Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική εξήγηση για την αγάπη μας στο αλάτι και στο λίπος

0     

Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική εξήγηση για την αγάπη μας στο αλάτι και στο λίπος

Γιατί μας είναι δύσκολο να αντισταθούμε στο πρόχειρο φαγητό; Γιατί δε μπορούμε να είμαστε εύκολα συνεπείς σε μια υγιεινή διατροφή;

Οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές, όμως σίγουρα μια που δόθηκε πρόσφατα στη συνάντηση της American Association for the Advancement of Science, στην Βοστόνη, προκαλεί αίσθηση. Είναι αυτή που έδωσε η Dr Kara Hoover, που ειδικεύεται στην οσφρητική εξέλιξη. Τι είπε, λοιπόν; Ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, κάνει τους ανθρώπους να έχουν εξασθενημένη όσφρηση και αυτό μπορεί να οδηγεί στην ανάγκη για αλμυρά και λιπαρά φαγητά.

Οι έντονες μυρωδιές που δημιουργούνται από την μόλυνση του περιβάλλοντος, τα αμάζευτα σκουπίδια, ακόμα και τα ακατάστατα σπίτια, σαμποτάρουν την ικανότητα μας να μυρίζουμε τη φύση και μας αρρωσταίνουν, υποστηρίζει η Hoover.

Παράλληλα, τονίζει οι άνθρωποι με κακή όσφρηση, είναι πιο πιθανό να είναι παχύσαρκοι γιατί έχουν την τάση να επιλέγουν φαγητά με πιο «δυνατή» γεύση. Επίσης έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν ψυχολογικά προβλήματα όπως άγχος και κατάθλιψη.

Με λίγα λόγια, το καυσαέριο μπορεί να μας στέλνει καρφί στο junk food!

Πηγή: allyou.gr