Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Εάν μαγειρεύετε μόνο δύο φέτες, ένα τηγάνι είναι πιο εύκολο – με νερό εάν είστε έξυπνοι! Δεύτερον, εάν το σοτάρισμα μπέικον είναι ένα βήμα σε μια συνταγή που οδηγεί σε κάτι άλλο να μαγειρευτεί όπου το μπέικον είναι συστατικό, ακολουθήστε τις οδηγίες. Το να το ψήσετε είναι ο ιδανικός τρόπος προετοιμασίας.

Ακόμα και στο 80 τοις εκατό όλων των σεναρίων ενός τέλειου πρωινού, η μέθοδος του φούρνου λειτουργεί καλύτερα. Δείτε πώς να μαγειρεύετε τέλεια το μπέικον στο φούρνο κάθε φορά.

bacon2

  1. Προθερμάνετε το φούρνο.

Προθερμάνετε στους 200 και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο. (Θα είστε ευγνώμονες όταν έρθει η ώρα να το βάλετε στα πιάτα.)

Σημείωση: Ο φούρνος του καθενός είναι διαφορετικός. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο φούρνου για να βεβαιωθείτε ότι η θερμότητα είναι στην πραγματικότητα στους 200°. (Πολλά ενσωματωμένα θερμόμετρα είναι ανακριβή.) Εάν το δικό σας συνηθίζει να είναι πιο ζεστό, κινδυνεύετε να κάψετε το μπέικον.

  1. Χρησιμοποιήστε μια σχάρα.

Εάν σας αρέσει το μπέικον πολύ τραγανό, τοποθετήστε μια μεταλλική σχάρα ψύξης μέσα στο ταψί. Η ανύψωση του μπέικον επιτρέπει στις ταινίες να μαγειρεύουν από όλες τις πλευρές. Εάν σας αρέσει το μπέικον λιγότερο τραγανό ή δεν έχετε ειδική σχάρα, παραλείψτε αυτό το βήμα. Σε κάθε περίπτωση το μπέικον σας θα είναι επίσης εξαιρετικό.

  1. Ψήστε το μπέικον.

Βάλτε λωρίδες μπέικον σε ένα μονό στρώμα στο ταψί. Μην τις αφήνετε να αλληλεπικαλύπτονται ή οι λωρίδες να κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήστε μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό, περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του. Η συμβουλή μας: Ξεκινήστε τον έλεγχο μετά από 15 λεπτά, επειδή ορισμένοι φούρνοι είναι λεπτόκοκκοι και το καμένο μπέικον δεν είναι ωραίο αποτέλεσμα.

  1. Στραγγίστε τις φέτες.

Κατά κανόνα, στραγγίξτε τις (πολύ λιπαρές) φέτες μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα και μετά σερβίρετε αμέσως.

  1. Αποθηκεύστε το λίπος από το μπέικον!

Ρίξτε το λίπος σε ένα μπολ με καπάκι (ή σε άλλο γυάλινο δοχείο) και φυλάξτε το στο ψυγείο. Πράγματι – η αποθήκευση λίπους θα είναι η καλύτερη απόφαση που θα έχετε πάρει για όλη την εβδομάδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε αυγά, ψητά λαχανικά ή ποπ κορν!

bacon

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12 φέτες μπέικον

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο. Εάν χρησιμοποιείτε, τοποθετήστε μια σχάρα στο φύλλο ψησίματος. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μόνο στρώμα πάνω στο φύλλο ψησίματος ή στην ειδική σχάρα, φροντίζοντας να μην επικαλύπτεται.

Ψήστε μέχρι την επιθυμητή τραγανότητα, 15 έως 25 λεπτά. (Λεπτές φέτες θα μαγειρέψουν πιο γρήγορα!)

Στραγγίξτε σε χαρτί με χαρτοπετσέτα και σερβίρετε.

 

 

empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Σπιτική ζύμη για πίτα: Πώς θα τη φτιάξεις βήμα βήμα

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

Το πασατέμπο σου για να περνάει η ώρα… αλλιώς και μυρωδάτο!

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά.
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
empty alt

Ενεργειακές Μπάλες Φυστικοβούτυρου

Αυτές οι υγιεινές ενεργειακές μπάλες φυστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες της ενέργειάς σας όποτε χρειάζεστε λίγη ώθηση.
Back To Top