Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες. Άλλωστε η μαγειρική μπορεί να γίνει πολύ σέξι και ερωτική διαδικασία κι εξαρτάται από το πόσο spicy θεωρείς την προσωπικότητά σου.

Το ορεκτικό είναι το σωστό προκαταρκτικό: Επειδή ως γνωστόν τρώγοντας έρχεται η όρεξη, καλό είναι να τον υποδεχτείς με ένα ορεκτικό που θα συνοδεύει ένα ελαφρύ κοκτέιλ, κάποιο σαμπανιζέ ποτό ή απλώς ένα ποτήρι κρασί. Μια μικρή ποικιλία είναι οκ – με έμφαση στο μικρή, καθώς δεν θες να χορτάσει από τώρα – αλλά απόφυγε ξηρούς καρπούς ή πατατάκια.

Το μυστικό συστατικό να είναι από τα χεράκια σου: Δεν θα έρθει να αξιολογήσει τις δεξιότητες σεφ για να σου δώσει αστέρι Michelin ούτε την ποδιά συμμετοχής για το επόμενο MasterChef – αλλά ακόμα και delivery να του προσφέρεις ή έτοιμο γεύμα, φρόντισε να βάλεις την προσωπική σου πινελιά.

valdi

Η σωστή ατμόσφαιρα: Διάλεξε ερωτική μουσική, προτίμησε χαμηλό διακριτικό φωτισμό (εκτός κι αν έχεις ψάρι για κυρίως), αν ανάψεις κεριά διάλεξε μη αρωματικά για να μην μπερδευτούν με τις μυρωδιές του φαγητού (εκτός κι αν επιθυμείς σκοπίμως να τις εξαφανίσεις).

Στην κουζίνα δυο δυο: Αν θέλει να σε βοηθήσει ή να σου κάνει παρέα, μην τον αποτρέψεις – αν μάλιστα θελήσει να μαγειρέψετε μαζί θα καταλάβεις πολλά για την προσωπικότητά του (του αρέσει να δίνει διαταγές, ακολουθεί οδηγίες, επιμένει για τη δική του θέση – πειραματίζεται ή είναι των κλασικών συνταγών).

Εκ του ασφαλούς: Αν δεν είναι η μαγειρική το φόρτε σου μην προσπαθήσεις να τον εντυπωσιάσεις φτιάχνοντας μια gourmet σπεσιαλιτέ που κάνει θραύση στο tiktok ή είδες στον τελικό διαγωνισμού για σεφ… Καλό είναι να ετοιμάσεις κάτι που έχεις ξανακάνει ή που δεν έχει πολλά βήματα και όρους που δεν γνωρίζεις ήδη στις οδηγίες εκτέλεσής του.

valdinne

Οίνος ευφραίνει καρδία: Έχεις ήδη σερβίρει κάτι για καλωσόρισμα, αν δεν έχεις σκοπό να τον μεθύσεις (ή να σε μεθύσει) καλό είναι να μη ρέει άφθονο το αλκοόλ αλλά καλό είναι να έχεις μια μικρή ποικιλία ως προς τις επιλογές αν δεν πίνει κρασί…

Έχετε κάνει κράτηση: Ένα ρομαντικό δείπνο δεν σερβίρεται απαραίτητα σε τραπέζι, δηλαδή κλασική τραπεζαρία και τα λοιπά. Μπορείς να φτιάξεις ένα πρωτότυπο πικ νικ στο χαλί και να δώσεις έναν αέρα εξοχής στο ραντεβού σας – αν έχεις και τζάκι ακόμα καλύτερα. Ο καναπές δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση με το coffee table για τραπέζι αλλά αν θέλετε να συνοδεύσετε το δείπνο με ρομαντική ταινία, τότε τολμήστε το. Αν πάλι είστε και οι δύο εξαιρετικά τολμηροί και επίσης ιδιαίτερα ρομαντικοί μπορείτε να μεταφέρετε το δείπνο σας στην μπανιέρα (απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο) ή αν το επιτρέπει ο καιρός μπορείτε να μεταφερθείτε στη βεράντα (ή στην ταράτσα).

valdinn

Κάτι γλυκό για το τέλος: Το επιδόρπιο για το τέλος ενός ρομαντικού δείπνου δεν χρειάζεται να είναι κάτι εξτρίμ, από απλά σοκολατάκια μέχρι φράουλες με σαντιγί… αν μάλιστα γίνεις εσύ το επιδόρπιο του θα γράψεις τον καλύτερο επίλογο. Για να απογειώσεις την ερωτική διάθεση ρώτησέ τον πια είναι η αγαπημένη του γλυκιά γεύση και ζήτησέ του να σε φιλήσει για να δει αν πέτυχες τη γεύση που θέλει – εναλλακτικά μπορείς απλώς να του ζητήσεις να σε φιλήσει για να σου πει τι γεύση έχει το φιλί σας!

 

empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επειδή μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που δεν θα «παίξει Πάσχα στο χωριό» και αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του […]
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
Back To Top