό από το κουνουπίδι θα καταλήξει να αραιώσει την κρέμα σας, που σίγουρα δεν θέλετε. Σκουπίστε το κουνουπίδι με μια καθαρή πετσέτα πιάτων ή χαρτί κουζίνας.

Μπορείτε να βάλετε ό,τι συνδυασμό τυριών θέλετε

Μας αρέσει το πώς το έντονο τσένταρ και η ήπια μοτσαρέλα εξισορροπούνται μεταξύ τους, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος τυριού προτιμάτε.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε να προσθέσετε σκόνη μουστάρδας

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα ενοχλητικό συστατικό για χρήση σε mac, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ κλασικό και προσθέτει ένα βάθος γεύσης που θα θέλετε.

ΘΕΡΜIΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

444

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μεσαία κουνουπίδια, κομμένα σε μπουκέτα

1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο

1/2 φλ. αλεύρι

3 γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουτ. πικάντικη σάλτσα

1 κουτ. αλάτι

1 κουτ. σκόνη μουστάρδας

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 φλ. τεμαχισμένο τσένταρ

2 φλ. μοτσαρέλα

Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

kounoupidi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βράζουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, 5 έως 7 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε με σκόνη μουστάρδας, καυτερή σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει, περίπου 5 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα τυριά μέχρι να λιώσουν τελείως. Ανακατεύουμε με το κουνουπίδι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί πλήρως με σάλτσα τυριού.

Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο. Σερβίρουμε.

Σημείωση: μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουνουπίδι με μπρόκολο. Επίσης, μπορεί να γίνουν και στον φούρνο.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Back To Top