Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

0     

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

gin_tonic

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ. Πώς όμως θα το φτιάξεις στο σπίτι;

Γαρνιτούρα

«Μια χοντροκομμένη φέτα λεμόνι τονίζει τις νότες εσπεριδοειδών που υπάρχουν ούτως ή άλλως στο τζιν, χωρίς να επισκιάζει τις άλλες γεύσεις», εξηγεί σε ένα πρόσφατο σχετικό θέμα στην εφημερίδα Independent ο ειδικός Tony Conigliaro.

«Προσωπικά, επιπλέον, μου αρέσει ένα κλωνάρι μέντας που δίνει μια καλοκαιρινή φρεσκάδα στο ποτό», προσθέτει ο ίδιος.

Ένας άλλος ειδικός, ωστόσο, ο Craig Harper, πιστεύει ότι είναι καλύτερο, αντί για μία φέτα λεμονιού, να χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα ενός εσπεριδοειδούς της επιλογής μας η οποία «ενισχύει τη γεύση του επιλεγμένου φρούτου, χάρη στα συμπυκνωμένα έλαια που υπάρχουν στη φλούδα του», όπως εξηγεί.

Πάγος

Ο εκπρόσωπος του Bombay Sapphire Sam Carter ισχυρίζεται ότι πρέπει να χρησιμοποιείς πολύ πάγο όταν φτιάχνεις ένα τζιν με τόνικ, καθώς έτσι λιώνει πιο αργά, διατηρώντας το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο.
«Όσο πιο παγωμένο είναι το κοκτέιλ, τόσο λιγότερο αραιώνει και τόσο περισσότερη γεύση συγκεντρώνει», συμφωνεί ένας άλλος ειδικός, ο Adam Ellesmere.

Τόνικ

Η καλύτερη αναλογία τζιν και τόνικ είναι ένα μέρος τζιν και δύο τόνικ, σύμφωνα με τον Carter. Ο Conigliaro, με τη σειρά του, δίνει την ιδανική, κατά τη γνώμη του, συνταγή: «Πρόσθεσε 50 ml τζιν της επιλογής σου σε πάγο και μια καλή ποσότητα αφρώδους τόνικ – οι φυσαλίδες είναι το μυστικό που θα απελευθερώσει ολόκληρο τον πλούτο των αρωμάτων και των γεύσεων του κοκτέιλ σου», καταλήγει.