Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά.

Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά. Απλώς προσθέστε τα στα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος, ίσα για να ζεσταθούν.

Για να αποθηκεύσετε τη σούπα, αφήστε την να κρυώσει εντελώς πριν την φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο για 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο. Εναλλακτικά μπορείτε να την καταψύξετε έως και 2 μήνες.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, ψιλοκομμένα

2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. τσίλι σε σκόνη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 (425 γρ.) κουτί λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. φύλλα θυμαριού

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου (ή λαχανικών) με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 φλ. νερό

1/2 μεγάλο κεφάλι λάχανο, ψιλοκομμένο

1 (425 γρ.) κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερος για γαρνίρισμα

laxanosoupa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή χύτρα) σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο και αλατοπιπερώστε και το τσίλι σε σκόνη. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 5 με 6 λεπτά. Ρίξτε τα φασόλια, το σκόρδο και το θυμάρι και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον ζωμό και το νερό και αφήστε να σιγοβράσει.

Ρίξτε τις ντομάτες και το λάχανο και σιγοβράστε μέχρι να μαραθεί το λάχανο, περίπου 6 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και τον μαϊντανό. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό, αν χρησιμοποιείτε.

empty alt

Πόση καφεΐνη έχει ο ντεκαφεϊνέ σου;

Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.
empty alt

Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης;

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις σε μια συνταγή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή, απλά, υπάρχει μόνο το δεύτερο στα ντουλάπια σου, τι κάνεις; Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Λεμόνι, βότκα, βασιλικός – ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
empty alt

Καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα και καρπούζι

Δροσερή κι αρωματική, φέρνει το καλοκαίρι στο στόμα σου
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top