Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος. Ο λόγος για το σπιτικό ρολό κιμά. Υπάρχει όμως ένα μυστικό που μπορεί να το κάνει πιο γευστικό. Ποιο είναι αυτό; Ο βραβευμένος σεφ Rocco DiSpirito, συγγραφέας του βιβλίου «Rocco’s Healthy + Delicious: More than 200 (Mostly) Plant-Based Recipes for Everyday Life», προτείνει να προσθέσεις λίγο καφέ εσπρέσο σε σκόνη.

«Κι όμως, μόλις δύο κουταλάκια του γλυκού εσπρέσο πάνω στο ρολό κιμά δίνει ένταση στη γεύση του», μας διαβεβαιώνει. Ο ίδιος συνιστά επίσης, αντί για ψωμί, να χρησιμοποιήσεις δημητριακά ρυζιού (που προσθέτουμε στο γάλα το πρωί).

«Στο ρολό κιμά, το ψωμί είναι αυτό που δίνει όγκο και υφή», εξηγεί ο σεφ και συγγραφέας. «Αλλά ανακάλυψα ότι τα δημητριακά ρυζιού κάνουν καλύτερη δουλειά από άποψη γεύσης και υφής, όταν συνδυάζονται με κρέας και ζωμό».

Το παραπάνω μείγμα κάνει το ρολό ιδιαίτερα τρυφερό και ζουμερό. Ιδανικά, χρησιμοποίησε άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, αν και λίγο λίπος θα δώσει στη συνταγή ακόμα περισσότερη υγρασία.

Ένα ακόμα tip που μοιράζεται ο παραπάνω ειδικός, για να σου βγει τρυφερό το ρολό; Μην ανακατέψεις υπερβολικά το μείγμα! «Έτσι, θα γίνει σκληρό. Ανακάτεψέ το απαλά, μέχρι να αποκτήσει την υφή της βρεγμένης άμμου στην άκρη της θάλασσας. Μόλις ψηθεί, θα δέσει».

empty alt

Γιαούρτι κατά της γυναικείας υπέρτασης

Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Εύκολα ζυμαρικά με λεμόνι-μπρόκολο και παρμεζάνα

Αυτό το πλούσιο πιάτο ζυμαρικών με φωτεινή, φρέσκια γεύση είναι ιδανικό για πολυάσχολα βράδια. Η παρμεζάνα προσθέτει ευπρόσδεκτη αλμυρότητα μπορείτε ακόμα να το συνδυάσετε με κοτόπουλο ή γαρίδες στη σχάρα ή τραγανά ρεβίθια για να συμπληρώσετε σε πρωτεΐνη.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
Back To Top