Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.

 

Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι σε καλαμάκι-σουβλάκι μπορείς να προσθέσεις σχεδόν τα πάντα, πέρα από τις κλασικές κρεατοφαγικές επιλογές – από λαχανικά, ψάρι μέχρι φρούτα!

Τα χοτ ντογκ και τα μπιφτέκια είναι υπέροχα, αλλά δεν είναι τα μόνα που θα αναδείξουν τις μαγειρικές ικανότητας μιας ψησταριάς ή ενός ψήστη…

Για να τονώσουμε τη δημιουργικότητά σου, ακολουθούν μερικά νόστιμα, απροσδόκητα υλικά που μπορείς να ψήσεις στη σχάρα.

 

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες μαγειρεύονται συχνά στον ατμό ή στην κατσαρόλα, αλλά το ψήσιμο τους προσθέτει μια καπνιστή διάσταση στη γεύση τους. Είναι εύκολο να τις προετοιμάσεις και να τις ψήσεις: Πρώτα, τις κόβεις στη μέση και τις καθαρίζεις. Αλείφεις με 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζεις με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Τις βάζεις στο γκριλ, τις γυρίζεις περιστασιακά, μέχρι να καπνιστούν ελαφρά, παραμένοντας μαλακές, περίπου 8 λεπτά συνολικά.

Ανανάς

Χάρη στη ελαφριά εξωτική και γλυκιά γεύση του, ο ανανάς είναι υπέροχος στη σχάρα. Δοκίμασε να βάλεις στο γκριλ μερικές στρογγυλές φέτες για περίπου 3 λεπτά, γύρνα τες μία φορά, για μια καραμελωμένη, αίσθηση απόλαυσης – και φάτε τες αμέσως μόλις βγουν.

Μαρούλι

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το μαρούλι μαγειρεύεται υπέροχα στη σχάρα. Οι σγουρές σαν τσαλακωμένες άκρες του φύλλου παίρνουν μια ωραίο διακριτικά καπνισμένη γεύση κάνοντάς το ιδιαίτερα νόστιμο και προσθέτοντας μια gourmet νότα στο πιάτο σου. Οι ψητές σαλάτες θα γίνουν ο νέος τρόπος για να τρως τα λαχανικά.

grilled3

Καλαμάρι

Αν μέχρι τώρα είχες συνηθίσει να τρως το καλαμάρι τηγανητό, με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψεις μια ιδιαίτερη, μαλακή, νόστιμή εκδοχή του στο ψητό καλαμάρι. Μπορείς να επιλέξεις κατεψυγμένα ή φρέσκα καλαμάρια (απλώς έλεγξε ξανά για να βεβαιωθείς ότι είναι καθαρισμένα). Αφού τα έχεις περάσει με ελαιόλαδο, βάλε τα στο πιο ζεστό μέρος της σχάρας, γυρίζοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να μαγειρευτεί το εσωτερικό τους, 2 έως 4 λεπτά.

Πατάτες

Οι πατάτες είναι από τα λίγα βρώσιμα υλικά που μπορούν να μαγειρευτούν με όλους τους τρόπους – βραστές, στον ατμό, τηγανητές, ψημένες στο φούρνο και στα κάρβουνα ή στο γκριλ… Στη σχάρα οι πατάτες μπορούν να μαγειρευτούν με δύο τρόπους: Πρώτον, δοκίμασε να τις ψήσεις κομμένες στη μέση, γυρνώντας τες περιστασιακά, για 10-12 λεπτά. Δεύτερον, δοκίμασε να τις ψήσεις τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο – ό,τι θεωρείς ότι σου είναι ευκολότερο, είναι νοστιμότατες και στις δύο εκδοχές.

Πίτσα

Μόλις δοκιμάσεις πίτσα στη σχάρα, θα δυσκολευτείς να επιστρέψεις σε οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Ο καπνός από το μπάρμπεκιου εμποτίζει την κρούστα με μια καταπληκτική γήινη γεύση που είναι απλώς αδύνατο να την αποκτήσει στο φούρνο.

Tip: στη σχάρα μπορείς να βάλεις επίσης για συνοδευτικό ψωμί αλλά και πολλά τυριά γίνονται πρώτης τάξεως ορεκτικό.

 

 

empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Mojito time

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

Xmas spirit με χριστουγεννιάτικες Margaritas

Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas.
empty alt

Ντοματίνια γεμιστά με βότανα και μυρωδικά

Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
empty alt

Λευκά λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Λίγα πράγματα είναι πιο ευχάριστα από ένα τετράγωνο κομμάτι με λιωμένο τυρί και λαζάνια. Αυτή η κρεμώδης λευκή συνταγή με λαζάνια, φτιαγμένη εξαιρετικά με μια έξτρα τυρώδη σάλτσα τύπου μπεσαμέλ που ονομάζεται Mornay, έχει γέμιση με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια και φρέσκα βότανα – και...
Back To Top