Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες. Άλλωστε η μαγειρική μπορεί να γίνει πολύ σέξι και ερωτική διαδικασία κι εξαρτάται από το πόσο spicy θεωρείς την προσωπικότητά σου.

Το ορεκτικό είναι το σωστό προκαταρκτικό: Επειδή ως γνωστόν τρώγοντας έρχεται η όρεξη, καλό είναι να τον υποδεχτείς με ένα ορεκτικό που θα συνοδεύει ένα ελαφρύ κοκτέιλ, κάποιο σαμπανιζέ ποτό ή απλώς ένα ποτήρι κρασί. Μια μικρή ποικιλία είναι οκ – με έμφαση στο μικρή, καθώς δεν θες να χορτάσει από τώρα – αλλά απόφυγε ξηρούς καρπούς ή πατατάκια.

Το μυστικό συστατικό να είναι από τα χεράκια σου: Δεν θα έρθει να αξιολογήσει τις δεξιότητες σεφ για να σου δώσει αστέρι Michelin ούτε την ποδιά συμμετοχής για το επόμενο MasterChef – αλλά ακόμα και delivery να του προσφέρεις ή έτοιμο γεύμα, φρόντισε να βάλεις την προσωπική σου πινελιά.

valdi

Η σωστή ατμόσφαιρα: Διάλεξε ερωτική μουσική, προτίμησε χαμηλό διακριτικό φωτισμό (εκτός κι αν έχεις ψάρι για κυρίως), αν ανάψεις κεριά διάλεξε μη αρωματικά για να μην μπερδευτούν με τις μυρωδιές του φαγητού (εκτός κι αν επιθυμείς σκοπίμως να τις εξαφανίσεις).

Στην κουζίνα δυο δυο: Αν θέλει να σε βοηθήσει ή να σου κάνει παρέα, μην τον αποτρέψεις – αν μάλιστα θελήσει να μαγειρέψετε μαζί θα καταλάβεις πολλά για την προσωπικότητά του (του αρέσει να δίνει διαταγές, ακολουθεί οδηγίες, επιμένει για τη δική του θέση – πειραματίζεται ή είναι των κλασικών συνταγών).

Εκ του ασφαλούς: Αν δεν είναι η μαγειρική το φόρτε σου μην προσπαθήσεις να τον εντυπωσιάσεις φτιάχνοντας μια gourmet σπεσιαλιτέ που κάνει θραύση στο tiktok ή είδες στον τελικό διαγωνισμού για σεφ… Καλό είναι να ετοιμάσεις κάτι που έχεις ξανακάνει ή που δεν έχει πολλά βήματα και όρους που δεν γνωρίζεις ήδη στις οδηγίες εκτέλεσής του.

valdinne

Οίνος ευφραίνει καρδία: Έχεις ήδη σερβίρει κάτι για καλωσόρισμα, αν δεν έχεις σκοπό να τον μεθύσεις (ή να σε μεθύσει) καλό είναι να μη ρέει άφθονο το αλκοόλ αλλά καλό είναι να έχεις μια μικρή ποικιλία ως προς τις επιλογές αν δεν πίνει κρασί…

Έχετε κάνει κράτηση: Ένα ρομαντικό δείπνο δεν σερβίρεται απαραίτητα σε τραπέζι, δηλαδή κλασική τραπεζαρία και τα λοιπά. Μπορείς να φτιάξεις ένα πρωτότυπο πικ νικ στο χαλί και να δώσεις έναν αέρα εξοχής στο ραντεβού σας – αν έχεις και τζάκι ακόμα καλύτερα. Ο καναπές δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση με το coffee table για τραπέζι αλλά αν θέλετε να συνοδεύσετε το δείπνο με ρομαντική ταινία, τότε τολμήστε το. Αν πάλι είστε και οι δύο εξαιρετικά τολμηροί και επίσης ιδιαίτερα ρομαντικοί μπορείτε να μεταφέρετε το δείπνο σας στην μπανιέρα (απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο) ή αν το επιτρέπει ο καιρός μπορείτε να μεταφερθείτε στη βεράντα (ή στην ταράτσα).

valdinn

Κάτι γλυκό για το τέλος: Το επιδόρπιο για το τέλος ενός ρομαντικού δείπνου δεν χρειάζεται να είναι κάτι εξτρίμ, από απλά σοκολατάκια μέχρι φράουλες με σαντιγί… αν μάλιστα γίνεις εσύ το επιδόρπιο του θα γράψεις τον καλύτερο επίλογο. Για να απογειώσεις την ερωτική διάθεση ρώτησέ τον πια είναι η αγαπημένη του γλυκιά γεύση και ζήτησέ του να σε φιλήσει για να δει αν πέτυχες τη γεύση που θέλει – εναλλακτικά μπορείς απλώς να του ζητήσεις να σε φιλήσει για να σου πει τι γεύση έχει το φιλί σας!

 

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top