Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

0     

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

pickled_vegetables

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.

Όπως έχει πει, συγκεκριμένα, η Linda Granebring, η οποία κατάγεται από τη Σουηδία αλλά εργάζεται στο Παρίσι, φροντίζει πάντα να έχει στο ψυγείο της ένα μείγμα που της επιτρέπει να φτιάχνει τουρσί στο άψε σβήσε:

«Έχω ένα εύκολο μείγμα για τουρσί (ένα μέρος ξίδι, δύο μέρη ζάχαρη, τρία μέρη νερό, τα οποία έχω βράσει και αφήσει να κρυώσουν) στο ψυγείο μου. Διατηρείται για πάντα σε ένα βαζάκι και όποτε μου περισσέψουν λαχανικά, τα βάζω σε αυτό το μείγμα και τα αφήνω για λίγες μέρες. Έτσι μπορείς να κάνεις τουρσί σχεδόν τα πάντα, ακόμα και μαγειρεμένες πατάτες!».

Αν λοιπόν σου περισσέψουν λαχανικά από μια συνταγή, τα οποία δεν προβλέπεται να χρησιμοποιήσεις σύντομα στο φαγητό σου, αντί να τα αφήσεις να μαραθούν στο ψυγείο και τελικά να τα πετάξεις, ακολούθησε αυτή τη συμβουλή και κάνε τα τουρσί: ένα έδεσμα χαρακτηριστικό της σαρακοστιανής νηστείας, το οποίο ωστόσο αξίζει να απολαμβάνεις όλο το χρόνο, και για τη γεύση και για την ευκολία αλλά και για τα υγιεινά οφέλη του!