Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν. Είναι απλοί, γρήγοροι και εξαιρετικά ικανοποιητικοί. Το καλύτερο κομμάτι; Φτιάχνονται σε 30 λεπτά, καθιστώντας τα την τέλεια πρόταση για μια απολαυστική καλοκαιρινή βραδιά.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 ή 600 γρ. φιλέτο σολομού

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά

Μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

1 κουτ. σάλτσα Worcestershire

1/2 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ψωμάκια χάμπουργκερ, για σερβίρισμα

Μαγιονέζα, για σερβίρισμα

Μαρούλι, για σερβίρισμα

Ντομάτα, για σερβίρισμα

Κόκκινο κρεμμύδι, για σερβίρισμα

salburg2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το σολομό με αυγό, τη φρυγανιά, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και χυμό, άνηθο, ντιζόν, Worcestershire και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως και στη συνέχεια σχηματίστε σε 3 έως 4 μπιφτέκια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή μεγάλο τηγάνι), θερμάνετε το λάδι. Προσθέστε μπιφτέκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Σερβίρετε μπιφτέκια σε ψωμάκια με μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα και κρεμμύδια (και πίκλες αν το επιθυμείτε).

 

 

empty alt

Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Φάε σαν παιδί!

Συνήθως οι γονείς είναι αυτοί που μαθαίνουν πράγματα στα παιδιά τους. Υπάρχουν, όμως, και πράγματα που μπορεί ένα παιδί να διδάξει στους μεγάλους, όπως για παράδειγμα πώς να τρώνε σωστά! Αν, λοιπόν, είσαι μαμά, μπαμπάς, θείος, θεία, κλπ, η λύση στα κιλά που μπορεί να σε ταλαιπωρούν […]
empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

6 βήματα για νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι

Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή

Back To Top