Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός. Τώρα θα μπορείς εύκολα να το φτιάξεις και να το απολαύσεις και στο σπίτι σου – και να εντυπωσιάσεις και όσους καλέσεις για καφέ…

 

Μπορώ να φτιάξω το δικό μου μπαχαρικό κολοκύθας;

Απολύτως! Το μπαχαρικό κολοκύθας είναι απλώς ένας διασκεδαστικός όρος για έναν συνδυασμό όλων των κλασικών ζεστών μπαχαρικών. Αγαπάμε το μπαχαρικό κολοκύθας μας και το κρατάμε σε ετοιμότητα όλη τη σεζόν! Το καλύτερο κομμάτ; Εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό που δεν σου αρέσει, τότε μπορείς να το παραλείψεις ή να μειώσεις την ποσότητα!

 

Τι γίνεται αν δεν έχω μηχανή για αφρόγαλα;

Η μηχανή για αφρόγαλα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο αφρός latte στο σπίτι. Εάν δεν έχετε, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα δύο επιλογές. Μπορείς να θερμάνεις το μείγμα γάλακτος και στη συνέχεια να το χτυπήσεις έντονα για περίπου 1 λεπτό για να κάνει αφρό. Άσκηση αξίας 100%!

Ή μπορείς να παραλείψεις τον αφρό και να προσθέσεις σαντιγί αντ’ αυτού! Ή θερμαίνεις το μείγμα γάλακτος και, στη συνέχεια, το ρίχνεις στην κούπα σου και προσθέτεις με μια πλούσια ποσότητα σαντιγί για ένα πιο πολυτελές latte.

 

Ποια είδη γάλακτος μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Το πλήρες γάλα λειτουργεί καλύτερα για να έχεις ένα αφρώδες latte, αλλά μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις άλλες εναλλακτικές λύσεις. Το 2% γάλα θα σου προσφέρει ωραίο αφρό, αλλά απλώς δεν θα έχει τόσο κρεμώδη όσο το πλήρες γάλα.

Αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικό γάλα, προτείνουμε γάλα αμυγδάλου ή βρώμης.

 

ΥΛΙΚΑ:

1 ΜΕΡΙΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

pumpkin spice latte

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

2 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από σφένδαμο

1/2 κουτ. μπαχαρικό κολοκύθας, καθώς και περισσότερα για γαρνιτούρα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλ. ζεστό εσπρέσο ή καφέ

Κτυπημένη κρέμα για γαρνιτούρα

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

2 κουταλιές της σούπας. κανέλα

2 κουτ. αλεσμένη πιπερόριζα

1 κουτ. γαρύφαλλο

1 κουτ. αλεσμένο μπαχάρι

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπάς μαζί γάλα, κολοκύθα, σιρόπι σφενδάμου, μπαχαρικά και εκχύλισμα βανίλιας Μαγειρεύεις, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα, στη συνέχεια ανακατεύεις το μείγμα σε μηχανή για αφρόγαλα μέχρι να αφρίσει.

Ρίχνεις ζεστό εσπρέσο σε μια κούπα και στη συνέχεια γεμίζεις με αφρώδες γάλα κολοκύθας-μπαχαρικών. Καλύπτεις με σαντιγί και πασπαλίζεις με μπαχαρικά κολοκύθας.

 

 

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
Back To Top