Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό πένες

4 κ.σ. βούτυρο, συν περισσότερο για το λάδωμα του ταψιού

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

1 κουτ. καρυκεύματα (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός, δυόσμος)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλ. κρέμα γάλακτος

½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

alfre

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε αμέσως και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° και βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με τα καρυκεύματα, δυόσμο, ρίγανη, βασιλικό αποξηραμένα και θυμάρι τριμμένο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί, 8 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και καθαρίζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε σταυρωτά.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Επιστρέφουμε στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Χτυπάμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να ροδίσει, 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει και ανακατεύουμε με παρμεζάνα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, 1 λεπτό και μετά αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και τη σάλτσα αλφρέντο. Απλώνουμε περίπου το μισό μείγμα ζυμαρικών στον πάτο του ταψιού και μετά πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών και από πάνω με περισσότερη μοτσαρέλα. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 15 λεπτά.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.

empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Τέλεια αυγά σκραμπλ σε 5 βήματα

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.
empty alt

Mojito time

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Κοκκινιστή ρεβιθάδα ή ρεβιθοστιφάδο…γευστικό καλωσόρισμα στον χειμώνα

Εμπνευσμένο από τη μεσογειακή παράδοση αυτή η συνταγή παντρεύει τη νόστιμη ντομάτα και το baby σπανάκι με ρεβίθια κι είναι ένα πιάτο που έχει την καταγωγή του στη Σεβίλλη της Ισπανίας, αυτό το ρεβίθι-στιφάδο είναι ταπεινό, εγκάρδιο και υπέροχο στην απλότητά του.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top