Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες granola; Και τώρα είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις όλα τους τα συστατικά! Μπορείς να τροποποιήσεις αυτήν τη συνταγή βάζοντας τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή τα αποξηραμένα φρούτα που προτιμάς.

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες granola; Και τώρα είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις όλα τους τα συστατικά! Μπορείς να τροποποιήσεις αυτήν τη συνταγή βάζοντας τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή τα αποξηραμένα φρούτα που προτιμάς. Βεβαιώσου ότι κόβεις τα μεγάλα κομμάτια φρούτων ή ξηρών καρπών σε μικρά κομμάτια – αυτό θα βοηθήσει στην ενοποίηση των υλικών.

Εδώ είναι μερικά διαφορετικά φρούτα ή ξηροί καρποί που μπορείς να προσθέσεις! Μπορείς επίσης πάντα να προσθέσεις μερικά τσιπ σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας στο τέλος!

Ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα: Κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, μπανάνα, σμέουρα, φράουλες, μάνγκο, παπάγια

Ολόκληρα αποξηραμένα φρούτα: σταφίδες – μαύρες, κίτρινες

Ολόκληροι σπόροι: Ηλιόσποροι, πασατέμπο, σουσάμι

Ψιλοκομμένα καρποί: Καρύδια, ολόκληρα αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια macadamia

Θα μπορούσες επίσης να ρίξεις σε μια κουταλιά της σούπας ή δύο, φύτρο σιταριού, chia ή αλεσμένο λιναρόσπορο!

ΥΛΙΚΑ:

14

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρικής

2 φλ. νιφάδες βρόμη

3/4 φλ. μισά πεκάν, ψιλοκομμένα

1/2 φλ. ωμό πασατέμπο

1/2 φλ. φέτες αμύγδαλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/3 φλ. καστανή ζάχαρη

1/4 φλ. μέλι

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. αλάτι

1 μεγάλο ασπράδι αυγού

1/2 φλ. αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια

1/2 φλ. αποξηραμένες φράουλες, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. σταφίδες

granol

EKTEΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Συνδυάζεις τη βρόμη, τα πεκάν, το πασατέμπο και τα αμύγδαλα σε μια αντικολλητική λαμαρίνα ή ταψί με κόλλα ψησίματος. Απλώνεις σε ομοιόμορφη στρώση και ψήνεις μέχρι να ψηθούν ελαφρά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου, περίπου 15 λεπτά. Μειώνεις τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτεις το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάς ελαφρά έως ότου συνδυαστεί καλά και διαλυθεί η καστανή ζάχαρη. Προσθέτεις το ασπράδι και ανακατεύεις έντονα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Προσθέτεις στο μείγμα τη φρυγανισμένη βρόμη. Προσθέτεις το βερίκοκο, τις φράουλες και τις σταφίδες. Απλώνεις το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί που έχεις καλύψει με κόλλα ψησίματος (αντικολλητική μεμβράνη ψησίματος). Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, πιέστε το πάνω μέρος για ελαφρώς συμπαγές μείγμα και για να δημιουργήσεις μια πιο ομοιόμορφη κορυφή. Ψήνεις μέχρι να γίνει ανοιχτό χρυσό, 27 έως 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Αφαιρείς το ψημένο μείγμα και αφού κρυώσει στη συνέχεια κόβεις τις μπάρες.

empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
Back To Top