Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αποκλειστικό: Αυτό είναι το μενού που ετοίμασε ο Έκτορας Μποτρίνι για το δείπνο Τσίπρα -Τζεντιλόνι

0     

Αποκλειστικό: Αυτό είναι το μενού που ετοίμασε ο Έκτορας Μποτρίνι για το δείπνο Τσίπρα -Τζεντιλόνι

tsiprasbot

Ο Έκτορας Μποτρίνι ήταν ο σεφ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας. Το δείπνο, με καλεσμένο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας.

Σε συνεργασία με την ομάδα του πολυβραβευμένου Etrusco του, ο γνωστός σεφ επέλεξε να προβάλει την κουζίνα του Ιονίου, χρησιμοποιώντας προϊόντα της αγαπημένης του Κέρκυρας.

Το μενού περιελάμβανε: Σφαίρα Ελιάς, Καρπάτσιο Ψαριών, Μπουρδέτο. Ο Έκτορας Μποτρίνι συνόδευσε όλα τα πιάτα του με ελληνικά κρασιά, ενώ για γλυκό επέλεξε να προσφέρει στους κ.κ. Τσίπρα και Τζεντιλόνι «Αναμνήσεις από την Κέρκυρα», με φράουλες, σορμπέ φράουλας, παγωτό βανίλια και μαρέγκα.

Παρακάτω, μπορείς να δεις το μενού στη σχετική φωτογραφία:

ettores
Όπως εκμυστηρεύτηκε ο Έκτορας Μποτρίνι, αυτό το μενού το έφτιαξε με την ελπίδα πως έτσι ίσως καταφέρει να διακόψει τη μακρόχρονη «παράδοση» όλων εκείνων των μενού διεθνούς κουζίνας «με τα άψυχα και απρόσωπα φαγητά, που σερβίρανε μέχρι πρότινος στα επίσημα δείπνα ακολουθώντας μια βαρετή πεπατημένη κι απαξιώνοντας τις τοπικές μας κουζίνες αλλά και την ίδια μας την ελληνική μαγειρική ταυτότητα».

botrini_tsipras_00
Ο Έκτορας Μποτρίνι με τους στενούς συνεργάτες του, Νίκο Λίτση και Ρούλα Μερκούρη.

Κατά τα άλλα, η ατμόσφαιρα ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Τζεντιλόνι ήταν άκρως φιλική και θερμή.

Οι δυο πρωθυπουργοί, καθώς και οι 40 Έλληνες και Ιταλοί υψηλοί καλεσμένοι τους (υπουργοί, στελέχη και συνεργάτες τους) απόλαυσαν τα εκλεκτά εδέσματα του executive chef Ettore Botrini, γεύτηκαν τις γεύσεις από το Ιόνιο και ευφράνθηκαν με τα εκλεκτά ελληνικά κρασιά.