Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες granola; Και τώρα είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις όλα τους τα συστατικά! Μπορείς να τροποποιήσεις αυτήν τη συνταγή βάζοντας τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή τα αποξηραμένα φρούτα που προτιμάς.

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες granola; Και τώρα είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις όλα τους τα συστατικά! Μπορείς να τροποποιήσεις αυτήν τη συνταγή βάζοντας τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή τα αποξηραμένα φρούτα που προτιμάς. Βεβαιώσου ότι κόβεις τα μεγάλα κομμάτια φρούτων ή ξηρών καρπών σε μικρά κομμάτια – αυτό θα βοηθήσει στην ενοποίηση των υλικών.

Εδώ είναι μερικά διαφορετικά φρούτα ή ξηροί καρποί που μπορείς να προσθέσεις! Μπορείς επίσης πάντα να προσθέσεις μερικά τσιπ σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας στο τέλος!

Ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα: Κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, μπανάνα, σμέουρα, φράουλες, μάνγκο, παπάγια

Ολόκληρα αποξηραμένα φρούτα: σταφίδες – μαύρες, κίτρινες

Ολόκληροι σπόροι: Ηλιόσποροι, πασατέμπο, σουσάμι

Ψιλοκομμένα καρποί: Καρύδια, ολόκληρα αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια macadamia

Θα μπορούσες επίσης να ρίξεις σε μια κουταλιά της σούπας ή δύο, φύτρο σιταριού, chia ή αλεσμένο λιναρόσπορο!

ΥΛΙΚΑ:

14

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρικής

2 φλ. νιφάδες βρόμη

3/4 φλ. μισά πεκάν, ψιλοκομμένα

1/2 φλ. ωμό πασατέμπο

1/2 φλ. φέτες αμύγδαλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/3 φλ. καστανή ζάχαρη

1/4 φλ. μέλι

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. αλάτι

1 μεγάλο ασπράδι αυγού

1/2 φλ. αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια

1/2 φλ. αποξηραμένες φράουλες, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. σταφίδες

granol

EKTEΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Συνδυάζεις τη βρόμη, τα πεκάν, το πασατέμπο και τα αμύγδαλα σε μια αντικολλητική λαμαρίνα ή ταψί με κόλλα ψησίματος. Απλώνεις σε ομοιόμορφη στρώση και ψήνεις μέχρι να ψηθούν ελαφρά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου, περίπου 15 λεπτά. Μειώνεις τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτεις το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάς ελαφρά έως ότου συνδυαστεί καλά και διαλυθεί η καστανή ζάχαρη. Προσθέτεις το ασπράδι και ανακατεύεις έντονα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Προσθέτεις στο μείγμα τη φρυγανισμένη βρόμη. Προσθέτεις το βερίκοκο, τις φράουλες και τις σταφίδες. Απλώνεις το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί που έχεις καλύψει με κόλλα ψησίματος (αντικολλητική μεμβράνη ψησίματος). Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, πιέστε το πάνω μέρος για ελαφρώς συμπαγές μείγμα και για να δημιουργήσεις μια πιο ομοιόμορφη κορυφή. Ψήνεις μέχρι να γίνει ανοιχτό χρυσό, 27 έως 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Αφαιρείς το ψημένο μείγμα και αφού κρυώσει στη συνέχεια κόβεις τις μπάρες.

empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Πώς θα ξανακάνεις φρέσκο το ψωμί της μίας ημέρας

Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.
empty alt

Μυστικά για να ψήσετε τέλεια τραγανό μπέικον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top