Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας. Ουσιαστικά είναι ένας πιο εύκολος τρόπος αντί για λαζάνια καθώς είναι φτιαγμένο με πένες. Γεμίστε το με άφθονο τυρί και σύντομα θα έχετε ένα νέο αγαπημένο να προσθέσετε στις επιλογές για pasta.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό γλυκό λουκάνικο, αφαιρέστε από το περίβλημα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/8 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, ή λιωμένες σε μπλέντερ

1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό, συν περισσότερο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

500 γρ. ζυμαρικά πέννες

1 μεγάλο αυγό

1 φλ. ρικότα

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη

1 1/2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη

bakedmost

EKTEΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε, σπάζοντας σε μικρά κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει, περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε σκόρδο και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς στο λουκάνικο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Ρίξτε τις ντομάτες και τον βασιλικό και αφήστε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε σε βρασμό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι al dente, περίπου 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε ελαφρά το αυγό. Ρίξτε ρικότα, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα στο αυγό. Αλατοπιπερώνετε.

Απλώστε μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί 2 λίτρων. Βάλτε τις πένες πάνω από τη σάλτσα ντομάτας σε ομοιόμορφη στρώση και τις σκεπάζετε με το μείγμα ρικότα και την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα.

Ψήστε το Mostaccioli μέχρι να ροδίσει βαθιά, περίπου 15 λεπτά. Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Μπύρα όπως…πίτσα

Ενα μπουκάλι μπύρα ισοδυναμεί σε θερμίδες όσο με ένα κομμάτι πίτσα. Για το λόγω αυτό Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (LGA) της Αγγλίας επισημαίνει ότι οι ετικέτες στα αλκοολούχα ποτά πρέπει να αλλάξουν για να αναφέρουν τις θερμίδες.
empty alt

Τα «υπνωτικά» σνακ που βάζουν τέλος στην αϋπνία

Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα.
empty alt

Βράσε (καστανό) ρύζι: όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

«Αγάπη μου τα κάναμε σαλάτα!»

  Το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και μια καραντίνα! Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά […]
empty alt

Espresso Martini

Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”
empty alt

Ζεστή ευτυχία… με γεύση σοκολάτα

Τώρα που το κρύο έπιασε για τα καλά, μία κούπα ζεστό γάλα, κακάο και νόστιμους συνδυασμούς θα ανεβάσει τη θερμοκρασία.
empty alt

Dirt Cake – ένα νόστιμο κι εύκολο-Oreo κέικ

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
Back To Top