Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους!

1. Διάλεξε ένα βαρύ αλλά μαλακό λεμόνι: Πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακό (που σημαίνει και ζουμερό), αλλά και βαρύ (που επίσης σημαίνει ζουμερό).

2. Διατήρησε τα λεμόνια σου στο ψυγείο: Οι χαμηλές θερμοκρασίες διαστέλλουν και διασπούν τα κύτταρα της φλούδας τους, κάνοντάς τα πιο μαλακά και διευκολύνοντας το ζούληγμα.

3. Βάλε τα στο φούρνο μικροκυμάτων: Μόλις βγάλεις τα λεμόνια σου από το ψυγείο, βάλε τα για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν. Αν τα διατηρείς στην κατάψυξη, αύξησε το χρόνο στα 30 δευτερόλεπτα.

4. Πίεσέ τα με πλάστη: Τοποθέτησε κάθε λεμόνι σε μια επιφάνεια κοπής ή στον πάγκο της κουζίνας και «ζύμωσέ» το με έναν πλάστη, για να το κάνεις πιο μαλακό και εύκολο στο ζούληγμα.

5. «Μαχαίρωσε» κάθε λεμόνι ανελέητα: Αν προτού το στύψεις το τρυπήσεις σε διάφορα σημεία της επιφάνειάς του, θα βοηθήσεις το χυμό να βρει πολλές εξόδους διαφυγής, έτσι ώστε να μη μείνει ούτε σταγόνα στο εσωτερικό του φρούτου.

6. Ξεφλούδισε κάθε λεμόνι: Αν δεν σου αρκεί το «βασανιστήριο» του μαχαιρώματος, αφαίρεσε τη φλούδα, έτσι ώστε να μη συγκρατεί τίποτα το ζουμί που κρύβει στο εσωτερικό του.

7. Κόψε κατά μήκος το λεμόνι σου στη μέση και όχι κατά πλάτος: Με αυτό τον τρόπο, πολύ απλά, θα εκθέσεις μεγαλύτερη επιφάνεια στο λεμονοστύφτη.

8. Στύψε το με ένα πιρούνι: Αν δεν έχεις λεμονοστύφτη, ένα πιρούνι μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. Απλά κόψε το λεμόνι σου στα δύο, ως συνήθως ή ασυνήθιστα (αν ακολουθήσεις το tip Νο 7), και τρύπησε τη σάρκα του με το πιρούνι, το οποίο θα στριφογυρίσεις στο εσωτερικό του μέχρι να μη μείνει ούτε σταγόνα, πάνω από ένα σουρωτήρι που θα συγκρατήσει τα κουκούτσια και τον πολτό της σάρκας.

9. Στύψε το με ένα μίξερ χειρός: Τοποθέτησε την περιστρεφόμενη κεφαλή του μίξερ στη σάρκα του φρούτου και βάλε το σε λειτουργία, πάνω από ένα σουρωτήρι, όπως και με το πιρούνι.

empty alt

Η κανέλλα υπόσχεται μνήμη ελέφαντα

Στην κανέλα βρίσκεται το μυστικό της γερής μνήμης. Αυτό υποστηρίζει μια νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων και που υπόσχεται να να βοηθήσει τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μαθήματά τους να βελτιώσουν τις σχολικές.
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Στην κουζίνα με τον Matt Damon

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
Back To Top