Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

10 τροφές που σε χορταίνουν για περισσότερες ώρες

0     

10 τροφές που σε χορταίνουν για περισσότερες ώρες

avocado

Αν προσπαθείς να κάνεις ισορροπημένη διατροφή είτε για να χάσεις κιλά ενόψει των διακοπών είτε απλώς για να προστατέψεις την υγεία σου, οι παρακάτω διατροφικές επιλογές συνδυάζουν τα πάντα: και θρεπτικά συστατικά περιέχουν, και παρατείνουν το αίσθημα του κορεσμού ώστε να μην μπαίνεις στον πειρασμό του τσιμπολογήματος ανάμεσα σε δύο γεύματα.

-Ξηροί καρποί: Είναι καλές πηγές φυτικών ινών και ωφέλιμων λιπαρών.

-Βρόμη: Εκτός του ότι δίνει φυτικές ίνες, συμβάλλει και στην άνοδο μιας ορμόνης που ρυθμίζει την όρεξη, της χολεκυστοκινίνης.

-Μήλα: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, φυτικές ίνες, αλλά και πηκτίνη, η οποία βοηθάει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και, συνεπώς, της πείνας.

-Αβοκάντο: Πλούσιο σε υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά, αρκεί μισό αβοκάντο σε μία φέτα ψωμί για να σε κρατήσει μέχρι το μεσημέρι.

-Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, γεμίζουν το στομάχι, ενώ παράλληλα προσφέρουν ένα πλήθος βιταμινών και άλλων μικροθρεπτικών στοιχείων.

-Λιναρόσπορος: Πλούσια πηγή φυτικών ινών, Ω-3 αλλά και Ω-6 λιπαρών. Αρκεί να προσθέσεις μία κουταλιά της σούπας σε ένα γεύμα για να παρατείνεις το αίσθημα κορεσμού για πολλές ώρες.

-Σπόροι τσία: Συνδυάζουν τα Ω-3 λιπαρά, που σύμφωνα με έρευνες προσφέρουν κορεσμό, με την πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες. Όχι τυχαία λοιπόν, έχουν μια θέση σε πολλά προγράμματα διατροφής.

-Αυγά: Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, θεωρείται ότι βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης για έως 36 ώρες. Διάβασε εδώ για τα αυγά στρουθοκάμηλου και τις άλλες επιλογές που έχεις πέρα από τα αυγά κότας!

-Γιαούρτι: Επιλέγοντας γιαούρτι με λιγότερα λιπαρά ή άπαχο, παίρνεις την πρωτεΐνη χωρίς τις θερμίδες.

-Σολομός: Συνδυάζει την άπαχη πρωτεΐνη με τα Ω-3 λιπαρά.