Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός. Τώρα θα μπορείς εύκολα να το φτιάξεις και να το απολαύσεις και στο σπίτι σου – και να εντυπωσιάσεις και όσους καλέσεις για καφέ…

 

Μπορώ να φτιάξω το δικό μου μπαχαρικό κολοκύθας;

Απολύτως! Το μπαχαρικό κολοκύθας είναι απλώς ένας διασκεδαστικός όρος για έναν συνδυασμό όλων των κλασικών ζεστών μπαχαρικών. Αγαπάμε το μπαχαρικό κολοκύθας μας και το κρατάμε σε ετοιμότητα όλη τη σεζόν! Το καλύτερο κομμάτ; Εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό που δεν σου αρέσει, τότε μπορείς να το παραλείψεις ή να μειώσεις την ποσότητα!

 

Τι γίνεται αν δεν έχω μηχανή για αφρόγαλα;

Η μηχανή για αφρόγαλα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο αφρός latte στο σπίτι. Εάν δεν έχετε, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα δύο επιλογές. Μπορείς να θερμάνεις το μείγμα γάλακτος και στη συνέχεια να το χτυπήσεις έντονα για περίπου 1 λεπτό για να κάνει αφρό. Άσκηση αξίας 100%!

Ή μπορείς να παραλείψεις τον αφρό και να προσθέσεις σαντιγί αντ’ αυτού! Ή θερμαίνεις το μείγμα γάλακτος και, στη συνέχεια, το ρίχνεις στην κούπα σου και προσθέτεις με μια πλούσια ποσότητα σαντιγί για ένα πιο πολυτελές latte.

 

Ποια είδη γάλακτος μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Το πλήρες γάλα λειτουργεί καλύτερα για να έχεις ένα αφρώδες latte, αλλά μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις άλλες εναλλακτικές λύσεις. Το 2% γάλα θα σου προσφέρει ωραίο αφρό, αλλά απλώς δεν θα έχει τόσο κρεμώδη όσο το πλήρες γάλα.

Αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικό γάλα, προτείνουμε γάλα αμυγδάλου ή βρώμης.

 

ΥΛΙΚΑ:

1 ΜΕΡΙΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

pumpkin spice latte

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

2 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από σφένδαμο

1/2 κουτ. μπαχαρικό κολοκύθας, καθώς και περισσότερα για γαρνιτούρα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλ. ζεστό εσπρέσο ή καφέ

Κτυπημένη κρέμα για γαρνιτούρα

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

2 κουταλιές της σούπας. κανέλα

2 κουτ. αλεσμένη πιπερόριζα

1 κουτ. γαρύφαλλο

1 κουτ. αλεσμένο μπαχάρι

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπάς μαζί γάλα, κολοκύθα, σιρόπι σφενδάμου, μπαχαρικά και εκχύλισμα βανίλιας Μαγειρεύεις, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα, στη συνέχεια ανακατεύεις το μείγμα σε μηχανή για αφρόγαλα μέχρι να αφρίσει.

Ρίχνεις ζεστό εσπρέσο σε μια κούπα και στη συνέχεια γεμίζεις με αφρώδες γάλα κολοκύθας-μπαχαρικών. Καλύπτεις με σαντιγί και πασπαλίζεις με μπαχαρικά κολοκύθας.

 

 

empty alt

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.
empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Βράσε (καστανό) ρύζι: όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.

Back To Top