Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.


Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.

Ωστόσο αρκεί ένας υποτυπώδης εξοπλισμός για να ετοιμάσεις στην ύπαιθρο απλά και πεντανόστιμα γεύματα. Το βασικό υλικό που θα χρειαστείς; Αλουμινόχαρτο. Τυλίγοντας διάφορα υλικά σε αυτό, όπως σολωμό με γλυκιά σάλτσα φρούτων, κρέας και λαχανικά ή κάποιο λευκό ψάρι με λεμόνι και πατάτες, θα έχεις ένα καλοψημένο και χορταστικό γεύμα χωρίς να ταλαιπωρείσαι με κατσαρόλες.

Οι παρακάτω βασικοί κανόνες θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου:

-Χρησιμοποίησε ανθεκτικό αλουμινόχαρτο, κατά προτίμηση σε δύο στρώσεις, για να μην κινδυνέψει να σκιστεί με αποτέλεσμα να πέσει το φαγητό στη φωτιά.

Λάδωσε το αλουμινόχαρτο στο εσωτερικό με ένα πινελάκι, διαφορετικά το φαγητό μπορεί να κολλήσει.

Άφησε ένα περιθώριο, στο εσωτερικό του αλουμινόχαρτου, να κυκλοφορεί ο αέρας και να ψήσει ομοιόμορφα το περιεχόμενό του.

Ψήσε το φαγητό στη σχάρα και όχι κατευθείαν στα κάρβουνα. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να περιμένεις να σβήσει η φωτιά για να μαγειρέψεις.

-Μην ξεχάσεις να γυρνάς το πακέτο στη διάρκεια του ψησίματος για να ψηθεί καλά από όλες τις πλευρές.

empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
Back To Top