Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.

 

Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι σε καλαμάκι-σουβλάκι μπορείς να προσθέσεις σχεδόν τα πάντα, πέρα από τις κλασικές κρεατοφαγικές επιλογές – από λαχανικά, ψάρι μέχρι φρούτα!

Τα χοτ ντογκ και τα μπιφτέκια είναι υπέροχα, αλλά δεν είναι τα μόνα που θα αναδείξουν τις μαγειρικές ικανότητας μιας ψησταριάς ή ενός ψήστη…

Για να τονώσουμε τη δημιουργικότητά σου, ακολουθούν μερικά νόστιμα, απροσδόκητα υλικά που μπορείς να ψήσεις στη σχάρα.

 

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες μαγειρεύονται συχνά στον ατμό ή στην κατσαρόλα, αλλά το ψήσιμο τους προσθέτει μια καπνιστή διάσταση στη γεύση τους. Είναι εύκολο να τις προετοιμάσεις και να τις ψήσεις: Πρώτα, τις κόβεις στη μέση και τις καθαρίζεις. Αλείφεις με 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζεις με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Τις βάζεις στο γκριλ, τις γυρίζεις περιστασιακά, μέχρι να καπνιστούν ελαφρά, παραμένοντας μαλακές, περίπου 8 λεπτά συνολικά.

Ανανάς

Χάρη στη ελαφριά εξωτική και γλυκιά γεύση του, ο ανανάς είναι υπέροχος στη σχάρα. Δοκίμασε να βάλεις στο γκριλ μερικές στρογγυλές φέτες για περίπου 3 λεπτά, γύρνα τες μία φορά, για μια καραμελωμένη, αίσθηση απόλαυσης – και φάτε τες αμέσως μόλις βγουν.

Μαρούλι

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το μαρούλι μαγειρεύεται υπέροχα στη σχάρα. Οι σγουρές σαν τσαλακωμένες άκρες του φύλλου παίρνουν μια ωραίο διακριτικά καπνισμένη γεύση κάνοντάς το ιδιαίτερα νόστιμο και προσθέτοντας μια gourmet νότα στο πιάτο σου. Οι ψητές σαλάτες θα γίνουν ο νέος τρόπος για να τρως τα λαχανικά.

grilled3

Καλαμάρι

Αν μέχρι τώρα είχες συνηθίσει να τρως το καλαμάρι τηγανητό, με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψεις μια ιδιαίτερη, μαλακή, νόστιμή εκδοχή του στο ψητό καλαμάρι. Μπορείς να επιλέξεις κατεψυγμένα ή φρέσκα καλαμάρια (απλώς έλεγξε ξανά για να βεβαιωθείς ότι είναι καθαρισμένα). Αφού τα έχεις περάσει με ελαιόλαδο, βάλε τα στο πιο ζεστό μέρος της σχάρας, γυρίζοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να μαγειρευτεί το εσωτερικό τους, 2 έως 4 λεπτά.

Πατάτες

Οι πατάτες είναι από τα λίγα βρώσιμα υλικά που μπορούν να μαγειρευτούν με όλους τους τρόπους – βραστές, στον ατμό, τηγανητές, ψημένες στο φούρνο και στα κάρβουνα ή στο γκριλ… Στη σχάρα οι πατάτες μπορούν να μαγειρευτούν με δύο τρόπους: Πρώτον, δοκίμασε να τις ψήσεις κομμένες στη μέση, γυρνώντας τες περιστασιακά, για 10-12 λεπτά. Δεύτερον, δοκίμασε να τις ψήσεις τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο – ό,τι θεωρείς ότι σου είναι ευκολότερο, είναι νοστιμότατες και στις δύο εκδοχές.

Πίτσα

Μόλις δοκιμάσεις πίτσα στη σχάρα, θα δυσκολευτείς να επιστρέψεις σε οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Ο καπνός από το μπάρμπεκιου εμποτίζει την κρούστα με μια καταπληκτική γήινη γεύση που είναι απλώς αδύνατο να την αποκτήσει στο φούρνο.

Tip: στη σχάρα μπορείς να βάλεις επίσης για συνοδευτικό ψωμί αλλά και πολλά τυριά γίνονται πρώτης τάξεως ορεκτικό.

 

 

empty alt

Τα δύο φαγητά που μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια στο αεροπλάνο

Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν έχει και την καλύτερη φήμη – και όχι τυχαία. Οι συνθήκες παρασκευής και διατήρησής του δεν είναι και οι ιδανικές, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο ευπαθή πιάτα και να συμβιβάζεσαι με ασφαλείς λύσεις, όπως τονίζει ένας επαγγελματίας του χώρου.
empty alt

Το τέλειο ποτήρι για τους λάτρεις του κρασιού!

Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί […]
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

Μια γευστική κι υγιεινή οπτασία στο πιάτο σου

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις...
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
Back To Top