Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της. Για να φτιάξεις τέλεια σκραμπλ, για παράδειγμα, κρεμώδη και νόστιμα, με τις προϋποθέσεις να κερδίσουν τις εντυπώσεις σε ένα branch, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες βήμα βήμα:

1. Λιώσε το βούτυρο. Ζέστανε ανάλατο βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό σκεύος μέχρι να λιώσει: να ζεσταθεί, αλλά όχι να κάψει.

2. Σπάσε δύο αυγά (ή όσα θέλεις) κατευθείαν μέσα στο κατσαρολάκι, χωρίς πρώτα να τα διαλύσεις (όσο κι αν αυτό σου φαίνεται παράξενο). Αλάτισέ τα.

3. Περίμενε τα ασπράδια να αρχίσουν να γίνονται και μετά ανακάτεψέ τα μέσα στο τηγάνι. Ακριβώς μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, χρησιμοποίησε μια ξύλινη σπάτουλα για να τα ανακατέψεις προσεκτικά.

4. Όταν τα ασπράδια είναι σχεδόν έτοιμα, απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αμέσως μετά, σπάσε με τη σπάτουλα τους κρόκους και άπλωσέ τους προσεκτικά στα σκραμπλ ασπράδια. Η θερμότητα που έχει μείνει στην κατσαρόλα θα έχει ως αποτέλεσμα τα ασπράδια να γίνουν αλλά να παραμείνουν αφράτα και οι κρόκοι να μαγειρευτούν χωρίς να θυσιαστεί η μαλακή, βουτυρώδης υφή που θέλεις να πετύχεις.

5. Μετάφερέ τα σε ένα πιάτο και απόλαυσέ τα!

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

Κανόνες για μια καλοφτιαγμένη μακαρονάδα

Στο βιβλίο της «Η μακαρονάδα της Πέμπτης» (εκδ. Ποταμός) η Αναστασία Λαμπρία, επικεφαλής των εκδόσεων Ποταμός, προτείνει 52+2 μακαρονάδες, μία για κάθε περίσταση και «τύπο ανθρώπου», όπως τη «Μακαρονάδα για τους κατάκοπους», «Για τους ξενιτεμένους», τη «Μακαρονάδα των ευτυχισμένων εραστών», «Των...
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

My Blueberry Gin & Tonic nights and... days

Δώσε χρώμα και γεύση στις στιγμές σου με μια καλοκαιρινή εκδοχή ενός διαχρονικού ποτού
empty alt

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν

Back To Top