Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις. Είναι λίγο σαν τις σπιτικές μακαρονάδες, το φτιάχνεις με ό,τι κρασί έχεις σπίτι και ό,τι υλικά σου αρέσουν κι έχεις πρόχειρα στην κουζίνα σου. Κι επειδή οι συνδυασμοί του είναι άπειροι και ανεξάντλητοι, λόγω χριστουγεννιάτικης διάθεσης πειραματιζόμαστε με μία από τις αγαπημένες εορταστικές δημιουργίες που είναι αυτή η ζεστή σοκολάτα mulled wine – αρωματικό ζεστό κρασί, αρωματισμένο με πορτοκάλι και μπαχαρικά, αναμεμειγμένο με ζεστό κακάο. Όχι το γαλακτώδες κακάο (δεν θέλουμε καταστροφές), η συνταγή χρησιμοποιεί ένα κακάο με βάση το νερό, γλυκό και πλούσιο με καστανή ζάχαρη. Ρίξε όμορφα σε φλιτζάνια τσαγιού ή διάφανες κούπες και θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης σου για το ζεστό κρασί για πάντα!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8

 

Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάου

2 ξυλαράκια κανέλας

Γλυκάνισο, 4 αστέρια

8-10 γαρίφαλα

μισό κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τζίντζερ

2/3 φλιτζ. τσιπ μαύρης σοκολάτας

1 φλιτζάνι κρύο νερό

1/2 φλιτζάνι μαλακή καστανή ζάχαρη

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

1 μπουκάλι (750 ml) ζεστό κρασί

1/2 φλιτζάνι κομματάκια κομμένο μήλο

μερικές φέτες πορτοκαλιού για διακόσμηση

mullch

Εκτέλεση:

Βάζεις σκόνη κακάου, ξυλαράκια κανέλας, γλυκάνισο, γαρίφαλα, τζίντζερ και σοκολάτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα Ρίχνεις στο νερό και μετά προσθέτεις τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκαλιού.

Ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και μετά χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 10 λεπτά. Ρίχνεις το ζεστό κρασί. Ζεσταίνεις απαλά για άλλο ένα λεπτό έως ότου ζεσταθεί (μην βράσει) και μετά κλείνεις τη φωτιά.

Χωρίζεις σε κούπες ή φλιτζάνια και συμπληρώνεις με κομμάτια μήλου και φέτες πορτοκαλιού. Προσθέτεις επίσης μερικά από τα μπαχαρικά του μείγματος αν θέλεις για πιο έντονη γεύση.

 

 

empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

Στον πυθμένα της γυάλας σου έχουν μείνει λίγες κουταλιές από μέλι, ταχίνι, μουστάρδα ή κρέμα βαλσαμικού (οποιουδήποτε ρευστού υλικού χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου).
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top