Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους!

1. Διάλεξε ένα βαρύ αλλά μαλακό λεμόνι: Πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακό (που σημαίνει και ζουμερό), αλλά και βαρύ (που επίσης σημαίνει ζουμερό).

2. Διατήρησε τα λεμόνια σου στο ψυγείο: Οι χαμηλές θερμοκρασίες διαστέλλουν και διασπούν τα κύτταρα της φλούδας τους, κάνοντάς τα πιο μαλακά και διευκολύνοντας το ζούληγμα.

3. Βάλε τα στο φούρνο μικροκυμάτων: Μόλις βγάλεις τα λεμόνια σου από το ψυγείο, βάλε τα για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν. Αν τα διατηρείς στην κατάψυξη, αύξησε το χρόνο στα 30 δευτερόλεπτα.

4. Πίεσέ τα με πλάστη: Τοποθέτησε κάθε λεμόνι σε μια επιφάνεια κοπής ή στον πάγκο της κουζίνας και «ζύμωσέ» το με έναν πλάστη, για να το κάνεις πιο μαλακό και εύκολο στο ζούληγμα.

5. «Μαχαίρωσε» κάθε λεμόνι ανελέητα: Αν προτού το στύψεις το τρυπήσεις σε διάφορα σημεία της επιφάνειάς του, θα βοηθήσεις το χυμό να βρει πολλές εξόδους διαφυγής, έτσι ώστε να μη μείνει ούτε σταγόνα στο εσωτερικό του φρούτου.

6. Ξεφλούδισε κάθε λεμόνι: Αν δεν σου αρκεί το «βασανιστήριο» του μαχαιρώματος, αφαίρεσε τη φλούδα, έτσι ώστε να μη συγκρατεί τίποτα το ζουμί που κρύβει στο εσωτερικό του.

7. Κόψε κατά μήκος το λεμόνι σου στη μέση και όχι κατά πλάτος: Με αυτό τον τρόπο, πολύ απλά, θα εκθέσεις μεγαλύτερη επιφάνεια στο λεμονοστύφτη.

8. Στύψε το με ένα πιρούνι: Αν δεν έχεις λεμονοστύφτη, ένα πιρούνι μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. Απλά κόψε το λεμόνι σου στα δύο, ως συνήθως ή ασυνήθιστα (αν ακολουθήσεις το tip Νο 7), και τρύπησε τη σάρκα του με το πιρούνι, το οποίο θα στριφογυρίσεις στο εσωτερικό του μέχρι να μη μείνει ούτε σταγόνα, πάνω από ένα σουρωτήρι που θα συγκρατήσει τα κουκούτσια και τον πολτό της σάρκας.

9. Στύψε το με ένα μίξερ χειρός: Τοποθέτησε την περιστρεφόμενη κεφαλή του μίξερ στη σάρκα του φρούτου και βάλε το σε λειτουργία, πάνω από ένα σουρωτήρι, όπως και με το πιρούνι.

empty alt

Τζιγκόνιερ

Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειας μου. Προέρχεται από την παράδοση των νομάδων Ρομά, και γεννήθηκε από μια ανάγκη.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μη χρυσοπληρώνεις τον καφέ που φτιάχνεις στο σπίτι

07 Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Το πρόβλημα είναι γνωστό: το τέλος του Πάσχα σε βρήκε με άπειρα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι και τα τσουγκρίσματα με φίλους και συγγενείς.
empty alt

Πουτίγκα μπανάνας – δροσερή, ανάλαφρη – θα την λατρέψεις

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Εξωτική παγωμένη απόλαυση με ανανά και γιαούρτι

Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! Συστατικά 1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι...
Back To Top