Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.


Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.

Ωστόσο αρκεί ένας υποτυπώδης εξοπλισμός για να ετοιμάσεις στην ύπαιθρο απλά και πεντανόστιμα γεύματα. Το βασικό υλικό που θα χρειαστείς; Αλουμινόχαρτο. Τυλίγοντας διάφορα υλικά σε αυτό, όπως σολωμό με γλυκιά σάλτσα φρούτων, κρέας και λαχανικά ή κάποιο λευκό ψάρι με λεμόνι και πατάτες, θα έχεις ένα καλοψημένο και χορταστικό γεύμα χωρίς να ταλαιπωρείσαι με κατσαρόλες.

Οι παρακάτω βασικοί κανόνες θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου:

-Χρησιμοποίησε ανθεκτικό αλουμινόχαρτο, κατά προτίμηση σε δύο στρώσεις, για να μην κινδυνέψει να σκιστεί με αποτέλεσμα να πέσει το φαγητό στη φωτιά.

Λάδωσε το αλουμινόχαρτο στο εσωτερικό με ένα πινελάκι, διαφορετικά το φαγητό μπορεί να κολλήσει.

Άφησε ένα περιθώριο, στο εσωτερικό του αλουμινόχαρτου, να κυκλοφορεί ο αέρας και να ψήσει ομοιόμορφα το περιεχόμενό του.

Ψήσε το φαγητό στη σχάρα και όχι κατευθείαν στα κάρβουνα. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να περιμένεις να σβήσει η φωτιά για να μαγειρέψεις.

-Μην ξεχάσεις να γυρνάς το πακέτο στη διάρκεια του ψησίματος για να ψηθεί καλά από όλες τις πλευρές.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top