Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες. Άλλωστε η μαγειρική μπορεί να γίνει πολύ σέξι και ερωτική διαδικασία κι εξαρτάται από το πόσο spicy θεωρείς την προσωπικότητά σου.

Το ορεκτικό είναι το σωστό προκαταρκτικό: Επειδή ως γνωστόν τρώγοντας έρχεται η όρεξη, καλό είναι να τον υποδεχτείς με ένα ορεκτικό που θα συνοδεύει ένα ελαφρύ κοκτέιλ, κάποιο σαμπανιζέ ποτό ή απλώς ένα ποτήρι κρασί. Μια μικρή ποικιλία είναι οκ – με έμφαση στο μικρή, καθώς δεν θες να χορτάσει από τώρα – αλλά απόφυγε ξηρούς καρπούς ή πατατάκια.

Το μυστικό συστατικό να είναι από τα χεράκια σου: Δεν θα έρθει να αξιολογήσει τις δεξιότητες σεφ για να σου δώσει αστέρι Michelin ούτε την ποδιά συμμετοχής για το επόμενο MasterChef – αλλά ακόμα και delivery να του προσφέρεις ή έτοιμο γεύμα, φρόντισε να βάλεις την προσωπική σου πινελιά.

valdi

Η σωστή ατμόσφαιρα: Διάλεξε ερωτική μουσική, προτίμησε χαμηλό διακριτικό φωτισμό (εκτός κι αν έχεις ψάρι για κυρίως), αν ανάψεις κεριά διάλεξε μη αρωματικά για να μην μπερδευτούν με τις μυρωδιές του φαγητού (εκτός κι αν επιθυμείς σκοπίμως να τις εξαφανίσεις).

Στην κουζίνα δυο δυο: Αν θέλει να σε βοηθήσει ή να σου κάνει παρέα, μην τον αποτρέψεις – αν μάλιστα θελήσει να μαγειρέψετε μαζί θα καταλάβεις πολλά για την προσωπικότητά του (του αρέσει να δίνει διαταγές, ακολουθεί οδηγίες, επιμένει για τη δική του θέση – πειραματίζεται ή είναι των κλασικών συνταγών).

Εκ του ασφαλούς: Αν δεν είναι η μαγειρική το φόρτε σου μην προσπαθήσεις να τον εντυπωσιάσεις φτιάχνοντας μια gourmet σπεσιαλιτέ που κάνει θραύση στο tiktok ή είδες στον τελικό διαγωνισμού για σεφ… Καλό είναι να ετοιμάσεις κάτι που έχεις ξανακάνει ή που δεν έχει πολλά βήματα και όρους που δεν γνωρίζεις ήδη στις οδηγίες εκτέλεσής του.

valdinne

Οίνος ευφραίνει καρδία: Έχεις ήδη σερβίρει κάτι για καλωσόρισμα, αν δεν έχεις σκοπό να τον μεθύσεις (ή να σε μεθύσει) καλό είναι να μη ρέει άφθονο το αλκοόλ αλλά καλό είναι να έχεις μια μικρή ποικιλία ως προς τις επιλογές αν δεν πίνει κρασί…

Έχετε κάνει κράτηση: Ένα ρομαντικό δείπνο δεν σερβίρεται απαραίτητα σε τραπέζι, δηλαδή κλασική τραπεζαρία και τα λοιπά. Μπορείς να φτιάξεις ένα πρωτότυπο πικ νικ στο χαλί και να δώσεις έναν αέρα εξοχής στο ραντεβού σας – αν έχεις και τζάκι ακόμα καλύτερα. Ο καναπές δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση με το coffee table για τραπέζι αλλά αν θέλετε να συνοδεύσετε το δείπνο με ρομαντική ταινία, τότε τολμήστε το. Αν πάλι είστε και οι δύο εξαιρετικά τολμηροί και επίσης ιδιαίτερα ρομαντικοί μπορείτε να μεταφέρετε το δείπνο σας στην μπανιέρα (απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο) ή αν το επιτρέπει ο καιρός μπορείτε να μεταφερθείτε στη βεράντα (ή στην ταράτσα).

valdinn

Κάτι γλυκό για το τέλος: Το επιδόρπιο για το τέλος ενός ρομαντικού δείπνου δεν χρειάζεται να είναι κάτι εξτρίμ, από απλά σοκολατάκια μέχρι φράουλες με σαντιγί… αν μάλιστα γίνεις εσύ το επιδόρπιο του θα γράψεις τον καλύτερο επίλογο. Για να απογειώσεις την ερωτική διάθεση ρώτησέ τον πια είναι η αγαπημένη του γλυκιά γεύση και ζήτησέ του να σε φιλήσει για να δει αν πέτυχες τη γεύση που θέλει – εναλλακτικά μπορείς απλώς να του ζητήσεις να σε φιλήσει για να σου πει τι γεύση έχει το φιλί σας!

 

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Γιατί αξίζει να φτιάξεις σπιτικά μείγματα μπαχαρικών (και πώς θα το κάνεις)

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις: 1.
empty alt

Ποια είδη τυριού λιώνουν ευκολότερα και ομορφότερα;

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.
empty alt

Πάστα σκόρδου: Πώς θα τη φτιάξεις εύκολα

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.

Back To Top