1. Μαρούλι. Είναι ο τέλειος καμβάς για να ετοιμάσεις μια δροσερή και εύκολη σαλάτα προσθέτοντας οποιαδήποτε άλλα υλικά υπάρχουν στο ψυγείο σου.

1. Μαρούλι. Είναι ο τέλειος καμβάς για να ετοιμάσεις μια δροσερή και εύκολη σαλάτα προσθέτοντας οποιαδήποτε άλλα υλικά υπάρχουν στο ψυγείο σου.

2. Αβοκάντο. Πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά και ιδιαίτερα χορταστικό, μπορείς να το απολαύσεις σε φέτες μέσα σε μια σαλάτα ή να φτιάξεις μια εύκολη σάλτσα γκουακαμόλε για να συνοδέψεις νάτσος.

3. Καρότα. Κόψε τα σε λωρίδες και συνόδεψέ τα με χούμους. Ή μπορείς απλά να τα περιχύσεις με ξίδι και να προσθέσεις λίγο αλάτι για να γίνουν πεντανόστιμα.

4. Μπανάνες. Είναι πολύ χορταστικές και, σε αντίθεση με άλλα φρούτα, δεν χρειάζονται καν καθάρισμα, οπότε μπορούν να γίνουν ένα από τα πιο γρήγορα σνακ. Επιπλέον, καθώς είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, ένα θρεπτικό στοιχείο που προάγει την ψυχική ηρεμία, βοηθούν στη διαχείριση του καθημερινού στρες.

5. Ελιές. Επίσης καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, είναι αρκετά χορταστικές και καταναλώνονται σκέτες ως σνακ ή μέσα σε σαλάτες. Έχουν όμως και ένα ακόμη ατού, ιδιαίτερα σημαντικό για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού: διατηρούνται για πολύ καιρό μέσα σε ένα γυάλινο βάζο με λάδι και ξίδι.

6. Ψωμί ολικής άλεσης. Ξεχειλίζει από φυτικές ίνες, χορταίνει και αποτελεί ένα υλικό πασπαρτού καθώς συνδυάζεται με τα πάντα. Ακόμη κι αν δεν έχεις σχεδόν τίποτα στην κουζίνα, αρκεί να το ψήσεις ελαφρώς, να το περιχύσεις με ελαιόλαδο και να προσθέσεις λίγο αλάτι και ρίγανη για να γίνει ένα πεντανόστιμο σνακ.

7. Ξηροί καρποί. Με ένα σακουλάκι ξηρούς καρπούς έχεις κυριολεκτικά στο χέρι σου ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ, πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά. Μπορείς επίσης να τους προσθέσεις σε σαλάτες ή να τους θρυμματίσεις για να τους χρησιμοποιήσεις για να πανάρεις κρέας.

8. Αποξηραμένα φρούτα. Δαμάσκηνα, ξερά σύκα, κράνμπερι κ.λπ. χορταίνουν αμέσως με μικρή ποσότητα και παντρεύονται ιδανικά με ξηρούς καρπούς για να δημιουργήσουν μια γλυκιά λιχουδιά χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα.

9. Τόνος σε κονσέρβα. Καταναλώνεται σε σάντουιτς, σε σαλάτες (ταιριάζει απόλυτα με μαρούλι, καλαμπόκι και κρεμμυδάκι) ή ακόμη και σκέτος. Προτίμησε εκείνον που διατηρείται σε νερό, για λιγότερες θερμίδες.

10. Στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας. Όπως και ο τόνος, αποτελεί πασπαρτού για σαλάτες και σάντουιτς. Αναλαμβάνει όμως μια χαρά πρωταγωνιστικό ρόλο και σε κυρίως πιάτα, όπου συνοδεύεται ιδανικά με κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα ή πέστο.

empty alt

Το μυστικό για την παχυσαρκία των εφήβων

Πέντε μικρά γεύματα την ημέρα μπορούν να «εκτροχιάσουν» τα γονίδια που ευθύνονται για την παχυσαρκία στους έφηβους.
empty alt

Μια νέα μελέτη καταλήγει στο ότι πρέπει να τρώμε βραδινό στις 2 το μεσημέρι

Το τελευταίο γεύμα της ημέρας, συνήθως το τρώμε γύρω στις 8-9 μ.μ., σωστά; Σωστά θα απαντάς αλλά μια νέα μελέτη έρχεται να πει ότι μπορεί αυτή η τακτική μπορεί να είναι και λάθος.
empty alt

Νέα έρευνα: Η απώλεια βάρους εξαρτάται από τη διατροφή και όχι την κληρονομικότητά μας!

Εδώ και δεκαετίες κυριαρχεί η ιδέα ότι σημασία για να χάσουμε κιλά δεν έχει μόνο το πόσο πιστοί θα παραμείνουμε στη δίαιτά μας, αλλά και η κληρονομική μας προδιάθεση, δηλαδή το αν έχουμε την τάση να είμαστε πιο λεπτοί ή πιο «γεμάτοι».
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για τα οφέλη που προσφέρει το κεφίρ στην υγεία σου

Με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και προβιοτικά, είναι πολύ ευεργετικό για την πέψη και την υγεία του εντέρου.
empty alt

Τέσσερις εύκολες τροφές που θα απογειώσουν το πρωινό σας

Όσο βιαστικοί κι αν είστε το πρωινό θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε!
empty alt

Ταχίνι: το πολύτιμο δώρο του σουσαμιού

Ένα εύκολο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις από άλειμμα για το πρωινό σου, ως γλυκαντικό στο ζεστό ρόφημά σου, να μπει σε dressing και ντιπ μέχρι και στο παγωτό.
empty alt

Το μπαχαρικό που βελτιώνει τη διάθεση και τη μνήμη

Αν αγαπάς το ινδικό φαγητό, σου έχουμε καλά νέα: η ουσία κουρκουμίνη, που δίνει στο ινδικό κάρι το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του, βελτιώνει τη μνήμη και τη διάθεση σε ανθρώπους με μέτρια απώλεια μνήμης η οποία συνδέεται με την ηλικία τους.
empty alt

Το ωφέλιμο διατροφικό προφίλ της ρίγανης

Η ρίγανη θεωρείται βασικό βότανο σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο και εκτός από άρωμα και γεύση προσφέρει και πολλά υγιεινά οφέλη
Back To Top