Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας. Ουσιαστικά είναι ένας πιο εύκολος τρόπος αντί για λαζάνια καθώς είναι φτιαγμένο με πένες. Γεμίστε το με άφθονο τυρί και σύντομα θα έχετε ένα νέο αγαπημένο να προσθέσετε στις επιλογές για pasta.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό γλυκό λουκάνικο, αφαιρέστε από το περίβλημα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/8 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, ή λιωμένες σε μπλέντερ

1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό, συν περισσότερο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

500 γρ. ζυμαρικά πέννες

1 μεγάλο αυγό

1 φλ. ρικότα

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη

1 1/2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη

bakedmost

EKTEΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε, σπάζοντας σε μικρά κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει, περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε σκόρδο και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς στο λουκάνικο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Ρίξτε τις ντομάτες και τον βασιλικό και αφήστε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε σε βρασμό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι al dente, περίπου 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε ελαφρά το αυγό. Ρίξτε ρικότα, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα στο αυγό. Αλατοπιπερώνετε.

Απλώστε μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί 2 λίτρων. Βάλτε τις πένες πάνω από τη σάλτσα ντομάτας σε ομοιόμορφη στρώση και τις σκεπάζετε με το μείγμα ρικότα και την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα.

Ψήστε το Mostaccioli μέχρι να ροδίσει βαθιά, περίπου 15 λεπτά. Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Βρώσιμο γκλίτερ: πόσο ασφαλής είναι η νέα τάση στο Instagram;

Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα Dalgona;

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...
Back To Top