Ίσως ακούγεται απλό το να κάνεις ένα λαχανικό τουρσί, για να απογειώσεις όμως το αποτέλεσμα μπορείς να δοκιμάσεις τη συμβουλή που δίνει ο Mark Bittman στο βιβλίο του «How to Cook»: να ξεκινήσεις τη διαδικασία ψήνοντας το λαχανικό.

Ίσως ακούγεται απλό το να κάνεις ένα λαχανικό τουρσί, για να απογειώσεις όμως το αποτέλεσμα μπορείς να δοκιμάσεις τη συμβουλή που δίνει ο Mark Bittman στο βιβλίο του «How to Cook»: να ξεκινήσεις τη διαδικασία ψήνοντας το λαχανικό.

Όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας, το ψήσιμο πριν από το μαρινάρισμα προσθέτει μια καπνιστή γεύση στην οξύτητα που θα ακολουθήσει, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσεις κάρβουνα και όχι το γκριλ του φούρνου. Με αυτό τον τρόπο, μάλιστα, τα λαχανικά σου θα στεγνώσουν, θα μειωθεί η περιεκτικότητά τους σε νερό και η γεύση τους θα αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση και θα είναι πιο συμπυκνωμένη.

Μπορείς να εφαρμόσεις αυτή τη συμβουλή με οποιοδήποτε λαχανικό θέλεις, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο ή κρεμμύδι. Ακόμα και τα αγγουράκια μπορείς να ψήσεις για λίγο. «Καλό είναι όμως να αποφύγεις λαχανικά που μαλακώνουν γρήγορα, όπως την κολοκύθα, ώστε να παραμένουν τραγανά την ώρα που θα τα μαρινάρεις», επισημαίνει ο συγγραφέας.

Τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ωστόσο, στο μείγμα για το τουρσί; Πέρα από το ξίδι, μερικά υλικά που προτείνει ο Bittman είναι σπόροι μουστάρδας, πιπερίτσες, σκόρδο, δαφνόφυλλα και σπόροι κόλιανδρου. Ο ίδιος σε ενθαρρύνει πάντως να πειραματιστείς με όποιο καρύκευμα μπορείς να φανταστείς, ακόμα και με «δυνατές» επιλογές όπως το κάρι ή οι πιπερίτσες τσίλι.

empty alt

Ο θηλασμός με παχαίνει

Νιώθεις προδομένη. Και χοντρή. Σου είχαν πει ότι με τον θηλασμό θα χάσεις κιλά και εσύ βλέπεις τη ζυγαριά ασταμάτητη στην ανηφόρα.
empty alt

5 τροφές που έχεις ανάγκη όσο μεγαλώνεις

Υπάρχει τρόπος να παραμείνεις νέα, πέρα από τις πλαστικές επεμβάσεις; Όχι. Υπάρχει όμως ένας φυσικός αλλά και αποτελεσματικός τρόπος να ενισχύεις τον οργανισμό σου και να του δίνεις ό,τι έχει ανάγκη όσο περνάνε τα χρόνια.
empty alt

5 λόγοι να χρησιμοποιείς πιπερόριζα στη μαγειρική σου

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, χαρακτηριστική της κινεζικής κουζίνας και όχι μόνο, δίνει ιδιαίτερο άρωμα στα πιάτα όπου προστίθεται αλλά μπορεί να καταναλωθεί και ως αφέψημα.
empty alt

Τα 10 απλά πράγματα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Ενώ κάποιοι από εμάς ποντάρουμε στις καλοκαιρινές διακοπές για να χάσουμε τα κιλά που μας βαραίνουν, λίγο οι πειρασμοί της εποχής, λίγο το ακατάστατο πρόγραμμα που ακολουθούμε αυτή την περίοδο, τελικά η αρχή του φθινοπώρου βρίσκει το δείκτη της ζυγαριάς μας ακόμα πιο ανεβασμένο.
empty alt

Τι είναι η βιταμίνη U

Η βιταμίνη U είναι ένας όρος που εισήχθη στις αρχές της δεκαετίας του 1950 για τον προσδιορισμό μιας ένωσης στον χυμό λάχανου.
empty alt

Αυτή είναι η Νο 1 τροφή για καλύτερο ύπνο, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Μερικές φορές φαίνεται ότι δεν υπάρχουν αρκετές ώρες την ημέρα. Η ζωή σου είναι συνεχώς πολυάσχολη και τείνεις να βάζεις τον καλό ύπνο στον τελευταίο τροχό της αμάξης.
empty alt

Χυμός παντζάρι: μπορεί να οδηγήσει σε παράταση της νεότητας

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Redox Biology έδειξε ότι η κατανάλωση χυμού παντζαριών οδηγεί στην παραγωγή ενός μείγματος βακτηρίων του στόματος που σχετίζονται με την υγιέστερη λειτουργία του εγκεφάλου και των αιμοφόρων αγγείων.
empty alt

Χυμοί και φρούτα: Πότε να τα καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα;

Τα φρούτα όπως και οι χυμοί από αυτά, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι ιδιαίτερα υγιεινά, προσφέροντας πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό μας.
Back To Top