Έχεις δοκιμάσει να κόψεις τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά, έχεις ακολουθήσει διάφορες επώνυμες δίαιτες, αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα.

Έχεις δοκιμάσει να κόψεις τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά, έχεις ακολουθήσει διάφορες επώνυμες δίαιτες, αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, για να δεις το δείκτη της ζυγαριάς να κατεβαίνει υπάρχει κάτι πολύ απλό που μπορείς να κάνεις, αρκεί να το κάνεις σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Leslie Langevin, MS, RD, CD: να βάλεις στη ζωή σου περισσότερα λαχανικά.

Έχεις άπειρους λόγους να τους δώσεις κεντρική θέση στη διατροφή σου, όχι μόνο για να βελτιώσεις τη σιλουέτα σου. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και υδατάνθρακες, περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού που βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες παρατείνουν το αίσθημα του κορεσμού για πολλές ώρες, προστατεύοντάς σε από τον πειρασμό των ανθυγιεινών σνακ στη διάρκεια της ημέρας. Και φυσικά, κάθε λαχανικό δίνει διαφορετικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ωφελώντας την υγεία σου από πολλές απόψεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα τελευταία χρόνια τα λαχανικά αντιμετωπίζονται όλο και περισσότερο όχι ως ένα συνοδευτικό, αλλά ως το κυρίως πιάτο και αναγνωρίζεται η αξία του πρωταγωνιστικού ρόλου τους στη μεσογειακή διατροφή. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ευέλικτα, καθώς μπορείς να τα καταναλώσεις με πολλούς τρόπους και σε κάθε φάση της ημέρας: το πρωί σε πράσινα σμούθι, το μεσημέρι και το βράδυ σε φαγητά κατσαρόλας, φούρνου, σούπες, κρύες ή ζεστές σαλάτες κ.λπ. και στη διάρκεια όλης της ημέρας ως σνακ, για παράδειγμα σε στικς ή τσιπς λαχανικών που έχεις ψήσει για λίγο στο φούρνο και συνοδεύσει με διάφορα μπαχαρικά.

Διάβασε και εδώ γιατί τα λαχανικά μετρούν στην απώλεια βάρους ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στη διατροφή μας.

empty alt

Πώς θα κερδίσετε τον «πόλεμο» των λαχανικών

Τα λαχανικά, από το μαρούλι και το σπανάκι ως τα καρότα, το κρεμμύδι και τον αρακά, είναι από τα τρόφιμα που συνήθως αποφεύγουν τα μικρά παιδιά.
empty alt

Πασχαλινό τραπέζι: Τι να κάνεις για να μην ξεφύγεις!

Νηστεύεις, νηστεύεις και έρχεται η μέρα του Πάσχα και τρως λες και δεν υπάρχει αύριο! Το ξέρεις ότι έτσι υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε ένα ισχυρό σοκ; Δες τι πρέπει να κάνεις και για να απολαύσεις τις πασχαλινές λιχουδιές αλλά και για να υπάρχει αύριο- με υγεία.
empty alt

Υγιεινή διατροφή με σοκολάτα, καφέ και κόκκινο κρασί

Η αλήθεια είναι ότι διαρκώς βγαίνουν νέες έρευνες που ποντάρουν σε διαφορετικές τροφές. Και ενώ ήδη γνωρίζουμε, σε γενικές γραμμές, ότι μια διατροφή που στηρίζεται στις φυσικές τροφές κάνει καλό στην υγεία μας, από εκεί και πέρα επικρατεί ένα χάος από άπειρες, συχνά αντικρουόμενες πληροφορίες.
empty alt

Σπάσε ένα… αβγό ή περισσότερα

Για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, τα αβγά μπορούν να δώσουν ιδέες για γεύματα που δεν είναι μόνο εύκολα και οικονομικά προσιτά αλλά και κάνουν και καλό σε σας.
empty alt

Οκτώ τροφές που θα φορτίσουν τις μπαταρίες ενέργειάς σου

Όταν το μεσημέρι νιώθεις να πέφτουν επικίνδυνα τα επίπεδα της ενέργειά σου αλλά οι δουλειές κι οι υποχρεώσεις κρατούν ακόμα καλά, συνήθως η πρώτη σου σκέψη είναι να βάλεις ακόμα ένα φλιτζάνι καφέ – όμως η κατάχρηση της καφεΐνης μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα στον βραδινό ύπνο […]
empty alt

Σύκο – το απόλυτο αυγουστιάτικο φρούτο!

Το επιστημονικό όνομα για το σύκο είναι το Ficus carica. Το σχήμα του λένε ότι θυμίζει δάκρυ, αλλά εγώ θα έλεγα μάλλον ότι μοιάζει με μια σταγόνα υπέρτατης απόλαυσης.
empty alt

Τα σημαντικά οφέλη των χουρμάδων για την υγεία

Με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, αλλά και εύκολο να καλλιεργηθούν στη Μεσόγειο, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, οι χουρμάδες είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό φρούτο, που καταναλώνεται κυρίως αποξηραμένο, αλλά και φρέσκο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.
empty alt

Αυτό είναι το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου σας, σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο

Αν και υποτίθεται ότι καταναλώνουμε 25 έως 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, μια σύσταση που βασίζεται στη συνολική κατανάλωση θερμίδων μας, ο μέσος Δυτικός καταναλώνει στην πραγματικότητα μόνο περίπου 10 έως 15 γραμμάρια την ημέρα, αναφέρουν οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.
Back To Top