Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα. Αυτό είναι το concept του καινούριου βιβλίου μαγειρικής, «Platters and Boards», που σύμφωνα με το Refinery29.com αντικατοπτρίζει μια νέα τάση.

Ανάμεσα στις ιδέες της συγγραφέα του βιβλίου, Shelly Westerhausen, είναι η παρακάτω πρόταση για ένα brunch εύκολο, γρήγορο αλλά και οικονομικό, καθώς αξιοποιεί ό,τι υπάρχει ήδη στο ψυγείο σου.

Brunch σε πλατό, για 12 άτομα

Η στρατηγική του: Γέμισε ένα μεγάλο πλατό με όσα φαγητά χωράει (για να μη μείνει κανένας πεινασμένος και για να μη χρειαστεί να το ξαναγεμίσεις στη διάρκεια του πάρτι). Ή χρησιμοποίησε πολλές, μικρότερες πιατέλες. Οι συνδυασμοί του; Ψωμί σε φέτες με ξερά σύκα και τυρί μοτσαρέλα είναι ένας μόνο, ενδεικτικός.

Το ποτό που το συνοδεύει: Στο τραπέζι μπορεί κάλλιστα ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού να συνυπάρχει με αφρώδη οίνο. Η ιδανική δικαιολογία για να πιείς σαμπάνια για πρωινό.

Το κρέας που περιλαμβάνει: Αντί για τις κλασικές επιλογές του πρωινού (π.χ. ζαμπόν, μπέικον), συνόδευσε αυτό το πλατό με προσούτο, που πηγαίνει εξαιρετικά με το σύκο και με μαλακά τυριά.

Τι θα χρειαστείς: Μαλακό τυρί όπως μοτσαρέλα, ξερά σύκα, ελιές Καλαμών, 12 σφιχτά αυγά, μέλι, μπαγκέτα σε φέτες, κρακεράκια ή κριτσινάκια, σταφύλια (κατά προτίμηση χωρίς σπόρια), ξηρούς καρπούς, μούσλι (κατά προτίμηση σπιτικό) και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου!

Πώς θα το φτιάξεις: Τοποθέτησε στο κέντρο του πλατό το μαλακό τυρί σε ένα πιατάκι, μαζί με ένα μαχαιράκι. Πρόσθεσε τα σύκα, τις ελιές, τα σφιχτά αυγά και το μέλι σε ξεχωριστά μπολάκια, καθένα με το δικό του κουταλάκι σερβιρίσματος, διάσπαρτα στο πλατό. Γέμισε τα κενά με ψωμί, κρακεράκια, κριτσινάκια, μούσλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς.brunch

empty alt

Βγήκε η λίστα με τα «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά του 2017

Εκεί που πας να κάνεις την ανατροπή και να βάλεις στη ζωή σου τα φρούτα και τα λαχανικά, στα οποία βασίζεται εξάλλου η μεσογειακή διατροφή αλλά και το μυστικό της υγείας, βγαίνει μια λίστα και το μετανιώνεις στη στιγμή.
empty alt

Οδηγός συντήρησης τροφίμων: γιατί μήλα και κρεμμύδια δεν κάνουν μαζί

Το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).
empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

9 νόστιμοι τρόποι να αξιοποιήσεις μία φέτα ψωμί

Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]
empty alt

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα «καπάκια» από τις φράουλες

Όταν καθαρίζεις τις φράουλες, αφού φυσικά προηγουμένως τις πλύνεις πολύ-πολύ καλά, κόβεις το πάνω μέρος τους, μαζί με τα φύλλα, και το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας –τουλάχιστον– τρόπος για να το αξιοποιήσεις: να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις το νερό σου.
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Γιατί και πώς να βάλετε το τζίντερ στο πρωινό σας

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
Back To Top