Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους!

1. Διάλεξε ένα βαρύ αλλά μαλακό λεμόνι: Πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακό (που σημαίνει και ζουμερό), αλλά και βαρύ (που επίσης σημαίνει ζουμερό).

2. Διατήρησε τα λεμόνια σου στο ψυγείο: Οι χαμηλές θερμοκρασίες διαστέλλουν και διασπούν τα κύτταρα της φλούδας τους, κάνοντάς τα πιο μαλακά και διευκολύνοντας το ζούληγμα.

3. Βάλε τα στο φούρνο μικροκυμάτων: Μόλις βγάλεις τα λεμόνια σου από το ψυγείο, βάλε τα για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν. Αν τα διατηρείς στην κατάψυξη, αύξησε το χρόνο στα 30 δευτερόλεπτα.

4. Πίεσέ τα με πλάστη: Τοποθέτησε κάθε λεμόνι σε μια επιφάνεια κοπής ή στον πάγκο της κουζίνας και «ζύμωσέ» το με έναν πλάστη, για να το κάνεις πιο μαλακό και εύκολο στο ζούληγμα.

5. «Μαχαίρωσε» κάθε λεμόνι ανελέητα: Αν προτού το στύψεις το τρυπήσεις σε διάφορα σημεία της επιφάνειάς του, θα βοηθήσεις το χυμό να βρει πολλές εξόδους διαφυγής, έτσι ώστε να μη μείνει ούτε σταγόνα στο εσωτερικό του φρούτου.

6. Ξεφλούδισε κάθε λεμόνι: Αν δεν σου αρκεί το «βασανιστήριο» του μαχαιρώματος, αφαίρεσε τη φλούδα, έτσι ώστε να μη συγκρατεί τίποτα το ζουμί που κρύβει στο εσωτερικό του.

7. Κόψε κατά μήκος το λεμόνι σου στη μέση και όχι κατά πλάτος: Με αυτό τον τρόπο, πολύ απλά, θα εκθέσεις μεγαλύτερη επιφάνεια στο λεμονοστύφτη.

8. Στύψε το με ένα πιρούνι: Αν δεν έχεις λεμονοστύφτη, ένα πιρούνι μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. Απλά κόψε το λεμόνι σου στα δύο, ως συνήθως ή ασυνήθιστα (αν ακολουθήσεις το tip Νο 7), και τρύπησε τη σάρκα του με το πιρούνι, το οποίο θα στριφογυρίσεις στο εσωτερικό του μέχρι να μη μείνει ούτε σταγόνα, πάνω από ένα σουρωτήρι που θα συγκρατήσει τα κουκούτσια και τον πολτό της σάρκας.

9. Στύψε το με ένα μίξερ χειρός: Τοποθέτησε την περιστρεφόμενη κεφαλή του μίξερ στη σάρκα του φρούτου και βάλε το σε λειτουργία, πάνω από ένα σουρωτήρι, όπως και με το πιρούνι.

empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

Φτιάξε ένα δροσερό γλυκό με το καρπούζι που περίσσεψε

Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Σε όλους αρέσει να τρώνε από το μπολ της ζύμης, είναι ωστόσο ασφαλές;

Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη… Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της...
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Dirt Cake – ένα νόστιμο κι εύκολο-Oreo κέικ

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
Back To Top