Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού. Απόλαυσέ τες με βατόμουρα, μπανάνες ή τσιπ σοκολάτας ή, ακόμα και σκέτες αν αυτό έτσι τις προτιμάς – είναι υπέροχες όπως και να τις βάλεις στο πιάτο! Χαμηλή φωτιά και αργό μαγείρεμα είναι το μυστικό της επιτυχίας του παιχνιδιού εδώ: είναι πολύ πλούσιες τηγανίτες, οπότε διατήρησε τη φωτιά χαμηλή και φρόντισε να τις μαγειρέψετε για τουλάχιστον 3 λεπτά ανά πλευρά για να επιτύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Λάβε υπόψη ότι λόγω της περιεκτικότητας σε λιπαρά των αβοκάντο, αυτές οι τηγανίτες θα είναι λίγο πιο πυκνές και πιο πικάντικες από την κλασική εκδοχή τους! Για να μειώσεις την υγρασία αυτών των τηγανιτών, παράλειψε το μαγείρεμα των βατόμουρων και απλώς ρίξε τα στο πάνω μέρος της στοίβας σας κατά τη διάρκεια της κάλυψής τους.

 

ΥΛΙΚΑ

10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλ. αλάτι

1 μικρό αβοκάντο

1 κουτ. χυμός λάιμ

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουτ. γλ. ξύσμα λάιμ

2/3 φλ. γάλα (ή βουτυρόγαλα ή ξινόγαλα)

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Βούτυρο, για τηγάνι και για σερβίρισμα

1/2 φλ. βατόμουρα, συν περισσότερα για σερβίρισμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα

panc2

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Σε ένα μεσαίο μπολ, λιώνεις το αβοκάντο με χυμό λάιμ με ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάς ελαφρά το μέλι, το ξύσμα λάιμ και το γάλα. Προσθέτεις αυγά και βανίλια και χτυπ΄ς ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

Αναμειγνύεις τα υγρά υλικά με τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, λιώνεις το βούτυρο μέχρι να καλύψει το κάτω μέρος. Με το κουτάλι ρίξε τη ζύμη σε σχήμα τηγανίτας στο τηγάνι, στη συνέχεια τηγανίζεις μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο κουρκούτι και η τηγανίτα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 έως 4 λεπτά.

Αναποδογύρισε και τηγάνισε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, 3 έως 4 λεπτά ακόμη. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρεις τις τηγανίτες με βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου και βατόμουρα ή όπως αλλιώς θέλεις.

 

 

empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Smoothies με ανανά, εξωτικό άρωμα με φουλ πολύτιμα συστατικά

Τα φρούτα ταιριάζουν εύκολα με ποικιλία τροφών που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και όταν συνδυάζονται δημιουργούν απολαυστικά smoothies που σου προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο μάξιμουμ!   Πράσινο smoothie ανανά Χρησιμοποίησε ώριμες μπανάνες συνδυάζοντας με κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι, σπανάκι και...
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο

Back To Top