Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.


Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.

Ωστόσο αρκεί ένας υποτυπώδης εξοπλισμός για να ετοιμάσεις στην ύπαιθρο απλά και πεντανόστιμα γεύματα. Το βασικό υλικό που θα χρειαστείς; Αλουμινόχαρτο. Τυλίγοντας διάφορα υλικά σε αυτό, όπως σολωμό με γλυκιά σάλτσα φρούτων, κρέας και λαχανικά ή κάποιο λευκό ψάρι με λεμόνι και πατάτες, θα έχεις ένα καλοψημένο και χορταστικό γεύμα χωρίς να ταλαιπωρείσαι με κατσαρόλες.

Οι παρακάτω βασικοί κανόνες θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου:

-Χρησιμοποίησε ανθεκτικό αλουμινόχαρτο, κατά προτίμηση σε δύο στρώσεις, για να μην κινδυνέψει να σκιστεί με αποτέλεσμα να πέσει το φαγητό στη φωτιά.

Λάδωσε το αλουμινόχαρτο στο εσωτερικό με ένα πινελάκι, διαφορετικά το φαγητό μπορεί να κολλήσει.

Άφησε ένα περιθώριο, στο εσωτερικό του αλουμινόχαρτου, να κυκλοφορεί ο αέρας και να ψήσει ομοιόμορφα το περιεχόμενό του.

Ψήσε το φαγητό στη σχάρα και όχι κατευθείαν στα κάρβουνα. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να περιμένεις να σβήσει η φωτιά για να μαγειρέψεις.

-Μην ξεχάσεις να γυρνάς το πακέτο στη διάρκεια του ψησίματος για να ψηθεί καλά από όλες τις πλευρές.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες για τα ζυμαρικά

Ήρθε η ώρα για να αθωωθούν τα «αμαρτωλά» ζυμαρικά. Μια έρευνα επιστημόνων από την Ιταλία με Έλληνα επικεφαλή δείχνει ότι οι βλαβερές για την σιλουέτα συνέπειες των ζυμαρικών αγγίζει τα όρια του μύθου.
empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Οδηγός: οργάνωσε την κουζίνα σου για το φθινόπωρο

Με τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου επιστρέφει συνήθως και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το σπίτι μας, να το κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Απολαυστικό fondue με πουρέ πατάτας

Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα απογειώσει τον πουρέ σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ ένα fondue τυριού συνδυασμένο με πουρέ πατάτας, εδώ θα μάθετε πώς θα το φτιάξετε.
empty alt

Απολαυστική συνταγή Massaman Curry

Γευστικό ταξίδι στην ταϊλανδέζικη, ινδική και μαλαισιανή κουζίνα
Back To Top