Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος. Ο λόγος για το σπιτικό ρολό κιμά. Υπάρχει όμως ένα μυστικό που μπορεί να το κάνει πιο γευστικό. Ποιο είναι αυτό; Ο βραβευμένος σεφ Rocco DiSpirito, συγγραφέας του βιβλίου «Rocco’s Healthy + Delicious: More than 200 (Mostly) Plant-Based Recipes for Everyday Life», προτείνει να προσθέσεις λίγο καφέ εσπρέσο σε σκόνη.

«Κι όμως, μόλις δύο κουταλάκια του γλυκού εσπρέσο πάνω στο ρολό κιμά δίνει ένταση στη γεύση του», μας διαβεβαιώνει. Ο ίδιος συνιστά επίσης, αντί για ψωμί, να χρησιμοποιήσεις δημητριακά ρυζιού (που προσθέτουμε στο γάλα το πρωί).

«Στο ρολό κιμά, το ψωμί είναι αυτό που δίνει όγκο και υφή», εξηγεί ο σεφ και συγγραφέας. «Αλλά ανακάλυψα ότι τα δημητριακά ρυζιού κάνουν καλύτερη δουλειά από άποψη γεύσης και υφής, όταν συνδυάζονται με κρέας και ζωμό».

Το παραπάνω μείγμα κάνει το ρολό ιδιαίτερα τρυφερό και ζουμερό. Ιδανικά, χρησιμοποίησε άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, αν και λίγο λίπος θα δώσει στη συνταγή ακόμα περισσότερη υγρασία.

Ένα ακόμα tip που μοιράζεται ο παραπάνω ειδικός, για να σου βγει τρυφερό το ρολό; Μην ανακατέψεις υπερβολικά το μείγμα! «Έτσι, θα γίνει σκληρό. Ανακάτεψέ το απαλά, μέχρι να αποκτήσει την υφή της βρεγμένης άμμου στην άκρη της θάλασσας. Μόλις ψηθεί, θα δέσει».

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

Κατεψυγμένα λαχανικά: χρειάζονται ξεπάγωμα ή όχι;

Όταν χρησιμοποιείς κατεψυγμένα λαχανικά στη μαγειρική σου, ίσως έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να τα ξεπαγώσεις ή αν μπορείς να τα ρίξεις κατευθείαν στην κατσαρόλα.
empty alt

Τα 12 πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών και οι συνταγές στις οποίες θα τα χρησιμοποιήσεις

Όταν σκεφτόμαστε τη φράση «ιταλική κουζίνα», η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως ένα πιάτο Spaghetti, όμως ζυμαρικά δεν είναι μόνο τα κλασικά αυτά μακρόστενα μακαρόνια.
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού

Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.
empty alt

Say cheers με δύο xmas cocktails

Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.
Back To Top