Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού. Απόλαυσέ τες με βατόμουρα, μπανάνες ή τσιπ σοκολάτας ή, ακόμα και σκέτες αν αυτό έτσι τις προτιμάς – είναι υπέροχες όπως και να τις βάλεις στο πιάτο! Χαμηλή φωτιά και αργό μαγείρεμα είναι το μυστικό της επιτυχίας του παιχνιδιού εδώ: είναι πολύ πλούσιες τηγανίτες, οπότε διατήρησε τη φωτιά χαμηλή και φρόντισε να τις μαγειρέψετε για τουλάχιστον 3 λεπτά ανά πλευρά για να επιτύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Λάβε υπόψη ότι λόγω της περιεκτικότητας σε λιπαρά των αβοκάντο, αυτές οι τηγανίτες θα είναι λίγο πιο πυκνές και πιο πικάντικες από την κλασική εκδοχή τους! Για να μειώσεις την υγρασία αυτών των τηγανιτών, παράλειψε το μαγείρεμα των βατόμουρων και απλώς ρίξε τα στο πάνω μέρος της στοίβας σας κατά τη διάρκεια της κάλυψής τους.

 

ΥΛΙΚΑ

10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλ. αλάτι

1 μικρό αβοκάντο

1 κουτ. χυμός λάιμ

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουτ. γλ. ξύσμα λάιμ

2/3 φλ. γάλα (ή βουτυρόγαλα ή ξινόγαλα)

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Βούτυρο, για τηγάνι και για σερβίρισμα

1/2 φλ. βατόμουρα, συν περισσότερα για σερβίρισμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα

panc2

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Σε ένα μεσαίο μπολ, λιώνεις το αβοκάντο με χυμό λάιμ με ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάς ελαφρά το μέλι, το ξύσμα λάιμ και το γάλα. Προσθέτεις αυγά και βανίλια και χτυπ΄ς ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

Αναμειγνύεις τα υγρά υλικά με τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, λιώνεις το βούτυρο μέχρι να καλύψει το κάτω μέρος. Με το κουτάλι ρίξε τη ζύμη σε σχήμα τηγανίτας στο τηγάνι, στη συνέχεια τηγανίζεις μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο κουρκούτι και η τηγανίτα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 έως 4 λεπτά.

Αναποδογύρισε και τηγάνισε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, 3 έως 4 λεπτά ακόμη. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρεις τις τηγανίτες με βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου και βατόμουρα ή όπως αλλιώς θέλεις.

 

 

empty alt

Τα 11 οφέλη του γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Πες μου τι ζώδιο είσαι, να σου πω ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό

Κι αν τα γούστα μας στο φαγητό καθορίζονται εν μέρει από το ζώδιό μας; Πάνω σε αυτή τη διασκεδαστική υπόθεση αναπτύσσεται το πρωτότυπο βιβλίο «Η γεύση των ζωδίων» (εκδ.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

Ψητά καρότα: ένα νόστιμο συνοδευτικό για μια έξτρα δόση Β-καροτίνης!

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
Back To Top