Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις. Είναι λίγο σαν τις σπιτικές μακαρονάδες, το φτιάχνεις με ό,τι κρασί έχεις σπίτι και ό,τι υλικά σου αρέσουν κι έχεις πρόχειρα στην κουζίνα σου. Κι επειδή οι συνδυασμοί του είναι άπειροι και ανεξάντλητοι, λόγω χριστουγεννιάτικης διάθεσης πειραματιζόμαστε με μία από τις αγαπημένες εορταστικές δημιουργίες που είναι αυτή η ζεστή σοκολάτα mulled wine – αρωματικό ζεστό κρασί, αρωματισμένο με πορτοκάλι και μπαχαρικά, αναμεμειγμένο με ζεστό κακάο. Όχι το γαλακτώδες κακάο (δεν θέλουμε καταστροφές), η συνταγή χρησιμοποιεί ένα κακάο με βάση το νερό, γλυκό και πλούσιο με καστανή ζάχαρη. Ρίξε όμορφα σε φλιτζάνια τσαγιού ή διάφανες κούπες και θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης σου για το ζεστό κρασί για πάντα!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8

 

Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάου

2 ξυλαράκια κανέλας

Γλυκάνισο, 4 αστέρια

8-10 γαρίφαλα

μισό κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τζίντζερ

2/3 φλιτζ. τσιπ μαύρης σοκολάτας

1 φλιτζάνι κρύο νερό

1/2 φλιτζάνι μαλακή καστανή ζάχαρη

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

1 μπουκάλι (750 ml) ζεστό κρασί

1/2 φλιτζάνι κομματάκια κομμένο μήλο

μερικές φέτες πορτοκαλιού για διακόσμηση

mullch

Εκτέλεση:

Βάζεις σκόνη κακάου, ξυλαράκια κανέλας, γλυκάνισο, γαρίφαλα, τζίντζερ και σοκολάτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα Ρίχνεις στο νερό και μετά προσθέτεις τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκαλιού.

Ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και μετά χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 10 λεπτά. Ρίχνεις το ζεστό κρασί. Ζεσταίνεις απαλά για άλλο ένα λεπτό έως ότου ζεσταθεί (μην βράσει) και μετά κλείνεις τη φωτιά.

Χωρίζεις σε κούπες ή φλιτζάνια και συμπληρώνεις με κομμάτια μήλου και φέτες πορτοκαλιού. Προσθέτεις επίσης μερικά από τα μπαχαρικά του μείγματος αν θέλεις για πιο έντονη γεύση.

 

 

empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Τα δύο φαγητά που μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια στο αεροπλάνο

Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν έχει και την καλύτερη φήμη – και όχι τυχαία. Οι συνθήκες παρασκευής και διατήρησής του δεν είναι και οι ιδανικές, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο ευπαθή πιάτα και να συμβιβάζεσαι με ασφαλείς λύσεις, όπως τονίζει ένας επαγγελματίας του χώρου.
empty alt

Ο φούρνος της κυρά-Μηλιάς

Στην ιστορική πλατεία 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη – απ’ όπου ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση στη Μάνη – βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός των Ταξιαρχών, έξω από τον οποίο κρέμεται η σημαία της Μάνης (σ’ άσπρο φόντο ένας τετραγωνικός μπλε σταυρός με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος, ταν […]
empty alt

10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες να φτάσεις στο πέμπτο ραντεβού. Θέλεις να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θεωρείς κάπως απρόσωπο ένα δείπνο έξω.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
Back To Top