Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Έχουν τραγανή πέτσα: Είτε τα τηγανίσεις, είτε τα ψήσεις στο φούρνο ή στα κάρβουνα, η επιφάνεια βγαίνει σούπερ τραγανή!

Είναι ζουμερά: Στο ψήσιμο κρατούν μεγαλύτερη ποσότητα των χυμών τους από το στήθος κοτόπουλου, λόγω της πέτσας αλλά και του κόκαλου που περιέχουν. Επιπλέον, η ζουμερή αίσθηση που αφήνουν στο στόμα οφείλεται στην υψηλότερη περιεκτικότητα λιπαρών και κολλαγόνου από άλλα μέρη του κοτόπουλου.

Είναι γεμάτα γεύση: Περιέχουν περισσότερα λιπαρά από το στήθος, τα οποία αποτελούν μια πλούσια πηγή γεύσης. Στην έντονη γεύση τους συνεισφέρει, ωστόσο, και το κόκαλο, ιδιαίτερα αν το βράσεις με το ζωμό του.

Είναι ευέλικτα: Μπορείς να τα καταναλώσεις με το κόκαλο και την πέτσα ή ξεκοκαλισμένα και «γυμνά» και να τα μαγειρέψεις με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς: στο φούρνο, στο γκριλ, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα, στον ατμό.

Βγάζουν τέλειο ζωμό: Είναι ιδανικά για κοτόσουπες γιατί τα κόκαλά τους, βγάζοντας κατά το βράσιμο πλούσιο ζωμό, απελευθερώνουν μια επίσης πλούσια γεύση και υφή.

Είναι δύσκολο να παραψηθούν: Στη χειρότερη περίπτωση, αν τα ψήσεις λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεται η σάρκα του κοτόπουλου θα αποκολληθεί από το κόκαλο.

Είναι εύκολο να τα ψήσεις στα κάρβουνα: Χάρη στους πλούσιους χυμούς και στην πέτσα τους, μπορείς να τα προσθέσεις άνετα στο μπάρμπεκιου χωρίς να φοβάσαι μήπως καούν ή στεγνώσουν. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να τα μαρινάρεις πριν από το ψήσιμο.

Είναι οικονομικά: Τα μπουτάκια με το κόκαλο κοστίζουν σχεδόν το ένα τρίτο της τιμής του στήθους κοτόπουλου και, όπως έχεις ήδη καταλάβει, τα αξίζουν τα χρήματά τους και με το παραπάνω.

empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
Back To Top