Τα λεμόνια είναι ένα από τα πιο ευέλικτα φρούτα. Για του λόγου το αληθές, καθώς πλησιάζει η εποχή τους ανακάλυψε 7 από τις χρήσεις τους στη μαγειρική και όχι μόνο! 1.

Τα λεμόνια είναι ένα από τα πιο ευέλικτα φρούτα. Για του λόγου το αληθές, καθώς πλησιάζει η εποχή τους ανακάλυψε 7 από τις χρήσεις τους στη μαγειρική και όχι μόνο!

1. Σε μια φανταστική μαρινάδα. Λιώνεις μισή σκελίδα σκόρδου με μια γενναιόδωρη ποσότητα χοντροκομμένου αλατιού μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Προσθέτεις το χυμό από 1-2 λεμόνια, ανακατεύεις και έχεις μια μαρινάδα ιδανική για κρέας αλλά και θαλασσινά που θα μαγειρέψεις στο φούρνο ή στο μπάρμπεκιου!

2. Ως γιατρικό για τον πονεμένο λαιμό. Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και προσθέτεις 6-10 λεμόνια, κομμένα στη μέση. Ρίχνεις και αρκετό τζίντζερ και αφήνεις να πάρουν μία βράση. Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις το ρόφημα να κρυώσει για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια σουρώνεις όσο θέλεις σε ένα φλιτζάνι και προσθέτεις 1 κ.γ. μέλι. Το ρόφημα που προκύπτει είναι μια νόστιμη θεραπεία που ανακουφίζει τον πονεμένο λαιμό.

3. Για να αντικαταστήσει το ξίδι σε ένα ντρέσινγκ ή άλλες συνταγές. Ένα νόστιμο και ευέλικτο ντρέσινγκ για σαλάτες συνδυάζει ελαιόλαδο, μουστάρδα ντιζόν, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού αντί για ξίδι.

4. Για να φτιάξεις παγάκια. Αν σου περισσέψει μισό λεμόνι από κάποια συνταγή, μπορείς να το στύψεις και να μοιράσεις το χυμό του σε παγοκύστες. Έτσι θα έχεις στην κατάψυξή σου παγάκια από χυμό λεμονιού, τα οποία μπορείς να προσθέσεις σε νερό, κοκτέιλ, παγωμένο τσάι, ακόμα και στη μαγειρική σου.

5. Για να αντικαταστήσει το αλάτι. Αν προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωση αλατιού μπορείς σε μια συνταγή να το αντικαταστήσεις με χυμό λεμονιού. Κάνει θαύματα σε πολλά και διαφορετικά πιάτα!

6. Σε ρόλο καρυκεύματος. Προτού κόψεις ένα λεμόνι στη μέση, πάρε το ξύσμα του (αρκεί να είναι ακέρωτο) και χρησιμοποίησέ το για να καρυκεύσεις πράσινες σαλάτες ή ως γαρνιτούρα σε κοκτέιλ.

7. Ως φυσικό αρωματικό χώρου. Ψήσε ξύσμα λεμονιού στο φούρνο, μέσα σε ένα ταψάκι που έχεις γεμίσει με νερό. Έτσι, το άρωμα των εσπεριδοειδών θα απλωθεί σε ολόκληρο το σπίτι, καλύπτοντας για παράδειγμα τις απωθητικές μυρωδιές που άφησε το μαγείρεμα. Μπορείς επίσης να καθαρίσεις τους πάγκους της κουζίνας και του μπάνιου με λεμόνια κομμένα στη μέση και πασπαλισμένα με αλάτι.

empty alt

Να τι κάνουμε λάθος με το καθάρισμα των φρούτων!

Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις.
empty alt

Να γιατί είναι καλό να βάλετε το ταχίνι στη διατροφή σας

Το ταχίνι είναι μια πάστα φτιαγμένη από αλεσμένους σπόρους σησαμιού. Έχει μια ελαφριά γεύση καρυδιού. Είναι πιο γνωστό ως συστατικό του χούμους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά πιάτα σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στη μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.
empty alt

Τα σπαράγγια είναι εδώ και είναι στα καλύτερά τους

Τα σπαράγγια, επίσημα γνωστά ως Asparagus officinalis, είναι μέλη της οικογένειας των κρίνος. Αυτό το δημοφιλές λαχανικό θα το δεις και σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ.
empty alt

Ποιες τροφές μπορείς να αντικαταστήσεις με άλλες για να αντιμετωπίσεις το επώδυνο φούσκωμα

Μετά από ένα γεύμα η κοιλιά σου είναι φουσκωμένη και πονάει; Οι παρακάτω τροφές είναι οι συνήθεις ύποπτοι.
empty alt

Δύο λόγοι για να προτιμάς το φραπέ

Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμούν πλέον εσπρέσσο, καπουτσίνο, freddo, latte, κλπ, υπάρχουν όμως ακόμα αρκετοί που δεν αλλάζουν τον στιγμιαίο καφέ, και δη το φραπέ, ειδικά τώρα που ο καιρός ζεσταίνει! Και σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και επιστημονικοί λόγοι να προτιμά κάποιος το στιγμιαίο...
empty alt

Γιατί νιώθω να πεινάω συνέχεια;

Είτε η πείνα σου εκδηλώνεται με την επιθυμία να ψάξεις στο ψυγείο για σνακ, ή τη λαχτάρα να παραγγείλεις κάτι το συντομότερο δυνατόν ή να είσαι πάνω από την κατσαρόλα περιμένοντας με ανυπομονησία να γίνει το φαγητό, μπορεί να είναι ένα μικρό βασανιστήριο.
empty alt

Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα όσπρια και ποια τα πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά

Τα φασόλια και τα όσπρια είναι τα καρποί ή οι σπόροι μιας οικογένειας φυτών που ονομάζονται Fabaceae.
empty alt

Το εκπληκτικό διατροφικό προφίλ του σολομού και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία

Ο σολομός είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη.
Back To Top