Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό. Επιπλέον, επιδεικνύει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Ο λόγος, φυσικά, για το σκόρδο, που έχει κι αυτό τα μυστικά του.

Πώς θα καταλάβω ότι μια σκελίδα δεν έχει χαλάσει;
Αν παραμένει σκληρή καθώς την πιέζεις, τότε είναι σε καλή κατάσταση. Το ίδιο και αν η φλούδα της είναι λεία, δεδομένου ότι καθώς το σκόρδο (υπερ)ωριμάζει, αρχίζει να ζαρώνει.

Χρησιμοποιώ σκόρδο που έχει μια πράσινη φύτρα στη μέση;
Είναι σημάδι ότι το σκόρδο σου έχει ωριμάσει και δεν θα αρχίσει να σαπίσει. Το πράσινο μέρος είναι ακίνδυνο προς κατανάλωση, αλλά μπορεί να δώσει μια ελαφρώς πικρή γεύση (σε αντίθεση προς τη γλυκιά γεύση που, φυσιολογικά, έχει το σκόρδο). Γι’ αυτό καλό είναι να το αφαιρέσεις προτού χρησιμοποιήσεις το σκόρδο στη μαγειρική σου.

Σε ποιες περιπτώσεις λιώνουμε το σκόρδο;
Χρησιμοποιείται λιωμένο όταν πρόκειται να καταναλωθεί ωμό, π.χ. στο ντρέσινγκ της σαλάτας. Αν όμως σκοπεύεις να το μαγειρέψεις και ιδιαίτερα να το σοτάρεις, το καλύτερο είναι να το ψιλοκόψεις με το μαχαίρι, διαφορετικά λιωμένο υπάρχει κίνδυνος να καεί στο τηγάνι.

Πώς καθαρίζω τα χέρια μου από τη μυρωδιά του σκόρδου;
Τα τρίβεις με ένα εργαλείο από ανοξείδωτο ατσάλι (π.χ. μια μεταλλική σπάτουλα) κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά, τα τρίβεις με τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού ενώ ταυτόχρονα τα πλένεις με κρύο νερό και σαπούνι.

empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Marie Harel: 256 χρόνια από τη γέννηση της γυναίκας που παρασκεύασε το Καμαμπέρ

Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.
empty alt

Γιατί τα κρεμμύδια μάς κάνουν να κλαίμε;

Εσένα, τι σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; Είτε η απάντηση είναι «μια ρομαντική ταινία», είτε «η ήττα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας», σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που σε κάνουν ευσυγκίνητο θα περιλαμβάνονται και τα κρεμμύδια.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
Back To Top