Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός. Τώρα θα μπορείς εύκολα να το φτιάξεις και να το απολαύσεις και στο σπίτι σου – και να εντυπωσιάσεις και όσους καλέσεις για καφέ…

 

Μπορώ να φτιάξω το δικό μου μπαχαρικό κολοκύθας;

Απολύτως! Το μπαχαρικό κολοκύθας είναι απλώς ένας διασκεδαστικός όρος για έναν συνδυασμό όλων των κλασικών ζεστών μπαχαρικών. Αγαπάμε το μπαχαρικό κολοκύθας μας και το κρατάμε σε ετοιμότητα όλη τη σεζόν! Το καλύτερο κομμάτ; Εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό που δεν σου αρέσει, τότε μπορείς να το παραλείψεις ή να μειώσεις την ποσότητα!

 

Τι γίνεται αν δεν έχω μηχανή για αφρόγαλα;

Η μηχανή για αφρόγαλα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο αφρός latte στο σπίτι. Εάν δεν έχετε, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα δύο επιλογές. Μπορείς να θερμάνεις το μείγμα γάλακτος και στη συνέχεια να το χτυπήσεις έντονα για περίπου 1 λεπτό για να κάνει αφρό. Άσκηση αξίας 100%!

Ή μπορείς να παραλείψεις τον αφρό και να προσθέσεις σαντιγί αντ’ αυτού! Ή θερμαίνεις το μείγμα γάλακτος και, στη συνέχεια, το ρίχνεις στην κούπα σου και προσθέτεις με μια πλούσια ποσότητα σαντιγί για ένα πιο πολυτελές latte.

 

Ποια είδη γάλακτος μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Το πλήρες γάλα λειτουργεί καλύτερα για να έχεις ένα αφρώδες latte, αλλά μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις άλλες εναλλακτικές λύσεις. Το 2% γάλα θα σου προσφέρει ωραίο αφρό, αλλά απλώς δεν θα έχει τόσο κρεμώδη όσο το πλήρες γάλα.

Αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικό γάλα, προτείνουμε γάλα αμυγδάλου ή βρώμης.

 

ΥΛΙΚΑ:

1 ΜΕΡΙΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

pumpkin spice latte

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

2 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από σφένδαμο

1/2 κουτ. μπαχαρικό κολοκύθας, καθώς και περισσότερα για γαρνιτούρα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλ. ζεστό εσπρέσο ή καφέ

Κτυπημένη κρέμα για γαρνιτούρα

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

2 κουταλιές της σούπας. κανέλα

2 κουτ. αλεσμένη πιπερόριζα

1 κουτ. γαρύφαλλο

1 κουτ. αλεσμένο μπαχάρι

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπάς μαζί γάλα, κολοκύθα, σιρόπι σφενδάμου, μπαχαρικά και εκχύλισμα βανίλιας Μαγειρεύεις, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα, στη συνέχεια ανακατεύεις το μείγμα σε μηχανή για αφρόγαλα μέχρι να αφρίσει.

Ρίχνεις ζεστό εσπρέσο σε μια κούπα και στη συνέχεια γεμίζεις με αφρώδες γάλα κολοκύθας-μπαχαρικών. Καλύπτεις με σαντιγί και πασπαλίζεις με μπαχαρικά κολοκύθας.

 

 

empty alt

Αυτό το σώμα που αλλάζει!

Από το Gibson Girl ώς τα σημερινά ανορεξικά σώματα μεσολαβούν δεκάδες ενδιάμεσες στάσεις της μόδας που φέρουν τις τάσεις τις διατροφή αλλά και όλων των κοινωνικών αλλαγών.
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμο πουρέ πατάτας βήμα βήμα

Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα.
empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

10 μυστικά ειδικών για να ανεβάσεις top φωτογραφίες φαγητού στο Instagram

Μα πώς τα καταφέρνει ένας food stylist να κάνει ακόμη και τη φωτογραφία ενός «ταπεινού» λαδερού να μοιάζει με έργο τέχνης, ενώ το αποτέλεσμα που πετυχαίνεις εσύ να θυμίζει περισσότερο… λάσπη παρά λαχταριστό έδεσμα; Ο καλός εξοπλισμός σίγουρα βοηθάει, όμως δεν είναι το παν.
empty alt

Πες το κι έγινε viral – πώς να φτιάξεις τα δημοφιλή αυγά pesto

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς θα θέλεις τα αυγά σου να μαγειρευτούν, ίσως θελήσεις να απαντήσεις, «Pestoed!» Η τελευταία τάση για viral φαγητά για την ανάληψη του TikTok αποτελείται από αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα πέστο και φαίνεται αυγά-νόστιμη.
empty alt

Κεφτεδάκια κοκκινιστά γεμιστά με φέτα

Ένα κλασικό comfort food ακόμα πιο δελεαστικό
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top