Εσείς τι ώρα ξυπνάτε. Πρωί ή… μεσημέρι; Μάθετε ότι όσοι βάζουν το ξυπνητήρι τους νωρίς το πρωί, και πέφτουν για ύπνο επίσης πιο νωρίς, ενστικτωδώς επιλέγουν μια πιο υγιεινή διατροφή στη διάρκεια της μέρας.

Εσείς τι ώρα ξυπνάτε. Πρωί ή… μεσημέρι; Μάθετε ότι όσοι βάζουν το ξυπνητήρι τους νωρίς το πρωί, και πέφτουν για ύπνο επίσης πιο νωρίς, ενστικτωδώς επιλέγουν μια πιο υγιεινή διατροφή στη διάρκεια της μέρας. Αντίθετα, όσοι τα κάνουν όλο πιο αργά -και το ξύπνημα και τον ύπνο- τρώνε συνήθως πιο ανθυγιεινά, σύμφωνα με νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μίρκα Μαουκόνεν του Φινλανδικού Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία και την Ευεξία στο Εσλίνκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας «Obesity», σύμφωνα με τους «New York Times», ανέλυσαν στοιχεία για 1.854 άτομα ηλικίας 25 έως 74 ετών, συσχετίζοντας τις διατροφικές συνήθειές τους με τις συνήθειές τους για τον ύπνο.

Οι συμμετέχοντες χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες, τους πρωινούς και τους νυχτερινούς τύπους. Διαπιστώθηκε ότι τις καθημερινές οι βραδινοί τύποι έτειναν να τρώνε τροφές με περισσότερη ζάχαρη, λίπη (και κορεσμένα), καθώς και υδατάνθρακες.

Τα σαββατοκύριακα, οι διαφορές ήταν ακόμη μεγαλύτερες, καθώς οι βραδινοί τύποι έτρωγαν σαφώς περισσότερα λίπη και ζάχαρη σε σχέση με τους πρωινούς τύπους. Επιπλέον οι πρώτοι έτρωγαν σε πιο ακανόνιστες ώρες, καθώς και διπλάσια σνακ σε σχέση με τους δεύτερους.

«Οι βραδινοί τύποι είναι πιο επιρρεπείς στο να ζουν ενάντια στον εσωτερικό βιολογικό χρόνο τους. Η κοινωνία μας όμως είναι κατά βάση δομημένη έτσι ώστε να ταιριάζει καλύτερα τους πρωινούς τύπους», δήλωσε η Μαουκόνεν, η οποία συνέστησε στους νυχτερινούς τύπους να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση στο τι τρώνε και πότε.

empty alt

Η άμυνα της κανέλας

Ένα ακόμη ευεργετικό αποτέλεσμα της κανέλας φέρνουν στο φως επιστήμονες από της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.
empty alt

Go vegan! Φόρεσαν μπικίνι από φύλλα… μαρουλιού και διαδήλωσαν

Καλλίγραμμες κοπέλες, πήραν μαρούλια και αντί να φτιάξουν μια χορταστική σαλάτα, έφτιαξαν μπικίνι! Με αυτά το χορταστικά μπικίνι βγήκαν χθες στους κεντρικούς δρόμους της Αβάνας για να ενθαρρύνουν ντόπιους και επισκέπτες να γίνουν χορτοφάγοι.
empty alt

Η νέα τάση στο Instagram που μπορεί να αντικαταστήσει τα mason jars

Ξεκίνησαν από –πού αλλού; – την Ιαπωνία και την Κορέα και δεν αποκλείεται να αντικαταστήσουν τα mason jars.
empty alt

Η γιαπωνέζα μπλόγκερ που καταβροχθίζει μπροστά από μια κάμερα!

Μικρή στο μάτι… Η μικροσκοπική γιαπωνέζα μπλόγκερ Kinoshita Yuka, κατέγραψε σε βίντεο τον εαυτό της να καταβροχθίζει μέσα σε ελάχιστα λεπτά,  4.307 θερμίδες επιλέγοντας ένα άκρως ανθυγιεινό μενού.
empty alt

H λύση στο πρόβλημα της πείνας στον κόσμο;

Πώς μπορούμε να χορτάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη; Αυτό το ερώτημα βασανίζει επιστήμονες, οικονομολόγους και πολιτικούς. Η απάντηση ίσως να είναι να πάρουμε στοιχεία από τον αέρα, να προσθέσουμε λίγη ηλιακή ενέργεια και να τα μετατρέψουμε σε μια ιδιαίτερα θρεπτική πρωτεΐνη.
empty alt

Ο τούρκος… χασάπης που έγινε viral!

Συμπεριφέρεται στο κρέας με τρυφερότητα και ιδιαίτερη φροντίδα… Και όταν έρχεται η ώρα να το αλατίσει, τότε η στιγμή γίνεται viral! Ο άντρας που κατάφερε να εισβάλει στα social media το 2017 και να τα αναστατώσει ονομάζεται Nusret Gökçe και είναι Τούρκος κρεοπώλης και σεφ.
empty alt

Η «επανάσταση» στο τοστ ξεκινά με Adoro Creamy Gouda!

Back to school σημαίνει, μεταξύ άλλων, και back to… τοστάκι! Το πιο υγιεινό και γρήγορο γεύμα, που συνοδεύει μικρούς και μεγάλους, όλη μέρα, από το πρωινό ως τη βραδινή μελέτη, είναι ιδιαίτερα νόστιμο και θρεπτικό όταν γίνεται με Adoro Creamy Gouda, αφού για κάθε φέτα 30 γραμμαρίων […]
empty alt

Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν. Ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 20196, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν».
Back To Top