Αναψυκτικά και καφές με ζάχαρη ή τεχνιτά γλυκαντικά εμποδίζουν την επιτυχία μιας εξωσωματικής  γονιμοποίησης σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από την Βραζιλία.

Αναψυκτικά και καφές με ζάχαρη ή τεχνιτά γλυκαντικά εμποδίζουν την επιτυχία μιας εξωσωματικής  γονιμοποίησης σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από την Βραζιλία. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν ότι ενώ ο σκέτος καφές δεν επηρεάζει την ποιότητα των ωαρίων ή/και τις πιθανότητες γονιμοποίησης, μόλις προστεθεί σε αυτόν οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία συσχετίζεται αρνητικά με διάφορες παραμέτρους της γονιμότητας και εξωσωματικής.

Το ίδιο ισχύει και για την κατανάλωση αναψυκτικών, ακόμα κι αν είναι λάιτ διότι σχετίζονται με περισσότερες αρνητικές εκβάσεις, λένε οι ερευνητές.

Τα νέα αποτελέσματα παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM 2016) που πραγματοποιείται στο Σολτ Λέικ Σίτι, ενώ δημοσιεύονται και στην επιθεώρηση Fertility and Sterillity

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η μελέτη τους πραγματοποιήθηκε σε 524 γυναίκες οι οποίες επρόκειτο να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι γυναίκες συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τις διατροφικές συνήθειές τους και το αν έπιναν οποιουδήποτε είδους αναψυκτικά και καφέ με ή χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες.

Στη διάρκεια δύο ετών, οι γιατροί πήραν από τις γυναίκες αυτές συνολικώς 5.548 ωάρια, άλλα εκ των οποίων απέρριψαν διότι ήταν φτωχής ποιότητας και άλλα τα γονιμοποίησαν, διαχωρίζοντας τα καλής από τα κακής ποιότητας έμβρυα και προχωρώντας εν συνεχεία στην εμφύτευση.

Η ποιότητα των ωαρίων διαπιστώνεται ότι επηρεαζόταν αρνητικά από την κατανάλωση αναψυκτικών, είτε ήταν κανονικά είτε διαίτης. Επιπλέον, η κατανάλωση λάιτ αναψυκτικών επηρέαζε αρνητικά την ποιότητα των εμβρύων, τα ποσοστά επιτυχούς εμφυτεύσεως στη μήτρα και τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Αντίστοιχα, η κατανάλωση καφέ με ζάχαρη ή με τεχνητά γλυκαντικά συσχετίσθηκε αρνητικά με την ποιότητα των ωαρίων. Επιπλέον, ο καφές με τεχνητά γλυκαντικά συσχετίσθηκε αρνητικά και με την ποιότητα των εμβρύων, τα ποσοστά επιτυχούς εμφυτεύσεως στη μήτρα και τις πιθανότητες εγκυμοσύνης – δηλαδή ακριβώς όπως ίσχυε για τα αναψυκτικά με τεχνητά γλυκαντικά.

«Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι τα τεχνητά γλυκαντικά είναι πιο υγιεινά από τη ζάχαρη, αλλά αυτό ισχύει έως ενός ορίου διότι ως φαίνεται υπάρχουν και αρνητικά στην κατανάλωσή τους. Οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερώνονται για τις αρνητικές επιδράσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών στην επιτυχία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής », δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Γκαμπριέλα Χάλπερν, από την κλινική Fertility Medical Group του Σάο Πάουλο.

empty alt

Η καλή γεύση απαιτεί συγκέντρωση

Το εύγεστο φαγητό θέλει την απόλυτη προσοχή μας . Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα η οποία αποκαλύπτει ότι ακόμα και το πιο τέλειο έδεσμα έχει ήπια γεύση όταν το τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ή κάνουμε οτιδήποτε αποσπά την προσοχή μας από το πιάτο.
empty alt

Ο καφές ανακουφίζει από το άγχος;

Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, αλλά σε τρώει και το άγχος, ίσως τελικά να μη χρειάζεται να στερηθείς το αγαπημένο σου ρόφημα για να χαλαρώσεις.
empty alt

Αυτό το ρόφημα θα σε βοηθήσει στο λεπτό να σκεφτείς πιο δημιουργικά

Ένα φλιτζάνι τσάι δυναμώνει το μυαλό μας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μετά την κατανάλωσή του, βοηθώντας μας να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά.
empty alt

Μμμμ…μύρισε καλαμπόκι

  Το καλαμπόκι θεωρείται τόσο λαχανικό όσο και δημητριακό. Το γλυκό καλαμπόκι που τρώτε στις σαλάτες και τα ριζότο θεωρείται συνήθως λαχανικό στον μαγειρικό κόσμο, ενώ οι ξηροί σπόροι που χρησιμοποιούνται για ποπ κορν ταξινομούνται ως δημητριακά ολικής αλέσεως.
empty alt

Το πεπόνι είναι στα καλύτερά του αυτήν εποχή

Η γλυκιά σάρκα του πεπονιού είναι συνήθως κιτρινο-πορτοκαλί έως ανοιχτή πράσινη ανάλογα με την ποικιλία του, ενώ η φλούδα του έχει λευκό-κίτρινο τόνο.
empty alt

Οφέλη της πρωινής θεραπείας με νερό που μπορεί να μη γνώριζες ήδη

Συνήθως, όλοι βιάζονται να πιούν νερό όταν κάνει ζέστη έξω ή όταν είναι σωματικά δραστήριοι. Αυτές είναι καλές στιγμές για να πιείτε νερό, αλλά η καλύτερη ώρα και αυτή που χάνουν οι περισσότεροι είναι το πρωί. Να είναι δηλαδή το πρώτο πράγμα το πρωί, με άδειο στομάχι.
empty alt

Οφέλη για την υγεία από τους σπόρους του μάραθου, παρενέργειες και πώς να τους απολαύσετε

Οι σπόροι μάραθου είναι ένα ευέλικτο συστατικό: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνταγές, να ληφθούν ως συμπληρώματα, ακόμη και να καταναλωθούν ως έχουν. Είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και πολυφαινολών. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα πάντα για αυτούς τους δημοφιλείς σπόρους –...
empty alt

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.
Back To Top