Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.

Στεγνώστε καλά το κουνουπίδι

Αφού αλέσετε το κουνουπίδι σας, μπορεί να σας φαίνεται ενοχλητικό να πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει, αλλά μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Το υγρό από το κουνουπίδι θα καταλήξει να αραιώσει την κρέμα σας, που σίγουρα δεν θέλετε. Σκουπίστε το κουνουπίδι με μια καθαρή πετσέτα πιάτων ή χαρτί κουζίνας.

Μπορείτε να βάλετε ό,τι συνδυασμό τυριών θέλετε

Μας αρέσει το πώς το έντονο τσένταρ και η ήπια μοτσαρέλα εξισορροπούνται μεταξύ τους, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος τυριού προτιμάτε.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε να προσθέσετε σκόνη μουστάρδας

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα ενοχλητικό συστατικό για χρήση σε mac, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ κλασικό και προσθέτει ένα βάθος γεύσης που θα θέλετε.

ΘΕΡΜIΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

444

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μεσαία κουνουπίδια, κομμένα σε μπουκέτα

1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο

1/2 φλ. αλεύρι

3 γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουτ. πικάντικη σάλτσα

1 κουτ. αλάτι

1 κουτ. σκόνη μουστάρδας

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 φλ. τεμαχισμένο τσένταρ

2 φλ. μοτσαρέλα

Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

kounoupidi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βράζουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, 5 έως 7 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε με σκόνη μουστάρδας, καυτερή σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει, περίπου 5 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα τυριά μέχρι να λιώσουν τελείως. Ανακατεύουμε με το κουνουπίδι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί πλήρως με σάλτσα τυριού.

Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο. Σερβίρουμε.

Σημείωση: μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουνουπίδι με μπρόκολο. Επίσης, μπορεί να γίνουν και στον φούρνο.

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Οι ‘ημερομηνίες» που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά

Οι αναγραφόμενες ενδείξεις κατανάλωσης στις συσκευασίες των βρώσιμων προϊόντων είναι στο κέντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό. Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Οι 8 νέες δυνατές τάσεις στη διατροφή

Η διαρκής ανάγκη για πειραματισμό και αναζήτηση νέων γαστρονομικών συγκινήσεων, η παγκοσμιοποίηση, αλλά και η οικονομική λιτότητα, η επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας και το sharing  στα social media είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο της...
empty alt

Οδηγός συντήρησης τροφίμων: γιατί μήλα και κρεμμύδια δεν κάνουν μαζί

Το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).
empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
empty alt

Απολαυστικά ρολά με σπανάκι

Κάντε την έκπληξη με μια πειραγμένη «σπανακόπιτα»
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top