Η Ελλάδα είναι μια μικρή σε μέγεθος χώρα, που κρύβει όμως μεγάλη ομορφιά, το μέτρο και την αρμονία.

Η Ελλάδα είναι μια μικρή σε μέγεθος χώρα, που κρύβει όμως μεγάλη ομορφιά, το μέτρο και την αρμονία. Στους μικρούς της τόπους συναντάς μεγάλες αποκαλύψεις, που συνεπαίρνουν τις αισθήσεις. Περίοπτη θέση, ανάμεσά τους, κατέχει ο οίνος, χάρη στα μικρά ελληνικά, οικογενειακά οινοποιεία, που φτιάχνουν «μεγάλα» κρασιά!

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από τη διετή – σε πρώτη φάση- αποκλειστική συνεργασία της με το Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), φέρνει στο τραπέζι μας μικρούς θησαυρούς του ελληνικού οίνου. Ο ΣΜΟΕ συσπειρώνει 50 μικρά, οικογενειακά και ιδιαίτερα οινοποιεία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Ήδη, σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ βρίσκουμε σπάνια και μοναδικής ποιότητας κρασιά από 13 μικρά οινοποιεία, που έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν γίνει τουλάχιστον 20. Κρασιά από τη Χαλκιδική, το Αμύνταιο Φλώρινας, τη Λάρισα, την Εύβοια, την Κεφαλονιά, την Καβάλα, την Κόρινθο, τη Νάουσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νεμέα, τη Ζάκυνθο και τη Δράμα.

«Χρόνια τώρα όλοι εμείς στην ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζουμε έμπρακτα τους μικρούς Παραγωγούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τις μικρές επιχειρήσεις, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη νέα συνεργασία μας με τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος και τους οινοποιούς του, καθώς μοιραζόμαστε μαζί τους το ίδιο μεράκι για τις εκλεκτές γεύσεις και αρώματα των κρασιών που προέρχονται από τον τόπο μας. Σε αυτό το μεγάλο ταξίδι οινογνωσίας, λοιπόν, σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας το πάθος και την αγάπη για το σταφύλι και το κρασί, σε μια αυθεντική αποτύπωση της ελληνικής γης», δηλώνει ο Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Οι μικροί οινοποιοί του ΣΜΟΕ «κρύβουν» μέσα στα μπουκάλια τα μυστικά της ελληνικής φύσης και μας καλούν να απολαύσουμε τις δημιουργίες τους. Αξιοποιούν τις πιο ιδιαίτερες ποικιλίες σταφυλιών, γηγενείς και διεθνείς, για να παράξουν εκλεκτά κρασιά: Ασύρτικο, Ξυνόμαυρο, Βραδιανό, Κρασάτο, Μοσχατέλλα, Chardonnay, Μαυροδάφνη, Τσαούσι, Ροδίτης, Λημνιώνα, Μαλαγουζιά, Βοστιλίδι, Σταυρωτό, Muscat Blanc, Syrah, Merlot, Sauvignon Blanc.

Μια ολόκληρη ιστορία μικρών οινοποιών της Ελλάδας μας, μας περιμένει να την «ξετυλίξουμε» στα καταστήματα ΑΒ!

Μάθετε περισσότερα εδώ.

empty alt

Η πιο γλυκιά δουλειά στον κόσμο; Δηλώστε συμμετοχή!

Είναι η ιδανική δουλειά για έναν εθισμένο στη σοκολάτα… Το όνειρο λοιπόν γίνεται πραγματικότητα από την Mondelez International, την εταιρεία πίσω από μερικά διάσημα brands όπως Oreo και Cadbury, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εντάξει στην ομάδα έναν δοκιμαστή σοκολάτας.
empty alt

Διεθνής διάκριση για νεαρή Ελληνίδα σεφ

Κράτησε στη μνήμη σου αυτό το όνομα, γιατί ίσως να το συναντάς όλο και συχνότερα στο μέλλον: Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου είναι η νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού S.
empty alt

Στο Μπρούκλιν άνοιξε ένα εστιατόριο αφιερωμένο στο αβοκάντο

Με το αβοκάντο να αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο φωτογραφημένες λιχουδιές στο Instagram, ήταν μάλλον θέμα χρόνου να ανοίξει και το πρώτο εστιατόριο αφιερωμένο σε αυτό.
empty alt

Στις 6 Ιουνίου πάμε κέντρο για να δοκιμάσουμε κρασιά Χατζημιχάλη

Αν δεν πρόλαβες να πας σε κάποιο Οινοποιείο για να δοκιμάσεις τα αγαπημένα σου κρασιά με τις «Ανοιχτές Πόρτες», την Τρίτη 6 Ιουνίου είναι η επόμενη ευκαιρία σου! Τα κρασιά του Κτήματος Χατζημιχάλη στην Αταλάντη θα πραγματοποιήσουν ένα γευσιγνωστικό δείπνο στο Roof Garden του Monk Wine...
empty alt

Η CRETA FARMS τώρα και στα ράφια της αλυσίδας Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία για το μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος της χώρας μας ανακοίνωσε η CRETA FARMS.
empty alt

Αυτό είναι το καλύτερο τυρί στον κόσμο

Εμφανίστηκε στην αγορά μόλις πριν από δύο χρόνια, αλλά το Cornish Ken, ένα τυρί της βρετανικής εταιρείας Lynher Dairies Cheese Company, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 3.000 άλλα, από 34 χώρες, στον 30ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τυριού και να κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.
empty alt

Το ροζ μαρούλι είναι η νέα τάση

Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένειά τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.
empty alt

Ηπειρώτικα Αυγά: Παστεριωμένο 100% Ασπράδι Αυγού…με Ονομασία Προέλευσης!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε. προσφέρουν στην ελληνική αγορά τη Νο1 πηγή πρωτεΐνης από φρέσκα αυγά με ονομασία προέλευσης! Το παστεριωμένο 100% ασπράδι αυγού κυκλοφορεί στην αγορά από τα Ηπειρώτικα Αυγά σε χαρτοκυτίο Pure Pak για τη διασφάλιση της ασφάλειας του προϊόντος και...
Back To Top