Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.

1. Αλάτισε το νερό τους, ελεύθερα: Στο νερό όπου θα βράσουν, δεν χρειάζεται να τσιγκουνευτείς το αλάτι που θα ρίξεις. Είναι αυτό που θα τους δώσει γεύση. Υπολόγισε μία κουταλιά της σούπας ανά 4 φλιτζάνια νερό.

2. Κράτα τουλάχιστον μισό φλιτζάνι από το νερό όπου τα έβρασες. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πολλές από τις σάλτσες που τα συνοδεύουν (εκτός από τις σάλτσες ντομάτας), όπως στην καρμπονάρα και σε άλλες με κρέμα γάλακτος. Πλούσιο σε άμυλο και αλάτι, θα ενισχύσει τη γεύση και την κρεμώδη υφή τους.

3. Κάνε τα al dente: Δηλαδή, άφησέ τα να βράσουν ένα λεπτό λιγότερο από όσα αναγράφει η συσκευασία τους. Το ζητούμενο είναι να μην είναι πλέον τραγανά, αλλά και να μη μαλακώσουν εντελώς.

4. Διάλεξε τα κατάλληλα ζυμαρικά για την κατάλληλη σάλτσα: Κάθε είδος ζυμαρικού την απορροφά διαφορετικά. Για παράδειγμα, τα τυριά ταιριάζουν ιδιαίτερα σε ζυμαρικά κοχύλια, γεμίζοντας το εσωτερικό τους, οι σάλτσες ντομάτας πηγαίνουν στο σπαγγέτι, ενώ τα χοντρά μακαρόνια όπως οι ταλιατέλες και οι χυλοπίτες συνοδεύονται τέλεια από σάλτσες με κομμάτια κρέατος ή κιμά όπως η μπολονέζ.

5. Φρόντισε να έχεις πάντα μερικά υλικά που θα σου λύσουν τα χέρια. Τα ντοματάκια κονκασέ, η κάπαρη, οι ελιές, οι αντζούγιες είναι κάποια από τα τρόφιμα που διατηρούνται για πολύ καιρό στην κουζίνα σου και τα οποία αρκούν, σε συνδυασμό με ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο, για να φτιάξεις μια τέλεια σάλτσα για ζυμαρικά κάθε φορά που αναρωτιέσαι τι να μαγειρέψεις.

empty alt

Τι ενώνει το τυρί με το κρασί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
Back To Top