Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.

1. Αλάτισε το νερό τους, ελεύθερα: Στο νερό όπου θα βράσουν, δεν χρειάζεται να τσιγκουνευτείς το αλάτι που θα ρίξεις. Είναι αυτό που θα τους δώσει γεύση. Υπολόγισε μία κουταλιά της σούπας ανά 4 φλιτζάνια νερό.

2. Κράτα τουλάχιστον μισό φλιτζάνι από το νερό όπου τα έβρασες. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πολλές από τις σάλτσες που τα συνοδεύουν (εκτός από τις σάλτσες ντομάτας), όπως στην καρμπονάρα και σε άλλες με κρέμα γάλακτος. Πλούσιο σε άμυλο και αλάτι, θα ενισχύσει τη γεύση και την κρεμώδη υφή τους.

3. Κάνε τα al dente: Δηλαδή, άφησέ τα να βράσουν ένα λεπτό λιγότερο από όσα αναγράφει η συσκευασία τους. Το ζητούμενο είναι να μην είναι πλέον τραγανά, αλλά και να μη μαλακώσουν εντελώς.

4. Διάλεξε τα κατάλληλα ζυμαρικά για την κατάλληλη σάλτσα: Κάθε είδος ζυμαρικού την απορροφά διαφορετικά. Για παράδειγμα, τα τυριά ταιριάζουν ιδιαίτερα σε ζυμαρικά κοχύλια, γεμίζοντας το εσωτερικό τους, οι σάλτσες ντομάτας πηγαίνουν στο σπαγγέτι, ενώ τα χοντρά μακαρόνια όπως οι ταλιατέλες και οι χυλοπίτες συνοδεύονται τέλεια από σάλτσες με κομμάτια κρέατος ή κιμά όπως η μπολονέζ.

5. Φρόντισε να έχεις πάντα μερικά υλικά που θα σου λύσουν τα χέρια. Τα ντοματάκια κονκασέ, η κάπαρη, οι ελιές, οι αντζούγιες είναι κάποια από τα τρόφιμα που διατηρούνται για πολύ καιρό στην κουζίνα σου και τα οποία αρκούν, σε συνδυασμό με ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο, για να φτιάξεις μια τέλεια σάλτσα για ζυμαρικά κάθε φορά που αναρωτιέσαι τι να μαγειρέψεις.

empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
empty alt

Η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού λέγεται Panzanella

Η παντσανέλλα, που ονομάζεται επίσης πανσανέλα ή πανμόλε ή πανμόλο ή «ψωμί ενετζούπο», είναι ένα τυπικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας.
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του
Back To Top