Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό!

Συστατικά

225 γρ. μικρά κλωνάρια σπαραγγιού, τα άκρα κομμένα

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, χωρισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

5 μεγάλα ασπράδια αυγών

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/16 κουταλάκι του γλυκού chipotle σκόνη τσίλι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 (20 εκ) τορτίγια ολικής αλέσεως, ψημένη και κομμένη σε φέτες

Απόδοση υλικών:

2 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 της συνολικής συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Τοποθετήστε τα σπαράγγια στο ταψί. Καρυκεύετε με 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλείφετε με λάδι. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι τα σπαράγγια να ροδίσουν και να μαλακώσουν, ανακινώντας το ταψί περιστασιακά. Αφαιρέστε και διατηρήστε ζεστό.

Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, αλάτι, σκόνη τσίλι, κρεμμύδια και τυρί.

Καλύψτε το μεγάλο τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Ρίξτε στο μείγμα με τα ασπράδια αυγού. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σφίξουν οι άκρες της ομελέτας και να ροδίσουν ελαφρά. Ανασηκώστε την ομελέτα στις άκρες για να αφήσετε το άψητο μείγμα να χυθεί στον πάτο. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να σφίξουν και να στεγνώσουν τα ασπράδια. Κόψτε την ομελέτα στη μέση και απλώστε τη μισή σε ένα πιάτο. Συμπληρώστε με τα μισά σπαράγγια. Χωρίστε τις σφήνες τορτίγιας σε δύο πιάτα.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 152 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 14 g, Πρωτεΐνες: 15 g, Λιπαρά: 4 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 1 mg, Νάτριο: 449 mg, Φυτικές ίνες: 2 g

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
empty alt

Με μόνο 3 υγιεινά υλικά θα έχετε απολαυστικά brownies

Πριν φτάσουμε στη συνταγή αυτή, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι κάνει αυτά τα μπράουνις χωρίς αλεύρι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, σνακ πριν τον ύπνο ή ακόμα και για πρωινό.

Back To Top