Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος. Ο λόγος για το σπιτικό ρολό κιμά. Υπάρχει όμως ένα μυστικό που μπορεί να το κάνει πιο γευστικό. Ποιο είναι αυτό; Ο βραβευμένος σεφ Rocco DiSpirito, συγγραφέας του βιβλίου «Rocco’s Healthy + Delicious: More than 200 (Mostly) Plant-Based Recipes for Everyday Life», προτείνει να προσθέσεις λίγο καφέ εσπρέσο σε σκόνη.

«Κι όμως, μόλις δύο κουταλάκια του γλυκού εσπρέσο πάνω στο ρολό κιμά δίνει ένταση στη γεύση του», μας διαβεβαιώνει. Ο ίδιος συνιστά επίσης, αντί για ψωμί, να χρησιμοποιήσεις δημητριακά ρυζιού (που προσθέτουμε στο γάλα το πρωί).

«Στο ρολό κιμά, το ψωμί είναι αυτό που δίνει όγκο και υφή», εξηγεί ο σεφ και συγγραφέας. «Αλλά ανακάλυψα ότι τα δημητριακά ρυζιού κάνουν καλύτερη δουλειά από άποψη γεύσης και υφής, όταν συνδυάζονται με κρέας και ζωμό».

Το παραπάνω μείγμα κάνει το ρολό ιδιαίτερα τρυφερό και ζουμερό. Ιδανικά, χρησιμοποίησε άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, αν και λίγο λίπος θα δώσει στη συνταγή ακόμα περισσότερη υγρασία.

Ένα ακόμα tip που μοιράζεται ο παραπάνω ειδικός, για να σου βγει τρυφερό το ρολό; Μην ανακατέψεις υπερβολικά το μείγμα! «Έτσι, θα γίνει σκληρό. Ανακάτεψέ το απαλά, μέχρι να αποκτήσει την υφή της βρεγμένης άμμου στην άκρη της θάλασσας. Μόλις ψηθεί, θα δέσει».

empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
Back To Top