Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό πένες

4 κ.σ. βούτυρο, συν περισσότερο για το λάδωμα του ταψιού

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

1 κουτ. καρυκεύματα (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός, δυόσμος)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλ. κρέμα γάλακτος

½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

alfre

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε αμέσως και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° και βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με τα καρυκεύματα, δυόσμο, ρίγανη, βασιλικό αποξηραμένα και θυμάρι τριμμένο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί, 8 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και καθαρίζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε σταυρωτά.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Επιστρέφουμε στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Χτυπάμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να ροδίσει, 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει και ανακατεύουμε με παρμεζάνα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, 1 λεπτό και μετά αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και τη σάλτσα αλφρέντο. Απλώνουμε περίπου το μισό μείγμα ζυμαρικών στον πάτο του ταψιού και μετά πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών και από πάνω με περισσότερη μοτσαρέλα. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 15 λεπτά.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.

empty alt

Το κόκκινο κρέας γερνάει τους άντρες

Πρώορη γήρανση προκαλεί στους άντρες η έλλειψη φρούτων και λαχανικών και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία υποστηρίζουν πωςβασική αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα...
empty alt

Βρώσιμο γκλίτερ: πόσο ασφαλής είναι η νέα τάση στο Instagram;

Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Frozen Negroni – η παγωμένη δόση απόλαυσης που χρειάζεσαι…

Όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα Negroni έχουν την τιμητική τους κι είναι εδώ για να σου δώσουν ένα σφηνάκι δύναμης για να βγάλεις την υπόλοιπη εβδομάδα.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  
Back To Top