«Πιστεύετε ότι οι Vegan τρώνε μόνο μαρούλια; Ετοιμαστείτε για μια ευχάριστη έκπληξη!». Μας ιντριγκάρει το σλόγκαν του 1ου Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι οι μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από τη διατροφή των βίγκανς και […]

«Πιστεύετε ότι οι Vegan τρώνε μόνο μαρούλια; Ετοιμαστείτε για μια ευχάριστη έκπληξη!». Μας ιντριγκάρει το σλόγκαν του 1ου Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι οι μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από τη διατροφή των βίγκανς και των χορτοφάγων. Σίγουρα κι εσύ έχεις ακούσει πολλά και τελικά ούτε που κατάλαβες τι ισχύει. Και επέστρεψες στην μπριζόλα σου.

«Οι γεύσεις που απολαμβάνει ένας βίγκαν δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτές που τρώνε οι οπαδοί του κρέατος», λένε.

Πάμε στο Φεστιβάλ για να δούμε εάν αληθεύει και να έρθουμε σε επαφή με τα φαγητά και τα γλυκά των βίγκανς μέσα από μια σειρά χορτοφαγικών εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων και εταιρειών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «το φαγητό είναι μια μεγάλη απόλαυση. Αν οι βίγκανς δεν έβρισκαν φαγητά που να συναγωνίζονται επάξια, ή και να ξεπερνούν, σε γεύση το κρέας, δύσκολα θα παρέμεναν βίγκανς».
Και αυτό έχει πράγματι μια λογική βάση.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, ομιλίες και workshops, ένα 2ωρο σεμινάριο ταρατσόκηπου (αν θέλεις να καλλιεργήσεις τα δικά σου λαχανικά στον κήπο ή το μπαλκόνι σου), ενώ ο σεφ Νίκος Γαϊτάνος θα παρασκευάσει πιάτα με φυτικό «μοσχάρι», «κοτόπουλο» και «μπέικον». Αυτό κι αν μας ιντριγκάρει να το δούμε!

Πληροφορίες:
-1ο Φεστιβάλ Vegan και Nηστίσιμων Γεύσεων
-8-9 Απριλίου
-Αττικό Φυτωριακό Πάρκο στο Κορωπί
-Η είσοδος είναι δωρεάν

empty alt

Η νηστεία στο μικροσκόπιο

Η νηστεία με βάση τους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η παραδοσιακή διατροφή θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της επιστημονικής μελέτης που εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC Starting Grant).
empty alt

Η άμυνα της κανέλας

Ένα ακόμη ευεργετικό αποτέλεσμα της κανέλας φέρνουν στο φως επιστήμονες από της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.
empty alt

Τα μυστικά των αιωνόβιων Ιταλών

Ένας στους 10 κατοίκους έχουν περάσει τα 100 τους χρόνια – 81 από τους συνολικώς 700 κατοίκους του έχουν ήδη περάσει το ορόσημο των 100 ετών – πολλοί από αυτούς έχουν περάσει και τα 110, ενώ σχεδόν άλλοι 200 το πλησιάζουν! Αυτός είναι ο λόγος που οι […]
empty alt

Το μυστικό που βοήθησε την Oprah Winfrey να χάσει 20 κιλά

Η Oprah Winfrey πάλευε με τη ζυγαριά της για πολλά χρόνια. Μέχρι που, επιτέλους κατάφερε να χάσει 20 ολόκληρα κιλά.
empty alt

Τουρτίτσα θα πάρετε;

Σε γάμους και γενέθλια η τούρτα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και καμιά φορά, όσο πιο μεγάλη και εντυπωσιακή είναι, τόσο το καλύτερο.
empty alt

Μπορείς να πεις όχι σε ένα λαχταριστό BBQ event;

Είναι ένα αυθεντικό κρεοπωλείο-deli που δημιουργήθηκε πρόσφατα από μία παρέα ανθρώπων με γνώση στο χώρο του κρέατος που ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν κάτι δικό τους και να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους απανταχού καλοφαγάδες.
empty alt

Έρχεται τον Ιούνιο το Sani Gourmet

Η γνωστή ετήσια γαστρονομική διοργάνωση, το Sani Gourmet έρχεται φέτος στη Χαλκιδική, από τις 23 μέχρι τις 27 Ιουνίου, με ταλαντούχους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Η διοργάνωση διαρκεί πέντε ημέρες που θα περιλαμβάνουν αφιερώματα σε πολλές και διαφορετικές κουζίνες.
empty alt

Το νεοϋορκέζικο μουσείο φαγητού και ποτού είναι μοναδικό στο είδος του

Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε».
Back To Top