Η Ελλάδα είναι μια μικρή σε μέγεθος χώρα, που κρύβει όμως μεγάλη ομορφιά, το μέτρο και την αρμονία.

Η Ελλάδα είναι μια μικρή σε μέγεθος χώρα, που κρύβει όμως μεγάλη ομορφιά, το μέτρο και την αρμονία. Στους μικρούς της τόπους συναντάς μεγάλες αποκαλύψεις, που συνεπαίρνουν τις αισθήσεις. Περίοπτη θέση, ανάμεσά τους, κατέχει ο οίνος, χάρη στα μικρά ελληνικά, οικογενειακά οινοποιεία, που φτιάχνουν «μεγάλα» κρασιά!

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από τη διετή – σε πρώτη φάση- αποκλειστική συνεργασία της με το Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), φέρνει στο τραπέζι μας μικρούς θησαυρούς του ελληνικού οίνου. Ο ΣΜΟΕ συσπειρώνει 50 μικρά, οικογενειακά και ιδιαίτερα οινοποιεία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Ήδη, σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ βρίσκουμε σπάνια και μοναδικής ποιότητας κρασιά από 13 μικρά οινοποιεία, που έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν γίνει τουλάχιστον 20. Κρασιά από τη Χαλκιδική, το Αμύνταιο Φλώρινας, τη Λάρισα, την Εύβοια, την Κεφαλονιά, την Καβάλα, την Κόρινθο, τη Νάουσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νεμέα, τη Ζάκυνθο και τη Δράμα.

«Χρόνια τώρα όλοι εμείς στην ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζουμε έμπρακτα τους μικρούς Παραγωγούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τις μικρές επιχειρήσεις, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη νέα συνεργασία μας με τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος και τους οινοποιούς του, καθώς μοιραζόμαστε μαζί τους το ίδιο μεράκι για τις εκλεκτές γεύσεις και αρώματα των κρασιών που προέρχονται από τον τόπο μας. Σε αυτό το μεγάλο ταξίδι οινογνωσίας, λοιπόν, σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας το πάθος και την αγάπη για το σταφύλι και το κρασί, σε μια αυθεντική αποτύπωση της ελληνικής γης», δηλώνει ο Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Οι μικροί οινοποιοί του ΣΜΟΕ «κρύβουν» μέσα στα μπουκάλια τα μυστικά της ελληνικής φύσης και μας καλούν να απολαύσουμε τις δημιουργίες τους. Αξιοποιούν τις πιο ιδιαίτερες ποικιλίες σταφυλιών, γηγενείς και διεθνείς, για να παράξουν εκλεκτά κρασιά: Ασύρτικο, Ξυνόμαυρο, Βραδιανό, Κρασάτο, Μοσχατέλλα, Chardonnay, Μαυροδάφνη, Τσαούσι, Ροδίτης, Λημνιώνα, Μαλαγουζιά, Βοστιλίδι, Σταυρωτό, Muscat Blanc, Syrah, Merlot, Sauvignon Blanc.

Μια ολόκληρη ιστορία μικρών οινοποιών της Ελλάδας μας, μας περιμένει να την «ξετυλίξουμε» στα καταστήματα ΑΒ!

Μάθετε περισσότερα εδώ.

empty alt

Τουρτίτσα θα πάρετε;

Σε γάμους και γενέθλια η τούρτα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και καμιά φορά, όσο πιο μεγάλη και εντυπωσιακή είναι, τόσο το καλύτερο.
empty alt

Ποιο ελληνικό νησί ψήφισε η Telegraph για το φαγητό του;

Οι ειδικοί της Telegraph ταξίδεψαν, ερεύνησαν και προτείνουν τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά, με κριτήριο τι είδους διακοπές θέλει να κάνει κανείς.
empty alt

Βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ αρχίζει να πουλάει «ληγμένα» προϊόντα

Μεγάλη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ ανακοίνωσε ότι αρχίζει να πουλάει προϊόντα ακόμα και ένα μήνα αφού έχει περάσει η ημερομηνία που αναγράφεται στην ένδειξη «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…».
empty alt

Αν οι ετικέτες του κρασιού έλεγαν την αλήθεια…

Αν το αλκοόλ μάς κάνει πιο ειλικρινείς (μερικές φορές αδυσώπητα ειλικρινείς), η αμερικανική εταιρεία Delicate Estates το έχει πιάσει το νόημα.
empty alt

Γάλα καμήλας: το νέο superfood;

Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.
empty alt

Η νέα τάση; Vegan κρασί!

Με ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Vegan κρασί: σύντομα κοντά σας» η Guardian κάνει ένα μίνι αφιέρωμα στη νέα αυτή τάση, που έρχεται να προστεθεί στις ολοένα περισσότερες διατροφικές επιλογές των vegans (όσων απέχουν από όλα τα ζωικά προϊόντα) στις μέρες μας.
empty alt

Πέντε σημαντικοί λόγοι να μαγειρέψεις στον ατμό!

Οι περισσότεροι από εμάς από τη μία αναζητούμε την υγιεινή διατροφή, με πολλά λαχανικά, άπαχο κρέας και λίγα λίπη.
empty alt

Τα πιο hot cocktails περιέχουν ρόκα, γιαούρτι και τσάι kombucha

Μπορεί κάποιοι από εμάς να «φάγαμε» τα νιάτα μας ανακατεύοντας κόκα κόλα με ρούμι και μπίρα με σφηνάκια, όμως σήμερα σε πολλά από τα πιο δημοφιλή μπαρ σερβίρονται χυμοί, σμούθι ή, στη «χειρότερη» περίπτωση, μπίρες από μικροζυθοποιίες.

Back To Top