Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.

Στεγνώστε καλά το κουνουπίδι

Αφού αλέσετε το κουνουπίδι σας, μπορεί να σας φαίνεται ενοχλητικό να πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει, αλλά μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Το υγρό από το κουνουπίδι θα καταλήξει να αραιώσει την κρέμα σας, που σίγουρα δεν θέλετε. Σκουπίστε το κουνουπίδι με μια καθαρή πετσέτα πιάτων ή χαρτί κουζίνας.

Μπορείτε να βάλετε ό,τι συνδυασμό τυριών θέλετε

Μας αρέσει το πώς το έντονο τσένταρ και η ήπια μοτσαρέλα εξισορροπούνται μεταξύ τους, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος τυριού προτιμάτε.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε να προσθέσετε σκόνη μουστάρδας

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα ενοχλητικό συστατικό για χρήση σε mac, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ κλασικό και προσθέτει ένα βάθος γεύσης που θα θέλετε.

ΘΕΡΜIΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

444

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μεσαία κουνουπίδια, κομμένα σε μπουκέτα

1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο

1/2 φλ. αλεύρι

3 γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουτ. πικάντικη σάλτσα

1 κουτ. αλάτι

1 κουτ. σκόνη μουστάρδας

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 φλ. τεμαχισμένο τσένταρ

2 φλ. μοτσαρέλα

Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

kounoupidi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βράζουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, 5 έως 7 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε με σκόνη μουστάρδας, καυτερή σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει, περίπου 5 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα τυριά μέχρι να λιώσουν τελείως. Ανακατεύουμε με το κουνουπίδι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί πλήρως με σάλτσα τυριού.

Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο. Σερβίρουμε.

Σημείωση: μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουνουπίδι με μπρόκολο. Επίσης, μπορεί να γίνουν και στον φούρνο.

empty alt

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

12 φρούτα και λαχανικά που δεν χρειάζονται ψυγείο

Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα είχαμε ανάγκη τα ψυγεία. Επιστρέφοντας από την αγορά θα μαγειρεύαμε όσα προϊόντα είχαμε μόλις προμηθευτεί, προτού αυτά αρχίσουν να χάνουν τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους.
empty alt

Διεθνής Μέρα Μήλου – μπες στον (υγιεινό) πειρασμό του

Το πιο διάσημο και πιο σκανδαλώδες φρούτο από καταβολής κόσμου στις 21/10 έχει την τιμητική του. Κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει στις 21/10 έναν εορτασμό της πιο νόστιμης συγκομιδής μήλων του έτους και διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή μέρα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με αυτά τα λαχταριστά Brownies cheesecake-κολοκύθας

Εύκολα στην παρασκευή, θα σας χαρίσουν απολαυστική φθινοπωρινή γεύση
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.
Back To Top