Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.

Στεγνώστε καλά το κουνουπίδι

Αφού αλέσετε το κουνουπίδι σας, μπορεί να σας φαίνεται ενοχλητικό να πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει, αλλά μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Το υγρό από το κουνουπίδι θα καταλήξει να αραιώσει την κρέμα σας, που σίγουρα δεν θέλετε. Σκουπίστε το κουνουπίδι με μια καθαρή πετσέτα πιάτων ή χαρτί κουζίνας.

Μπορείτε να βάλετε ό,τι συνδυασμό τυριών θέλετε

Μας αρέσει το πώς το έντονο τσένταρ και η ήπια μοτσαρέλα εξισορροπούνται μεταξύ τους, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος τυριού προτιμάτε.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε να προσθέσετε σκόνη μουστάρδας

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα ενοχλητικό συστατικό για χρήση σε mac, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ κλασικό και προσθέτει ένα βάθος γεύσης που θα θέλετε.

ΘΕΡΜIΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

444

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μεσαία κουνουπίδια, κομμένα σε μπουκέτα

1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο

1/2 φλ. αλεύρι

3 γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουτ. πικάντικη σάλτσα

1 κουτ. αλάτι

1 κουτ. σκόνη μουστάρδας

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 φλ. τεμαχισμένο τσένταρ

2 φλ. μοτσαρέλα

Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

kounoupidi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βράζουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, 5 έως 7 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε με σκόνη μουστάρδας, καυτερή σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει, περίπου 5 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα τυριά μέχρι να λιώσουν τελείως. Ανακατεύουμε με το κουνουπίδι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί πλήρως με σάλτσα τυριού.

Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο. Σερβίρουμε.

Σημείωση: μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουνουπίδι με μπρόκολο. Επίσης, μπορεί να γίνουν και στον φούρνο.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top