Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ. Πώς όμως θα το φτιάξεις στο σπίτι;

Γαρνιτούρα

«Μια χοντροκομμένη φέτα λεμόνι τονίζει τις νότες εσπεριδοειδών που υπάρχουν ούτως ή άλλως στο τζιν, χωρίς να επισκιάζει τις άλλες γεύσεις», εξηγεί σε ένα πρόσφατο σχετικό θέμα στην εφημερίδα Independent ο ειδικός Tony Conigliaro.

«Προσωπικά, επιπλέον, μου αρέσει ένα κλωνάρι μέντας που δίνει μια καλοκαιρινή φρεσκάδα στο ποτό», προσθέτει ο ίδιος.

Ένας άλλος ειδικός, ωστόσο, ο Craig Harper, πιστεύει ότι είναι καλύτερο, αντί για μία φέτα λεμονιού, να χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα ενός εσπεριδοειδούς της επιλογής μας η οποία «ενισχύει τη γεύση του επιλεγμένου φρούτου, χάρη στα συμπυκνωμένα έλαια που υπάρχουν στη φλούδα του», όπως εξηγεί.

Πάγος

Ο εκπρόσωπος του Bombay Sapphire Sam Carter ισχυρίζεται ότι πρέπει να χρησιμοποιείς πολύ πάγο όταν φτιάχνεις ένα τζιν με τόνικ, καθώς έτσι λιώνει πιο αργά, διατηρώντας το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο.
«Όσο πιο παγωμένο είναι το κοκτέιλ, τόσο λιγότερο αραιώνει και τόσο περισσότερη γεύση συγκεντρώνει», συμφωνεί ένας άλλος ειδικός, ο Adam Ellesmere.

Τόνικ

Η καλύτερη αναλογία τζιν και τόνικ είναι ένα μέρος τζιν και δύο τόνικ, σύμφωνα με τον Carter. Ο Conigliaro, με τη σειρά του, δίνει την ιδανική, κατά τη γνώμη του, συνταγή: «Πρόσθεσε 50 ml τζιν της επιλογής σου σε πάγο και μια καλή ποσότητα αφρώδους τόνικ – οι φυσαλίδες είναι το μυστικό που θα απελευθερώσει ολόκληρο τον πλούτο των αρωμάτων και των γεύσεων του κοκτέιλ σου», καταλήγει.

empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

Καιρός για…frozen yogurt

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι.
empty alt

Άλλος ένας Χρυσός Σκούφος για τον Έκτορα Μποτρίνι και το «Etrusco»

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, την έναρξη μιας σημαντικής καινοτομίας για το θεσμό αλλά και ένα αξέχαστο dîner de gala διά χειρός του καλύτερου σεφ […]
empty alt

Flatbread Pizza – γρήγορη και γευστική

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.
Back To Top