Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Έχουν τραγανή πέτσα: Είτε τα τηγανίσεις, είτε τα ψήσεις στο φούρνο ή στα κάρβουνα, η επιφάνεια βγαίνει σούπερ τραγανή!

Είναι ζουμερά: Στο ψήσιμο κρατούν μεγαλύτερη ποσότητα των χυμών τους από το στήθος κοτόπουλου, λόγω της πέτσας αλλά και του κόκαλου που περιέχουν. Επιπλέον, η ζουμερή αίσθηση που αφήνουν στο στόμα οφείλεται στην υψηλότερη περιεκτικότητα λιπαρών και κολλαγόνου από άλλα μέρη του κοτόπουλου.

Είναι γεμάτα γεύση: Περιέχουν περισσότερα λιπαρά από το στήθος, τα οποία αποτελούν μια πλούσια πηγή γεύσης. Στην έντονη γεύση τους συνεισφέρει, ωστόσο, και το κόκαλο, ιδιαίτερα αν το βράσεις με το ζωμό του.

Είναι ευέλικτα: Μπορείς να τα καταναλώσεις με το κόκαλο και την πέτσα ή ξεκοκαλισμένα και «γυμνά» και να τα μαγειρέψεις με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς: στο φούρνο, στο γκριλ, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα, στον ατμό.

Βγάζουν τέλειο ζωμό: Είναι ιδανικά για κοτόσουπες γιατί τα κόκαλά τους, βγάζοντας κατά το βράσιμο πλούσιο ζωμό, απελευθερώνουν μια επίσης πλούσια γεύση και υφή.

Είναι δύσκολο να παραψηθούν: Στη χειρότερη περίπτωση, αν τα ψήσεις λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεται η σάρκα του κοτόπουλου θα αποκολληθεί από το κόκαλο.

Είναι εύκολο να τα ψήσεις στα κάρβουνα: Χάρη στους πλούσιους χυμούς και στην πέτσα τους, μπορείς να τα προσθέσεις άνετα στο μπάρμπεκιου χωρίς να φοβάσαι μήπως καούν ή στεγνώσουν. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να τα μαρινάρεις πριν από το ψήσιμο.

Είναι οικονομικά: Τα μπουτάκια με το κόκαλο κοστίζουν σχεδόν το ένα τρίτο της τιμής του στήθους κοτόπουλου και, όπως έχεις ήδη καταλάβει, τα αξίζουν τα χρήματά τους και με το παραπάνω.

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Τα πέντε μυστικά που θα διευκολύνουν και θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

1. Άνοιξε την αγκαλιά σου στις εναλλακτικές. Το γεγονός ότι ένας σεφ βραβευμένος με Michelin προτείνει μια συγκεκριμένη συνταγή με ζυμαρικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα μαγειρέψεις λίγο διαφορετικά.
empty alt

9 νόστιμοι τρόποι να αξιοποιήσεις μία φέτα ψωμί

Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Βασικά μυστικά εξοικείωσης με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής για να νιώσετε άνετα στην κουζίνα σας, ωστόσο διάφορα sites παραδίδουν on line μαθήματα, ενώ στο youtube θα βρείτε πολλούς σεφ που κάνουν βήμα βήμα σε ζωντανό χρόνο όλα τα στάδια μιας συνταγής για να τα κάνετε μαζί τους.
Back To Top