Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν. Είναι απλοί, γρήγοροι και εξαιρετικά ικανοποιητικοί. Το καλύτερο κομμάτι; Φτιάχνονται σε 30 λεπτά, καθιστώντας τα την τέλεια πρόταση για μια απολαυστική καλοκαιρινή βραδιά.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 ή 600 γρ. φιλέτο σολομού

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά

Μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

1 κουτ. σάλτσα Worcestershire

1/2 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ψωμάκια χάμπουργκερ, για σερβίρισμα

Μαγιονέζα, για σερβίρισμα

Μαρούλι, για σερβίρισμα

Ντομάτα, για σερβίρισμα

Κόκκινο κρεμμύδι, για σερβίρισμα

salburg2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το σολομό με αυγό, τη φρυγανιά, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και χυμό, άνηθο, ντιζόν, Worcestershire και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως και στη συνέχεια σχηματίστε σε 3 έως 4 μπιφτέκια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή μεγάλο τηγάνι), θερμάνετε το λάδι. Προσθέστε μπιφτέκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Σερβίρετε μπιφτέκια σε ψωμάκια με μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα και κρεμμύδια (και πίκλες αν το επιθυμείτε).

 

 

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.
empty alt

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια: πώς το μαγειρεύουμε;

Κατάφερες να κόψεις κολοκυθάκια σε λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer; Τέλεια! Και τώρα, πώς θα τα μαγειρέψεις; Σε αντίθεση με τα ζυμαρικά, δεν πρέπει να βάλεις νερό σε μια κατσαρόλα και να περιμένεις να βράσει.
empty alt

Frozen Negroni – η παγωμένη δόση απόλαυσης που χρειάζεσαι…

Όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα Negroni έχουν την τιμητική τους κι είναι εδώ για να σου δώσουν ένα σφηνάκι δύναμης για να βγάλεις την υπόλοιπη εβδομάδα.
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
Back To Top