Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.

 

Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι σε καλαμάκι-σουβλάκι μπορείς να προσθέσεις σχεδόν τα πάντα, πέρα από τις κλασικές κρεατοφαγικές επιλογές – από λαχανικά, ψάρι μέχρι φρούτα!

Τα χοτ ντογκ και τα μπιφτέκια είναι υπέροχα, αλλά δεν είναι τα μόνα που θα αναδείξουν τις μαγειρικές ικανότητας μιας ψησταριάς ή ενός ψήστη…

Για να τονώσουμε τη δημιουργικότητά σου, ακολουθούν μερικά νόστιμα, απροσδόκητα υλικά που μπορείς να ψήσεις στη σχάρα.

 

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες μαγειρεύονται συχνά στον ατμό ή στην κατσαρόλα, αλλά το ψήσιμο τους προσθέτει μια καπνιστή διάσταση στη γεύση τους. Είναι εύκολο να τις προετοιμάσεις και να τις ψήσεις: Πρώτα, τις κόβεις στη μέση και τις καθαρίζεις. Αλείφεις με 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζεις με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Τις βάζεις στο γκριλ, τις γυρίζεις περιστασιακά, μέχρι να καπνιστούν ελαφρά, παραμένοντας μαλακές, περίπου 8 λεπτά συνολικά.

Ανανάς

Χάρη στη ελαφριά εξωτική και γλυκιά γεύση του, ο ανανάς είναι υπέροχος στη σχάρα. Δοκίμασε να βάλεις στο γκριλ μερικές στρογγυλές φέτες για περίπου 3 λεπτά, γύρνα τες μία φορά, για μια καραμελωμένη, αίσθηση απόλαυσης – και φάτε τες αμέσως μόλις βγουν.

Μαρούλι

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το μαρούλι μαγειρεύεται υπέροχα στη σχάρα. Οι σγουρές σαν τσαλακωμένες άκρες του φύλλου παίρνουν μια ωραίο διακριτικά καπνισμένη γεύση κάνοντάς το ιδιαίτερα νόστιμο και προσθέτοντας μια gourmet νότα στο πιάτο σου. Οι ψητές σαλάτες θα γίνουν ο νέος τρόπος για να τρως τα λαχανικά.

grilled3

Καλαμάρι

Αν μέχρι τώρα είχες συνηθίσει να τρως το καλαμάρι τηγανητό, με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψεις μια ιδιαίτερη, μαλακή, νόστιμή εκδοχή του στο ψητό καλαμάρι. Μπορείς να επιλέξεις κατεψυγμένα ή φρέσκα καλαμάρια (απλώς έλεγξε ξανά για να βεβαιωθείς ότι είναι καθαρισμένα). Αφού τα έχεις περάσει με ελαιόλαδο, βάλε τα στο πιο ζεστό μέρος της σχάρας, γυρίζοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να μαγειρευτεί το εσωτερικό τους, 2 έως 4 λεπτά.

Πατάτες

Οι πατάτες είναι από τα λίγα βρώσιμα υλικά που μπορούν να μαγειρευτούν με όλους τους τρόπους – βραστές, στον ατμό, τηγανητές, ψημένες στο φούρνο και στα κάρβουνα ή στο γκριλ… Στη σχάρα οι πατάτες μπορούν να μαγειρευτούν με δύο τρόπους: Πρώτον, δοκίμασε να τις ψήσεις κομμένες στη μέση, γυρνώντας τες περιστασιακά, για 10-12 λεπτά. Δεύτερον, δοκίμασε να τις ψήσεις τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο – ό,τι θεωρείς ότι σου είναι ευκολότερο, είναι νοστιμότατες και στις δύο εκδοχές.

Πίτσα

Μόλις δοκιμάσεις πίτσα στη σχάρα, θα δυσκολευτείς να επιστρέψεις σε οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Ο καπνός από το μπάρμπεκιου εμποτίζει την κρούστα με μια καταπληκτική γήινη γεύση που είναι απλώς αδύνατο να την αποκτήσει στο φούρνο.

Tip: στη σχάρα μπορείς να βάλεις επίσης για συνοδευτικό ψωμί αλλά και πολλά τυριά γίνονται πρώτης τάξεως ορεκτικό.

 

 

empty alt

Τα 11 οφέλη του γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Οδηγός: οργάνωσε την κουζίνα σου για το φθινόπωρο

Με τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου επιστρέφει συνήθως και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το σπίτι μας, να το κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Σεφ – και ξέρουμε πώς να την γιορτάσεις

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες […]
Back To Top