Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα. Αυτό είναι το concept του καινούριου βιβλίου μαγειρικής, «Platters and Boards», που σύμφωνα με το Refinery29.com αντικατοπτρίζει μια νέα τάση.

Ανάμεσα στις ιδέες της συγγραφέα του βιβλίου, Shelly Westerhausen, είναι η παρακάτω πρόταση για ένα brunch εύκολο, γρήγορο αλλά και οικονομικό, καθώς αξιοποιεί ό,τι υπάρχει ήδη στο ψυγείο σου.

Brunch σε πλατό, για 12 άτομα

Η στρατηγική του: Γέμισε ένα μεγάλο πλατό με όσα φαγητά χωράει (για να μη μείνει κανένας πεινασμένος και για να μη χρειαστεί να το ξαναγεμίσεις στη διάρκεια του πάρτι). Ή χρησιμοποίησε πολλές, μικρότερες πιατέλες. Οι συνδυασμοί του; Ψωμί σε φέτες με ξερά σύκα και τυρί μοτσαρέλα είναι ένας μόνο, ενδεικτικός.

Το ποτό που το συνοδεύει: Στο τραπέζι μπορεί κάλλιστα ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού να συνυπάρχει με αφρώδη οίνο. Η ιδανική δικαιολογία για να πιείς σαμπάνια για πρωινό.

Το κρέας που περιλαμβάνει: Αντί για τις κλασικές επιλογές του πρωινού (π.χ. ζαμπόν, μπέικον), συνόδευσε αυτό το πλατό με προσούτο, που πηγαίνει εξαιρετικά με το σύκο και με μαλακά τυριά.

Τι θα χρειαστείς: Μαλακό τυρί όπως μοτσαρέλα, ξερά σύκα, ελιές Καλαμών, 12 σφιχτά αυγά, μέλι, μπαγκέτα σε φέτες, κρακεράκια ή κριτσινάκια, σταφύλια (κατά προτίμηση χωρίς σπόρια), ξηρούς καρπούς, μούσλι (κατά προτίμηση σπιτικό) και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου!

Πώς θα το φτιάξεις: Τοποθέτησε στο κέντρο του πλατό το μαλακό τυρί σε ένα πιατάκι, μαζί με ένα μαχαιράκι. Πρόσθεσε τα σύκα, τις ελιές, τα σφιχτά αυγά και το μέλι σε ξεχωριστά μπολάκια, καθένα με το δικό του κουταλάκι σερβιρίσματος, διάσπαρτα στο πλατό. Γέμισε τα κενά με ψωμί, κρακεράκια, κριτσινάκια, μούσλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς.brunch

empty alt

Ξέρετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα φρούτα;

  Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά στη γεύση, τη διάρκεια ζωής και την θρεπτικά αξία των φρούτων δείτε ποια είναι τα μυστικά τους.
empty alt

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.
empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
Back To Top