Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]

 

 

 

Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει;

Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο και να μην μπορείς να δεις το περιβάλλον (που για όλους μας παίζει ρόλο), την έκφραση του γκαρσονιού που σε εξυπηρετεί, και το σπουδαιότερο, το μενού για να διαλέξεις όπως όλος ο κόσμος τα πιάτα που θέλεις να γευτείς;

Σπάνια μπαίνουμε στη θέση των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ή με ειδικές ικανότητες, σωστότερα) καθώς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ατομικότητά μας και η δική μας ικανοποίηση.

Σε ένα εστιατόριο στη Γερμανία έγινε όμως η ανατροπή. Φτιάχτηκε ένας κατάλογος για τυφλούς στον κώδικα Μπράιγ!

Την αφορμή έδωσε η Ιζόλντε Άιχινγκερ, πελάτισσα του εστιατορίου, με προβλήματα όρασης, η οποία κουράστηκε να της διαβάζουν οι άλλοι τι περιέχει το μενού.

Αποφασίζοντας να φτιάξει έναν κατάλογο για τυφλούς αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και τελικά απευθύνθηκε στον Σεμπάστιαν Σμάιλτσλ, τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου στην πόλη Ίγκολσταντ, ο οποίος έκανε την επιθυμία της πραγματικότητα.

Το παράδειγμα αυτό σαφώς και αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση, σίγουρα όμως δίνει ιδέες σε όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους δεν βλέπουν, και προβληματίζει όλους εμάς που το μόνο που βλέπουμε είναι ο εαυτός μας και μόνο.

empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

Το tip που θα κάνει το ψάρι σου εκπληκτικά γευστικό και τρυφερό

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Summer pasta lovers!

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top