Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα. Αυτό είναι το concept του καινούριου βιβλίου μαγειρικής, «Platters and Boards», που σύμφωνα με το Refinery29.com αντικατοπτρίζει μια νέα τάση.

Ανάμεσα στις ιδέες της συγγραφέα του βιβλίου, Shelly Westerhausen, είναι η παρακάτω πρόταση για ένα brunch εύκολο, γρήγορο αλλά και οικονομικό, καθώς αξιοποιεί ό,τι υπάρχει ήδη στο ψυγείο σου.

Brunch σε πλατό, για 12 άτομα

Η στρατηγική του: Γέμισε ένα μεγάλο πλατό με όσα φαγητά χωράει (για να μη μείνει κανένας πεινασμένος και για να μη χρειαστεί να το ξαναγεμίσεις στη διάρκεια του πάρτι). Ή χρησιμοποίησε πολλές, μικρότερες πιατέλες. Οι συνδυασμοί του; Ψωμί σε φέτες με ξερά σύκα και τυρί μοτσαρέλα είναι ένας μόνο, ενδεικτικός.

Το ποτό που το συνοδεύει: Στο τραπέζι μπορεί κάλλιστα ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού να συνυπάρχει με αφρώδη οίνο. Η ιδανική δικαιολογία για να πιείς σαμπάνια για πρωινό.

Το κρέας που περιλαμβάνει: Αντί για τις κλασικές επιλογές του πρωινού (π.χ. ζαμπόν, μπέικον), συνόδευσε αυτό το πλατό με προσούτο, που πηγαίνει εξαιρετικά με το σύκο και με μαλακά τυριά.

Τι θα χρειαστείς: Μαλακό τυρί όπως μοτσαρέλα, ξερά σύκα, ελιές Καλαμών, 12 σφιχτά αυγά, μέλι, μπαγκέτα σε φέτες, κρακεράκια ή κριτσινάκια, σταφύλια (κατά προτίμηση χωρίς σπόρια), ξηρούς καρπούς, μούσλι (κατά προτίμηση σπιτικό) και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου!

Πώς θα το φτιάξεις: Τοποθέτησε στο κέντρο του πλατό το μαλακό τυρί σε ένα πιατάκι, μαζί με ένα μαχαιράκι. Πρόσθεσε τα σύκα, τις ελιές, τα σφιχτά αυγά και το μέλι σε ξεχωριστά μπολάκια, καθένα με το δικό του κουταλάκι σερβιρίσματος, διάσπαρτα στο πλατό. Γέμισε τα κενά με ψωμί, κρακεράκια, κριτσινάκια, μούσλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς.brunch

empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
Back To Top