Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα. Έτσι, η καλύτερη επιλογή είναι…

Για το περιβάλλον: ένα γυάλινο τάπερ
Το γυαλί ανακυκλώνεται 100%, σε αντίθεση, δυστυχώς, με πολλά πλαστικά που καταλήγουν είτε σε χωματερές είτε στη θάλασσα, επιβαρύνοντας για αιώνες το οικοσύστημα. Εκτός αν επιλέξεις ένα τάπερ από ανακυκλωμένο/ανακυκλώσιμο πλαστικό.

Για την υγεία σου: ένα γυάλινο τάπερ
Ακόμα και αν βεβαιωθείς ότι το πλαστικό σου τάπερ είναι απαλλαγμένο από BPA, υπάρχουν διάφορα αμφιλεγόμενα χημικά με τοξική δράση και επίδραση στο ορμονικό μας σύστημα. Το γυαλί είναι μη πορώδες (άρα και μη απορροφητικό) και εκτίθεται με ασφάλεια σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς τον κίνδυνο να λιώσει ή έστω να αλλοιωθεί.

Για να παίρνεις φαγητό στη δουλειά: ένα πλαστικό τάπερ
Είναι αναμφίβολα η πιο πρακτική λύση, γιατί δεν κινδυνεύει να σπάσει και είναι ελαφρύτερο από ένα γυάλινο.

Για να δίνεις κολατσιό στα παιδιά: ένα πλαστικό τάπερ
Για τους παραπάνω λόγους.

Για να αποθηκεύσεις φαγητό στο ψυγείο ή στην κατάψυξη: ένα γυάλινο τάπερ
Δεν ανησυχείς μήπως παρουσιάσει αλλοιώσεις όταν εκτίθεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Για λόγους αισθητικής: ένα γυάλινο τάπερ
Δεν αλλοιώνεται το χρώμα του με την πάροδο του χρόνου και δεν απορροφά λεκέδες ούτε άσχημες μυρωδιές.

empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
empty alt

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  
Back To Top