Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της. Για να φτιάξεις τέλεια σκραμπλ, για παράδειγμα, κρεμώδη και νόστιμα, με τις προϋποθέσεις να κερδίσουν τις εντυπώσεις σε ένα branch, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες βήμα βήμα:

1. Λιώσε το βούτυρο. Ζέστανε ανάλατο βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό σκεύος μέχρι να λιώσει: να ζεσταθεί, αλλά όχι να κάψει.

2. Σπάσε δύο αυγά (ή όσα θέλεις) κατευθείαν μέσα στο κατσαρολάκι, χωρίς πρώτα να τα διαλύσεις (όσο κι αν αυτό σου φαίνεται παράξενο). Αλάτισέ τα.

3. Περίμενε τα ασπράδια να αρχίσουν να γίνονται και μετά ανακάτεψέ τα μέσα στο τηγάνι. Ακριβώς μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, χρησιμοποίησε μια ξύλινη σπάτουλα για να τα ανακατέψεις προσεκτικά.

4. Όταν τα ασπράδια είναι σχεδόν έτοιμα, απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αμέσως μετά, σπάσε με τη σπάτουλα τους κρόκους και άπλωσέ τους προσεκτικά στα σκραμπλ ασπράδια. Η θερμότητα που έχει μείνει στην κατσαρόλα θα έχει ως αποτέλεσμα τα ασπράδια να γίνουν αλλά να παραμείνουν αφράτα και οι κρόκοι να μαγειρευτούν χωρίς να θυσιαστεί η μαλακή, βουτυρώδης υφή που θέλεις να πετύχεις.

5. Μετάφερέ τα σε ένα πιάτο και απόλαυσέ τα!

empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

Τα δύο φαγητά που μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια στο αεροπλάνο

Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν έχει και την καλύτερη φήμη – και όχι τυχαία. Οι συνθήκες παρασκευής και διατήρησής του δεν είναι και οι ιδανικές, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο ευπαθή πιάτα και να συμβιβάζεσαι με ασφαλείς λύσεις, όπως τονίζει ένας επαγγελματίας του χώρου.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κουνουπίδι και το μπρόκολο πιο νόστιμα από ποτέ!

Μετά τις κραιπάλες των γιορτών, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να προσέξουμε (περισσότερο) τη διατροφή μας και το ρίχνουμε στο μπρόκολο και το κουνουπίδι.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μπισκότα χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Μαλακά και υπέροχα και, με μόνο πέντε απλά υλικά, γίνονται πανεύκολα
Back To Top