Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό!

Συστατικά

225 γρ. μικρά κλωνάρια σπαραγγιού, τα άκρα κομμένα

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, χωρισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

5 μεγάλα ασπράδια αυγών

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/16 κουταλάκι του γλυκού chipotle σκόνη τσίλι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 (20 εκ) τορτίγια ολικής αλέσεως, ψημένη και κομμένη σε φέτες

Απόδοση υλικών:

2 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 της συνολικής συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Τοποθετήστε τα σπαράγγια στο ταψί. Καρυκεύετε με 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλείφετε με λάδι. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι τα σπαράγγια να ροδίσουν και να μαλακώσουν, ανακινώντας το ταψί περιστασιακά. Αφαιρέστε και διατηρήστε ζεστό.

Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, αλάτι, σκόνη τσίλι, κρεμμύδια και τυρί.

Καλύψτε το μεγάλο τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Ρίξτε στο μείγμα με τα ασπράδια αυγού. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σφίξουν οι άκρες της ομελέτας και να ροδίσουν ελαφρά. Ανασηκώστε την ομελέτα στις άκρες για να αφήσετε το άψητο μείγμα να χυθεί στον πάτο. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να σφίξουν και να στεγνώσουν τα ασπράδια. Κόψτε την ομελέτα στη μέση και απλώστε τη μισή σε ένα πιάτο. Συμπληρώστε με τα μισά σπαράγγια. Χωρίστε τις σφήνες τορτίγιας σε δύο πιάτα.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 152 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 14 g, Πρωτεΐνες: 15 g, Λιπαρά: 4 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 1 mg, Νάτριο: 449 mg, Φυτικές ίνες: 2 g

empty alt

11 τροφές που κάνουν το δέρμα σου να λάμπει

Όταν δεν προσέχουμε όσο πρέπει τη διατροφή μας, αυτό αντανακλάται και στο δέρμα μας, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε άτονοι, κουρασμένοι, και πιθανόν μεγαλύτεροι από την πραγματική μας ηλικία.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
empty alt

Τι τρόφιμα χρειάζεται να έχετε σε απόθεμα για ώρα ανάγκης

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές αλά σπανακόπιτα

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Ζυμαρικά στον φούρνο με φέτα

Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη.
Back To Top