Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα. Έτσι, η καλύτερη επιλογή είναι…

Για το περιβάλλον: ένα γυάλινο τάπερ
Το γυαλί ανακυκλώνεται 100%, σε αντίθεση, δυστυχώς, με πολλά πλαστικά που καταλήγουν είτε σε χωματερές είτε στη θάλασσα, επιβαρύνοντας για αιώνες το οικοσύστημα. Εκτός αν επιλέξεις ένα τάπερ από ανακυκλωμένο/ανακυκλώσιμο πλαστικό.

Για την υγεία σου: ένα γυάλινο τάπερ
Ακόμα και αν βεβαιωθείς ότι το πλαστικό σου τάπερ είναι απαλλαγμένο από BPA, υπάρχουν διάφορα αμφιλεγόμενα χημικά με τοξική δράση και επίδραση στο ορμονικό μας σύστημα. Το γυαλί είναι μη πορώδες (άρα και μη απορροφητικό) και εκτίθεται με ασφάλεια σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς τον κίνδυνο να λιώσει ή έστω να αλλοιωθεί.

Για να παίρνεις φαγητό στη δουλειά: ένα πλαστικό τάπερ
Είναι αναμφίβολα η πιο πρακτική λύση, γιατί δεν κινδυνεύει να σπάσει και είναι ελαφρύτερο από ένα γυάλινο.

Για να δίνεις κολατσιό στα παιδιά: ένα πλαστικό τάπερ
Για τους παραπάνω λόγους.

Για να αποθηκεύσεις φαγητό στο ψυγείο ή στην κατάψυξη: ένα γυάλινο τάπερ
Δεν ανησυχείς μήπως παρουσιάσει αλλοιώσεις όταν εκτίθεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Για λόγους αισθητικής: ένα γυάλινο τάπερ
Δεν αλλοιώνεται το χρώμα του με την πάροδο του χρόνου και δεν απορροφά λεκέδες ούτε άσχημες μυρωδιές.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top