Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό. Επιπλέον, επιδεικνύει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Ο λόγος, φυσικά, για το σκόρδο, που έχει κι αυτό τα μυστικά του.

Πώς θα καταλάβω ότι μια σκελίδα δεν έχει χαλάσει;
Αν παραμένει σκληρή καθώς την πιέζεις, τότε είναι σε καλή κατάσταση. Το ίδιο και αν η φλούδα της είναι λεία, δεδομένου ότι καθώς το σκόρδο (υπερ)ωριμάζει, αρχίζει να ζαρώνει.

Χρησιμοποιώ σκόρδο που έχει μια πράσινη φύτρα στη μέση;
Είναι σημάδι ότι το σκόρδο σου έχει ωριμάσει και δεν θα αρχίσει να σαπίσει. Το πράσινο μέρος είναι ακίνδυνο προς κατανάλωση, αλλά μπορεί να δώσει μια ελαφρώς πικρή γεύση (σε αντίθεση προς τη γλυκιά γεύση που, φυσιολογικά, έχει το σκόρδο). Γι’ αυτό καλό είναι να το αφαιρέσεις προτού χρησιμοποιήσεις το σκόρδο στη μαγειρική σου.

Σε ποιες περιπτώσεις λιώνουμε το σκόρδο;
Χρησιμοποιείται λιωμένο όταν πρόκειται να καταναλωθεί ωμό, π.χ. στο ντρέσινγκ της σαλάτας. Αν όμως σκοπεύεις να το μαγειρέψεις και ιδιαίτερα να το σοτάρεις, το καλύτερο είναι να το ψιλοκόψεις με το μαχαίρι, διαφορετικά λιωμένο υπάρχει κίνδυνος να καεί στο τηγάνι.

Πώς καθαρίζω τα χέρια μου από τη μυρωδιά του σκόρδου;
Τα τρίβεις με ένα εργαλείο από ανοξείδωτο ατσάλι (π.χ. μια μεταλλική σπάτουλα) κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά, τα τρίβεις με τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού ενώ ταυτόχρονα τα πλένεις με κρύο νερό και σαπούνι.

empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Κι όμως, μπορείς να καταναλώσεις και τα φύλλα κουνουπιδιού

Αν μέχρι τώρα πετούσες στα σκουπίδια τα φύλλα του κουνουπιδιού, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί όχι μόνο είναι βρώσιμα, αλλά επιπλέον μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: να τα προσθέσεις σε έναν πουρέ λαχανικών, σε μια σαλάτα, να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα στιρ-φράι με...
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top