Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.

1. Αλάτισε το νερό τους, ελεύθερα: Στο νερό όπου θα βράσουν, δεν χρειάζεται να τσιγκουνευτείς το αλάτι που θα ρίξεις. Είναι αυτό που θα τους δώσει γεύση. Υπολόγισε μία κουταλιά της σούπας ανά 4 φλιτζάνια νερό.

2. Κράτα τουλάχιστον μισό φλιτζάνι από το νερό όπου τα έβρασες. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πολλές από τις σάλτσες που τα συνοδεύουν (εκτός από τις σάλτσες ντομάτας), όπως στην καρμπονάρα και σε άλλες με κρέμα γάλακτος. Πλούσιο σε άμυλο και αλάτι, θα ενισχύσει τη γεύση και την κρεμώδη υφή τους.

3. Κάνε τα al dente: Δηλαδή, άφησέ τα να βράσουν ένα λεπτό λιγότερο από όσα αναγράφει η συσκευασία τους. Το ζητούμενο είναι να μην είναι πλέον τραγανά, αλλά και να μη μαλακώσουν εντελώς.

4. Διάλεξε τα κατάλληλα ζυμαρικά για την κατάλληλη σάλτσα: Κάθε είδος ζυμαρικού την απορροφά διαφορετικά. Για παράδειγμα, τα τυριά ταιριάζουν ιδιαίτερα σε ζυμαρικά κοχύλια, γεμίζοντας το εσωτερικό τους, οι σάλτσες ντομάτας πηγαίνουν στο σπαγγέτι, ενώ τα χοντρά μακαρόνια όπως οι ταλιατέλες και οι χυλοπίτες συνοδεύονται τέλεια από σάλτσες με κομμάτια κρέατος ή κιμά όπως η μπολονέζ.

5. Φρόντισε να έχεις πάντα μερικά υλικά που θα σου λύσουν τα χέρια. Τα ντοματάκια κονκασέ, η κάπαρη, οι ελιές, οι αντζούγιες είναι κάποια από τα τρόφιμα που διατηρούνται για πολύ καιρό στην κουζίνα σου και τα οποία αρκούν, σε συνδυασμό με ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο, για να φτιάξεις μια τέλεια σάλτσα για ζυμαρικά κάθε φορά που αναρωτιέσαι τι να μαγειρέψεις.

empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα χωρίς γάλα

Ακόμα και αν απέχεις, για λόγους αλλεργίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις αυτή τη συνταγή για ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας, έμπνευση της Αμερικανίδας food editor Anna Monette Roberts, από το Popsugar.com Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει τόσο ωραία...
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Το πρόβλημα είναι γνωστό: το τέλος του Πάσχα σε βρήκε με άπειρα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι και τα τσουγκρίσματα με φίλους και συγγενείς.
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
empty alt

Απλή σπιτική και απολαυστική ταραμοσαλάτα

Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού
Back To Top