Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Χυμοί και φρούτα: Πότε να τα καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα;

0     

Χυμοί και φρούτα: Πότε να τα καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα;

froyta ai xymoi

Τα φρούτα όπως και οι χυμοί από αυτά, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι ιδιαίτερα υγιεινά, προσφέροντας πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό μας. Το πότε όμως τα καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας παίζει τεράστιο ρόλο ως προς τα οφέλη που μπορούμε τελικά να απολαύσουμε από αυτά, αλλά και σχετικά με το πόσο θα αυξήσουμε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας, μιας που κατά γενική ομολογία περιέχουν μπόλικα σάκχαρα.

Σύμφωνα με διατροφολόγους, οι χυμοί φρούτων είναι καλύτερο να καταναλώνονται έπειτα από έντονη γυμναστική, όταν και το σώμα μας θα έχει ανάγκη να αναπληρώσει θρεπτικά συστατικά και φυσικά σάκχαρα.

Ωστόσο είναι προτιμότερο, σύμφωνα και πάλι με τους ειδικούς, να καταναλώνουμε ολόκληρα φρούτα παρά φυσικούς χυμούς, αφού οι φυτικές ίνες που αυτά περιέχουν βοηθούν στο να μην ανεβαίνει το σάκχαρο στο αίμα και τα επίπεδα ινσουλίνης του.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να καταναλώσουμε φρούτα είναι το πρώτο μισό της και πιο συγκεκριμένα το χρονικό περιθώριο μέχρι και τις 12 το μεσημέρι.

Αυτά θα πρέπει σίγουρα να αποφεύγονται έπειτα από ένα γεύμα όπως το μεσημεριανό ή το βραδινό, αφού η κατανάλωσή τους συνδυαστικά με τις άλλες τροφές οδηγεί χωρίς αμφιβολία στην αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αλλά και σε δυσκολία στην πέψη.

Τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν και σε ένα smoothie λαχανικών, που βοηθά στο detox του ύπατος. Μια ιδανική επιλογή είναι αυτό που συνδυάζει σπανάκι και μήλο.

Οι καλύτερες επιλογές σε φρούτα είναι αυτά που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και είναι πιο φτωχά σε σάκχαρα, όπως τα μήλα, τα αχλάδια, τα πορτοκάλια, η guava, η papaya και τα ροδάκινα. Αυτά που θα πρέπει να καταναλώνονται με σύνεση είναι η μπανάνα, το mango, τα σταφύλια και τα μούρα κάθε είδους.