Ίσως ακούγεται απλό το να κάνεις ένα λαχανικό τουρσί, για να απογειώσεις όμως το αποτέλεσμα μπορείς να δοκιμάσεις τη συμβουλή που δίνει ο Mark Bittman στο βιβλίο του «How to Cook»: να ξεκινήσεις τη διαδικασία ψήνοντας το λαχανικό.

Ίσως ακούγεται απλό το να κάνεις ένα λαχανικό τουρσί, για να απογειώσεις όμως το αποτέλεσμα μπορείς να δοκιμάσεις τη συμβουλή που δίνει ο Mark Bittman στο βιβλίο του «How to Cook»: να ξεκινήσεις τη διαδικασία ψήνοντας το λαχανικό.

Όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας, το ψήσιμο πριν από το μαρινάρισμα προσθέτει μια καπνιστή γεύση στην οξύτητα που θα ακολουθήσει, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσεις κάρβουνα και όχι το γκριλ του φούρνου. Με αυτό τον τρόπο, μάλιστα, τα λαχανικά σου θα στεγνώσουν, θα μειωθεί η περιεκτικότητά τους σε νερό και η γεύση τους θα αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση και θα είναι πιο συμπυκνωμένη.

Μπορείς να εφαρμόσεις αυτή τη συμβουλή με οποιοδήποτε λαχανικό θέλεις, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο ή κρεμμύδι. Ακόμα και τα αγγουράκια μπορείς να ψήσεις για λίγο. «Καλό είναι όμως να αποφύγεις λαχανικά που μαλακώνουν γρήγορα, όπως την κολοκύθα, ώστε να παραμένουν τραγανά την ώρα που θα τα μαρινάρεις», επισημαίνει ο συγγραφέας.

Τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ωστόσο, στο μείγμα για το τουρσί; Πέρα από το ξίδι, μερικά υλικά που προτείνει ο Bittman είναι σπόροι μουστάρδας, πιπερίτσες, σκόρδο, δαφνόφυλλα και σπόροι κόλιανδρου. Ο ίδιος σε ενθαρρύνει πάντως να πειραματιστείς με όποιο καρύκευμα μπορείς να φανταστείς, ακόμα και με «δυνατές» επιλογές όπως το κάρι ή οι πιπερίτσες τσίλι.

empty alt

Τσουρέκι ή κουλουράκια;

Το σπίτι μύρισε (έψησες πάλι, νοικοκυρά!) ή απλώς το τραπέζι γέμισε με φρέσκα τσουρέκια και λαχταριστά κουλουράκια (τα αγόρασες απ’ έξω).
empty alt

Οι λιπαρές τροφές ευνοούν τη μακροζωία

Τα «παρεξηγημένα» λιπαρά απενοχοποιούνται από μια νέα, μεγάλη έρευνα. Όπως ανακάλυψε μια ομάδα ειδικών αφού μελέτησε τα στοιχεία διατροφής και διάρκειας ζωής 135.000 ανθρώπων από 18 χώρες, όσοι καταναλώνουν περισσότερα λιπαρά διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που τρώνε...
empty alt

Τα ντόνατς και η διάσπαση προσοχής!

Όσο αφοσιωμένοι κι αν είμαστε σε μια δραστηριότητα, αρκεί να δούμε μπροστά μας ένα ντόνατς για να ξεχάσουμε αμέσως τι κάναμε.
empty alt

Είναι πράσινο και καίει αλλά τι είναι στα αλήθεια το Wasabi;

  Ανακαλύψτε τι κάνει αυτό το συνοδευτικό του σούσι τόσο μοναδικό, κι επιπλέον θα πάρετε συμβουλές για την αγορά του και τις συνταγές με αυτόν τον σούπερ-αρωματικό συγγενή του χρένου και του σιναπιού.
empty alt

Τα πιο δροσιστικά ροφήματα που θα σε ενυδατώσουν στον καύσωνα

Όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες τόσο θα αυξάνονται οι ανάγκες σου σε ενυδάτωση! Επειδή το νερό δεν φαίνεται πάντα η πιο δελεαστική επιλογή κι επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν διψάσουν έχουν φροντίσει να βάλουν ό,τι χρειάζονται στο ψυγείο τους… και για να μη φορτωθείς άχρηστες θερμίδες τώρα […]
empty alt

Ρόδι: Ποια σημαντικά οφέλη προσφέρει στην υγεία

Τα ρόδια είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, αλλά πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα οφέλη περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά, υγεία της καρδιάς, υγεία του ουροποιητικού συστήματος, αντοχή στην άσκηση και πολλά άλλα.
empty alt

Αυτό είναι το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου σας, σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο

Αν και υποτίθεται ότι καταναλώνουμε 25 έως 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, μια σύσταση που βασίζεται στη συνολική κατανάλωση θερμίδων μας, ο μέσος Δυτικός καταναλώνει στην πραγματικότητα μόνο περίπου 10 έως 15 γραμμάρια την ημέρα, αναφέρουν οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.
empty alt

Πώς να απολαύσετε 9 από τις καλύτερες πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές

Χωρίς να αυξήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας
Back To Top