Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό. Επιπλέον, επιδεικνύει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Ο λόγος, φυσικά, για το σκόρδο, που έχει κι αυτό τα μυστικά του.

Πώς θα καταλάβω ότι μια σκελίδα δεν έχει χαλάσει;
Αν παραμένει σκληρή καθώς την πιέζεις, τότε είναι σε καλή κατάσταση. Το ίδιο και αν η φλούδα της είναι λεία, δεδομένου ότι καθώς το σκόρδο (υπερ)ωριμάζει, αρχίζει να ζαρώνει.

Χρησιμοποιώ σκόρδο που έχει μια πράσινη φύτρα στη μέση;
Είναι σημάδι ότι το σκόρδο σου έχει ωριμάσει και δεν θα αρχίσει να σαπίσει. Το πράσινο μέρος είναι ακίνδυνο προς κατανάλωση, αλλά μπορεί να δώσει μια ελαφρώς πικρή γεύση (σε αντίθεση προς τη γλυκιά γεύση που, φυσιολογικά, έχει το σκόρδο). Γι’ αυτό καλό είναι να το αφαιρέσεις προτού χρησιμοποιήσεις το σκόρδο στη μαγειρική σου.

Σε ποιες περιπτώσεις λιώνουμε το σκόρδο;
Χρησιμοποιείται λιωμένο όταν πρόκειται να καταναλωθεί ωμό, π.χ. στο ντρέσινγκ της σαλάτας. Αν όμως σκοπεύεις να το μαγειρέψεις και ιδιαίτερα να το σοτάρεις, το καλύτερο είναι να το ψιλοκόψεις με το μαχαίρι, διαφορετικά λιωμένο υπάρχει κίνδυνος να καεί στο τηγάνι.

Πώς καθαρίζω τα χέρια μου από τη μυρωδιά του σκόρδου;
Τα τρίβεις με ένα εργαλείο από ανοξείδωτο ατσάλι (π.χ. μια μεταλλική σπάτουλα) κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά, τα τρίβεις με τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού ενώ ταυτόχρονα τα πλένεις με κρύο νερό και σαπούνι.

empty alt

Η δύναμη του πρωινού

Και να που το παλίο γνωμικό «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός» αποκτά επιστημοκική βάση.
empty alt

Πώς θα φέρεις γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη.
empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσεις ένα πιάτο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι από εμάς τα χάνουμε όταν μπαίνουμε στην κάβα με σκοπό να διαλέξουμε ένα κρασί που θα ταιριάζει π.
empty alt

Το υλικό που θα απογειώσει τα λαχανικά που ψήνεις στο φούρνο

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να...
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.

Back To Top