Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό πένες

4 κ.σ. βούτυρο, συν περισσότερο για το λάδωμα του ταψιού

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

1 κουτ. καρυκεύματα (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός, δυόσμος)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλ. κρέμα γάλακτος

½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

alfre

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε αμέσως και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° και βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με τα καρυκεύματα, δυόσμο, ρίγανη, βασιλικό αποξηραμένα και θυμάρι τριμμένο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί, 8 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και καθαρίζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε σταυρωτά.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Επιστρέφουμε στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Χτυπάμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να ροδίσει, 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει και ανακατεύουμε με παρμεζάνα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, 1 λεπτό και μετά αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και τη σάλτσα αλφρέντο. Απλώνουμε περίπου το μισό μείγμα ζυμαρικών στον πάτο του ταψιού και μετά πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών και από πάνω με περισσότερη μοτσαρέλα. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 15 λεπτά.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.

empty alt

Κίνδυνος σακχάρου από τις τηγανιτές πατάτες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για αυτές και να τις αντικαταστήσουμε με δημητριακά ολικής άλεσης.
empty alt

Ξέρετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα φρούτα;

  Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά στη γεύση, τη διάρκεια ζωής και την θρεπτικά αξία των φρούτων δείτε ποια είναι τα μυστικά τους.
empty alt

Το μυστικό της σοκολάτας

Βάλτε λίγη σοκολάτα στη ζωή σας αν θέλετε να αποδίδει ο εγκέφαλός σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, λέει νέα, διεθνής μελέτη που επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας – άσχετα με την ηλικία και άλλες παραμέτρους του τρόπους ζωής και την […]
empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες

Ας ξεκινήσουμε από αυτό: γιατί να μπεις στη διαδικασία να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Επειδή η φλούδα τους χαλάει την ομοιόμορφη υφή μιας σάλτσας και, επιπλέον, είναι πιο δύσπεπτη.
empty alt

Το tip για να διατηρείται ο καφές σου ζεστός για περισσότερη ώρα

Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
Back To Top