Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού. Τα ευρήματα της μελέτης αφορούν τους καρκίνους με θετικούς υποδοχείς οιστρογόνων ή προγεστερόνης (ορμονοεξαρτώμενοι καρκίνοι) που αποτελούν την πιο συχνή μορφή της νόσου, καθώς και τις γυναίκες όλων των ηλικιών (πριν και μετά την εμμηνόπαυση). Ο καφές, αντιθέτως καφές δεν φαίνεται να προστατεύει από τους καρκίνους με αρνητικούς ορμονικούς υποδοχείς, υποστηρίζουν στην «Διεθνή Επιθεώρηση Καρκίνου» (IJC) οι ερευνητές
Η σχετική έρευνα έγινε με την συμμετοχή 42.009 γυναικών, οι οποίες την περίοδο 1991-1992, σε ηλικία 30 έως 49 ετών, δήλωσαν συμμετοχή σε μεγάλη σουηδική μελέτη. Έως το 2012, οι 1.395 από αυτές είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Το συμπέρασμα από την ανάλυση  των διατροφικών τους συνηθειών έδειξε πως όσες έπιναν τρία ή τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν κατά 13% μικρότερο κίνδυνο ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου του μαστού. Την ίδια στιγμή σες έπιναν πέντε ή περισσότερα είχαν 19% μικρότερο κίνδυνο, σε σύγκριση με όσες έπιναν κάτω από δύο καφέδες την ημέρα.  Η διεθνής ομάδα επιστημόνων που προχώρησε στην έρευνα δεν γνωρίζει τον ακριβή μηχανισμό πίσω από αυτή τη συσχέτιση, αλλά μία θεωρία είναι ότι ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα μαστικά κύτταρα από τις βλάβες που ανοίγουν τον δρόμο στον καρκίνο.

empty alt

Τι ενώνει το τυρί με το κρασί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

7 διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψεις με αυγό

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Welcome to the dark side of brownies

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
empty alt

Τρεις μαρινάδες για να κάνεις την πιο νόστιμη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι

Οι μαρινάδες πρωταγωνιστούν στο μπάρμπεκιου: Διατηρούν το κρέας ζουμερό και γεμάτο γεύση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στο καλύτερο ψήσιμό του.
Back To Top