Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες. Άλλωστε η μαγειρική μπορεί να γίνει πολύ σέξι και ερωτική διαδικασία κι εξαρτάται από το πόσο spicy θεωρείς την προσωπικότητά σου.

Το ορεκτικό είναι το σωστό προκαταρκτικό: Επειδή ως γνωστόν τρώγοντας έρχεται η όρεξη, καλό είναι να τον υποδεχτείς με ένα ορεκτικό που θα συνοδεύει ένα ελαφρύ κοκτέιλ, κάποιο σαμπανιζέ ποτό ή απλώς ένα ποτήρι κρασί. Μια μικρή ποικιλία είναι οκ – με έμφαση στο μικρή, καθώς δεν θες να χορτάσει από τώρα – αλλά απόφυγε ξηρούς καρπούς ή πατατάκια.

Το μυστικό συστατικό να είναι από τα χεράκια σου: Δεν θα έρθει να αξιολογήσει τις δεξιότητες σεφ για να σου δώσει αστέρι Michelin ούτε την ποδιά συμμετοχής για το επόμενο MasterChef – αλλά ακόμα και delivery να του προσφέρεις ή έτοιμο γεύμα, φρόντισε να βάλεις την προσωπική σου πινελιά.

valdi

Η σωστή ατμόσφαιρα: Διάλεξε ερωτική μουσική, προτίμησε χαμηλό διακριτικό φωτισμό (εκτός κι αν έχεις ψάρι για κυρίως), αν ανάψεις κεριά διάλεξε μη αρωματικά για να μην μπερδευτούν με τις μυρωδιές του φαγητού (εκτός κι αν επιθυμείς σκοπίμως να τις εξαφανίσεις).

Στην κουζίνα δυο δυο: Αν θέλει να σε βοηθήσει ή να σου κάνει παρέα, μην τον αποτρέψεις – αν μάλιστα θελήσει να μαγειρέψετε μαζί θα καταλάβεις πολλά για την προσωπικότητά του (του αρέσει να δίνει διαταγές, ακολουθεί οδηγίες, επιμένει για τη δική του θέση – πειραματίζεται ή είναι των κλασικών συνταγών).

Εκ του ασφαλούς: Αν δεν είναι η μαγειρική το φόρτε σου μην προσπαθήσεις να τον εντυπωσιάσεις φτιάχνοντας μια gourmet σπεσιαλιτέ που κάνει θραύση στο tiktok ή είδες στον τελικό διαγωνισμού για σεφ… Καλό είναι να ετοιμάσεις κάτι που έχεις ξανακάνει ή που δεν έχει πολλά βήματα και όρους που δεν γνωρίζεις ήδη στις οδηγίες εκτέλεσής του.

valdinne

Οίνος ευφραίνει καρδία: Έχεις ήδη σερβίρει κάτι για καλωσόρισμα, αν δεν έχεις σκοπό να τον μεθύσεις (ή να σε μεθύσει) καλό είναι να μη ρέει άφθονο το αλκοόλ αλλά καλό είναι να έχεις μια μικρή ποικιλία ως προς τις επιλογές αν δεν πίνει κρασί…

Έχετε κάνει κράτηση: Ένα ρομαντικό δείπνο δεν σερβίρεται απαραίτητα σε τραπέζι, δηλαδή κλασική τραπεζαρία και τα λοιπά. Μπορείς να φτιάξεις ένα πρωτότυπο πικ νικ στο χαλί και να δώσεις έναν αέρα εξοχής στο ραντεβού σας – αν έχεις και τζάκι ακόμα καλύτερα. Ο καναπές δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση με το coffee table για τραπέζι αλλά αν θέλετε να συνοδεύσετε το δείπνο με ρομαντική ταινία, τότε τολμήστε το. Αν πάλι είστε και οι δύο εξαιρετικά τολμηροί και επίσης ιδιαίτερα ρομαντικοί μπορείτε να μεταφέρετε το δείπνο σας στην μπανιέρα (απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο) ή αν το επιτρέπει ο καιρός μπορείτε να μεταφερθείτε στη βεράντα (ή στην ταράτσα).

valdinn

Κάτι γλυκό για το τέλος: Το επιδόρπιο για το τέλος ενός ρομαντικού δείπνου δεν χρειάζεται να είναι κάτι εξτρίμ, από απλά σοκολατάκια μέχρι φράουλες με σαντιγί… αν μάλιστα γίνεις εσύ το επιδόρπιο του θα γράψεις τον καλύτερο επίλογο. Για να απογειώσεις την ερωτική διάθεση ρώτησέ τον πια είναι η αγαπημένη του γλυκιά γεύση και ζήτησέ του να σε φιλήσει για να δει αν πέτυχες τη γεύση που θέλει – εναλλακτικά μπορείς απλώς να του ζητήσεις να σε φιλήσει για να σου πει τι γεύση έχει το φιλί σας!

 

empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.
Back To Top