Σίγουρα θα έχεις διαβάσει πολλά για θρεπτικά στοιχεία όπως η βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ, ωστόσο υπάρχει ένα ακόμα διατροφικό συστατικό που αξίζει την προσοχή σου: η χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία των κυττάρων, του μεταβολισμού, του νευρικού συστήματος, του συκωτιού, αλλά […]
Σίγουρα θα έχεις διαβάσει πολλά για θρεπτικά στοιχεία όπως η βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ, ωστόσο υπάρχει ένα ακόμα διατροφικό συστατικό που αξίζει την προσοχή σου: η χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία των κυττάρων, του μεταβολισμού, του νευρικού συστήματος, του συκωτιού, αλλά και την ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου στις εγκυμονούσες μητέρες.
Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα: 550 mg για τους άντρες, 425 mg για τις γυναίκες, 450 mg για τις εγκύους και 550 mg για τις γυναίκες που θηλάζουν. Πού θα τη βρεις, όμως;
Μερικές καλές πηγές της είναι τα αυγά, τα σπαράγγια, το μοσχάρι και ειδικά το μοσχαρίσιο συκώτι, το μπρόκολο, ο αρακάς, ο σολομός, τα οστρακοειδή, τα μανιτάρια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τροφές που ούτως ή άλλως σού δίνουν ένα πλήθος θρεπτικών στοιχείων, οπότε με μία κίνηση απολαμβάνεις πολλαπλά οφέλη για την υγεία σου.
Ανθυγιεινή και επικίνδυνη η συνήθεια όσων ξαναγεμίζουν τα πλαστικά μπουκάλια. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα ενδέχεται να καταπίνουν μαζί τους τεράστιες ποσότητες βακτηρίων.
Το νέο βιβλίο της Άννας Μαρίας Παπίρη «Η δίαιτα…αλλιώς!» πρόκειται για μια βίβλο διατροφής, που θα σε πείσει ότι πρέπει να επιλέγεις μεσογειακά ενώ παράλληλα θα σου δώσει όλα τα απαραίτητα tips για να καταφέρεις να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος.