Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό πένες

4 κ.σ. βούτυρο, συν περισσότερο για το λάδωμα του ταψιού

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

1 κουτ. καρυκεύματα (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός, δυόσμος)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλ. κρέμα γάλακτος

½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

alfre

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε αμέσως και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° και βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με τα καρυκεύματα, δυόσμο, ρίγανη, βασιλικό αποξηραμένα και θυμάρι τριμμένο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί, 8 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και καθαρίζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε σταυρωτά.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Επιστρέφουμε στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Χτυπάμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να ροδίσει, 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει και ανακατεύουμε με παρμεζάνα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, 1 λεπτό και μετά αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και τη σάλτσα αλφρέντο. Απλώνουμε περίπου το μισό μείγμα ζυμαρικών στον πάτο του ταψιού και μετά πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών και από πάνω με περισσότερη μοτσαρέλα. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 15 λεπτά.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.

empty alt

Επικίνδυνος ο συνδυασμός αλκοολούχων και ενεργειακών ποτών

Εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, είναι και η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα.
empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου και εξοικονόμησε χώρο και χρόνο

Ίσως σου έχει συμβεί να χρειαστείς για μια συνταγή τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά μόλις αγοράσεις ένα βαζάκι από το σουπερμάρκετ να διαπιστώσεις ότι ήδη υπάρχει ένα ακόμα στην κουζίνα σου, σχεδόν ανέγγιχτο, κρυμμένο σε μια ντουλάπα.
empty alt

Πρωινό στο Παρίσι με αυθεντικό Croque Monsieur

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.
empty alt

Γαρίδες ποπ κορν… τραγανή κι απολαυστική πρόκληση

Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
Back To Top