Πριν φτάσουμε στη συνταγή αυτή, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι κάνει αυτά τα μπράουνις χωρίς αλεύρι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, σνακ πριν τον ύπνο ή ακόμα και για πρωινό.

Γιατί μας αρέσει αυτή η συνταγή για μπράουνι με μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Εκτός από το γεγονός ότι αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που θα μπορούσε να την κάνει ένα μωρό –ή τουλάχιστον να βοηθήσει στην προετοιμασία– μπορεί να υπερηφανεύεται για εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία με καθένα από τα τρία συστατικά της.

Πρώτον, έχουμε μπανάνες. Μια μεγάλη μπανάνα διαθέτει 1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης, 3,5 γραμμάρια φιλικές προς το έντερο φυτικές ίνες και περίπου 500 χιλιοστόγραμμα καλίου (ένα μέταλλο που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων υγρών του σώματος, προάγει τη φυσιολογική αρτηριακή πίεση, την πέψη των υδατανθράκων και πολλά άλλα) – μεταξύ μιας σειράς βιοδραστικών ενώσεων με αντιοξειδωτική δράση.

Δεύτερον, υπάρχει φυστικοβούτυρο. Δύο κουταλιές της σούπας περιέχει επτά γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης, 1,5 γραμμάριο φυτικών ινών και περίπου 16,5 γραμμάρια λίπους – ένα μεγάλο κομμάτι του οποίου περιλαμβάνει ελαϊκό οξύ, έναν τύπο μονοακόρεστου λίπους με υγιεινά οφέλη για την καρδιά. Προσφέρει επίσης βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Όταν οι άνθρωποι περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς [βούτυρο] και υγιή λίπη ως μέρος μιας δίαιτας, ειδικά όταν αυτό το είδος λίπους αντικαθιστά λιγότερο υγιές λίπος, αισθάνονται πιο κορεσμένοι.

Συμβουλή: Για να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες του φυστικοβούτυρου για την υγεία, προσπαθήστε να βρείτε ένα με όσο το δυνατόν λιγότερα πρόσθετα (όπως συντηρητικά, πρόσθετα, σάκχαρα). Μπορείτε επίσης να δώσετε προτεραιότητα σε ποικιλίες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή/και δευτερεύουσες σε ένα εναλλακτικό βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το κακάο είναι ο πρωταγωνιστής που προσδίδει σε αυτή τη συνταγή μια σοκολατένια λύση που μοιάζει με φοντάν. Αλλά το κακάο δεν σταματά να προσφέρει απλώς μια πλούσια γεύση μπράουνι: Είναι επίσης πλούσιο σε μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρος, ψευδάργυρος και κάλιο, καθώς και μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υγιών λιπών.

Δεδομένου ότι αυτή η συνταγή είναι καλά ισορροπημένη σε μακροεντολές, να είστε βέβαιοι ότι είναι αρκετά υγιεινή για να την απολαύσετε για πρωινό. Εξάλλου, οι ειδικοί δίνουν έμφαση στην κατανάλωση πρωτεϊνών το πρωί για να τροφοδοτήσετε τη μέρα σας με ενέργεια. Ωστόσο, οι μπανάνες και το κακάο είναι εξίσου ωφέλιμο να καταναλώνονται μόλις πέσει το βράδυ, καθώς τα μικροθρεπτικά συστατικά τους αποδεικνύεται ότι προάγουν τα ξεκούραστα ZZZ. Δεν είναι κακό για μια απλή και νόστιμη συνταγή;

mpraouni

Συνταγή μπράουνι μπανάνας με φυστικοβούτυρο χωρίς αλεύρι

Απόδοση: 9 μπράουνις

Συστατικά

3 μπανάνες

1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη

Nutella ή άλλο γλάσο σοκολάτας, προαιρετικά

Επικαλύψεις, προαιρετικά (τρούφα, σκόνη κακάο, τριμμένη σοκολάτα, σαντιγί)

Εκτέλεση

Προσθέστε τις μπανάνες σε ένα μπολ ανάμειξης. Πολτοποιήστε τες με ένα πιρούνι. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και τη σκόνη κακάο. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.

Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προσθέστε το κουρκούτι στο πιάτο. Ψήνουμε στους 200 για 17 με 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν πριν προσθέσετε τις επιθυμητές επικαλύψεις και κόψετε σε φέτες. Απολαύστε!

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top