Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους!

1. Διάλεξε ένα βαρύ αλλά μαλακό λεμόνι: Πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακό (που σημαίνει και ζουμερό), αλλά και βαρύ (που επίσης σημαίνει ζουμερό).

2. Διατήρησε τα λεμόνια σου στο ψυγείο: Οι χαμηλές θερμοκρασίες διαστέλλουν και διασπούν τα κύτταρα της φλούδας τους, κάνοντάς τα πιο μαλακά και διευκολύνοντας το ζούληγμα.

3. Βάλε τα στο φούρνο μικροκυμάτων: Μόλις βγάλεις τα λεμόνια σου από το ψυγείο, βάλε τα για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν. Αν τα διατηρείς στην κατάψυξη, αύξησε το χρόνο στα 30 δευτερόλεπτα.

4. Πίεσέ τα με πλάστη: Τοποθέτησε κάθε λεμόνι σε μια επιφάνεια κοπής ή στον πάγκο της κουζίνας και «ζύμωσέ» το με έναν πλάστη, για να το κάνεις πιο μαλακό και εύκολο στο ζούληγμα.

5. «Μαχαίρωσε» κάθε λεμόνι ανελέητα: Αν προτού το στύψεις το τρυπήσεις σε διάφορα σημεία της επιφάνειάς του, θα βοηθήσεις το χυμό να βρει πολλές εξόδους διαφυγής, έτσι ώστε να μη μείνει ούτε σταγόνα στο εσωτερικό του φρούτου.

6. Ξεφλούδισε κάθε λεμόνι: Αν δεν σου αρκεί το «βασανιστήριο» του μαχαιρώματος, αφαίρεσε τη φλούδα, έτσι ώστε να μη συγκρατεί τίποτα το ζουμί που κρύβει στο εσωτερικό του.

7. Κόψε κατά μήκος το λεμόνι σου στη μέση και όχι κατά πλάτος: Με αυτό τον τρόπο, πολύ απλά, θα εκθέσεις μεγαλύτερη επιφάνεια στο λεμονοστύφτη.

8. Στύψε το με ένα πιρούνι: Αν δεν έχεις λεμονοστύφτη, ένα πιρούνι μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. Απλά κόψε το λεμόνι σου στα δύο, ως συνήθως ή ασυνήθιστα (αν ακολουθήσεις το tip Νο 7), και τρύπησε τη σάρκα του με το πιρούνι, το οποίο θα στριφογυρίσεις στο εσωτερικό του μέχρι να μη μείνει ούτε σταγόνα, πάνω από ένα σουρωτήρι που θα συγκρατήσει τα κουκούτσια και τον πολτό της σάρκας.

9. Στύψε το με ένα μίξερ χειρός: Τοποθέτησε την περιστρεφόμενη κεφαλή του μίξερ στη σάρκα του φρούτου και βάλε το σε λειτουργία, πάνω από ένα σουρωτήρι, όπως και με το πιρούνι.

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

80 ΧΡΟΝΙΑ και του πουλιού το γάλα!

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.
empty alt

Κινηματογραφικοί ήρωες κινουμένων σχεδίων στο πιάτο σας!

  Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα
Back To Top