Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες. Άλλωστε η μαγειρική μπορεί να γίνει πολύ σέξι και ερωτική διαδικασία κι εξαρτάται από το πόσο spicy θεωρείς την προσωπικότητά σου.

Το ορεκτικό είναι το σωστό προκαταρκτικό: Επειδή ως γνωστόν τρώγοντας έρχεται η όρεξη, καλό είναι να τον υποδεχτείς με ένα ορεκτικό που θα συνοδεύει ένα ελαφρύ κοκτέιλ, κάποιο σαμπανιζέ ποτό ή απλώς ένα ποτήρι κρασί. Μια μικρή ποικιλία είναι οκ – με έμφαση στο μικρή, καθώς δεν θες να χορτάσει από τώρα – αλλά απόφυγε ξηρούς καρπούς ή πατατάκια.

Το μυστικό συστατικό να είναι από τα χεράκια σου: Δεν θα έρθει να αξιολογήσει τις δεξιότητες σεφ για να σου δώσει αστέρι Michelin ούτε την ποδιά συμμετοχής για το επόμενο MasterChef – αλλά ακόμα και delivery να του προσφέρεις ή έτοιμο γεύμα, φρόντισε να βάλεις την προσωπική σου πινελιά.

valdi

Η σωστή ατμόσφαιρα: Διάλεξε ερωτική μουσική, προτίμησε χαμηλό διακριτικό φωτισμό (εκτός κι αν έχεις ψάρι για κυρίως), αν ανάψεις κεριά διάλεξε μη αρωματικά για να μην μπερδευτούν με τις μυρωδιές του φαγητού (εκτός κι αν επιθυμείς σκοπίμως να τις εξαφανίσεις).

Στην κουζίνα δυο δυο: Αν θέλει να σε βοηθήσει ή να σου κάνει παρέα, μην τον αποτρέψεις – αν μάλιστα θελήσει να μαγειρέψετε μαζί θα καταλάβεις πολλά για την προσωπικότητά του (του αρέσει να δίνει διαταγές, ακολουθεί οδηγίες, επιμένει για τη δική του θέση – πειραματίζεται ή είναι των κλασικών συνταγών).

Εκ του ασφαλούς: Αν δεν είναι η μαγειρική το φόρτε σου μην προσπαθήσεις να τον εντυπωσιάσεις φτιάχνοντας μια gourmet σπεσιαλιτέ που κάνει θραύση στο tiktok ή είδες στον τελικό διαγωνισμού για σεφ… Καλό είναι να ετοιμάσεις κάτι που έχεις ξανακάνει ή που δεν έχει πολλά βήματα και όρους που δεν γνωρίζεις ήδη στις οδηγίες εκτέλεσής του.

valdinne

Οίνος ευφραίνει καρδία: Έχεις ήδη σερβίρει κάτι για καλωσόρισμα, αν δεν έχεις σκοπό να τον μεθύσεις (ή να σε μεθύσει) καλό είναι να μη ρέει άφθονο το αλκοόλ αλλά καλό είναι να έχεις μια μικρή ποικιλία ως προς τις επιλογές αν δεν πίνει κρασί…

Έχετε κάνει κράτηση: Ένα ρομαντικό δείπνο δεν σερβίρεται απαραίτητα σε τραπέζι, δηλαδή κλασική τραπεζαρία και τα λοιπά. Μπορείς να φτιάξεις ένα πρωτότυπο πικ νικ στο χαλί και να δώσεις έναν αέρα εξοχής στο ραντεβού σας – αν έχεις και τζάκι ακόμα καλύτερα. Ο καναπές δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση με το coffee table για τραπέζι αλλά αν θέλετε να συνοδεύσετε το δείπνο με ρομαντική ταινία, τότε τολμήστε το. Αν πάλι είστε και οι δύο εξαιρετικά τολμηροί και επίσης ιδιαίτερα ρομαντικοί μπορείτε να μεταφέρετε το δείπνο σας στην μπανιέρα (απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο) ή αν το επιτρέπει ο καιρός μπορείτε να μεταφερθείτε στη βεράντα (ή στην ταράτσα).

valdinn

Κάτι γλυκό για το τέλος: Το επιδόρπιο για το τέλος ενός ρομαντικού δείπνου δεν χρειάζεται να είναι κάτι εξτρίμ, από απλά σοκολατάκια μέχρι φράουλες με σαντιγί… αν μάλιστα γίνεις εσύ το επιδόρπιο του θα γράψεις τον καλύτερο επίλογο. Για να απογειώσεις την ερωτική διάθεση ρώτησέ τον πια είναι η αγαπημένη του γλυκιά γεύση και ζήτησέ του να σε φιλήσει για να δει αν πέτυχες τη γεύση που θέλει – εναλλακτικά μπορείς απλώς να του ζητήσεις να σε φιλήσει για να σου πει τι γεύση έχει το φιλί σας!

 

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

Εσύ έχεις δοκιμάσει κρασί με γεύση σοκολάτα;

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις τη σοκολάτα σου με ένα ποτήρι κρασί (ή το κρασί σου με σοκολάτα), τώρα μπορείς να απολαύσεις και τα δύο μαζί σε ένα προϊόν.
empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Νόστιμες και εύκολες σπιτικές κοτομπουκιές

Θέλεις να νιώσεις ξανά παιδί; Φτιάξτε σπιτικές κοτομπουκιές. Επικαλυμμένες με τραγανή καρυκευμένη ψίχα ψωμιού, αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπουκιές είναι δύσκολο να καταναλωθούν με μέτρο.
Back To Top