Εσείς τι ώρα ξυπνάτε. Πρωί ή… μεσημέρι; Μάθετε ότι όσοι βάζουν το ξυπνητήρι τους νωρίς το πρωί, και πέφτουν για ύπνο επίσης πιο νωρίς, ενστικτωδώς επιλέγουν μια πιο υγιεινή διατροφή στη διάρκεια της μέρας.

Εσείς τι ώρα ξυπνάτε. Πρωί ή… μεσημέρι; Μάθετε ότι όσοι βάζουν το ξυπνητήρι τους νωρίς το πρωί, και πέφτουν για ύπνο επίσης πιο νωρίς, ενστικτωδώς επιλέγουν μια πιο υγιεινή διατροφή στη διάρκεια της μέρας. Αντίθετα, όσοι τα κάνουν όλο πιο αργά -και το ξύπνημα και τον ύπνο- τρώνε συνήθως πιο ανθυγιεινά, σύμφωνα με νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μίρκα Μαουκόνεν του Φινλανδικού Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία και την Ευεξία στο Εσλίνκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας «Obesity», σύμφωνα με τους «New York Times», ανέλυσαν στοιχεία για 1.854 άτομα ηλικίας 25 έως 74 ετών, συσχετίζοντας τις διατροφικές συνήθειές τους με τις συνήθειές τους για τον ύπνο.

Οι συμμετέχοντες χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες, τους πρωινούς και τους νυχτερινούς τύπους. Διαπιστώθηκε ότι τις καθημερινές οι βραδινοί τύποι έτειναν να τρώνε τροφές με περισσότερη ζάχαρη, λίπη (και κορεσμένα), καθώς και υδατάνθρακες.

Τα σαββατοκύριακα, οι διαφορές ήταν ακόμη μεγαλύτερες, καθώς οι βραδινοί τύποι έτρωγαν σαφώς περισσότερα λίπη και ζάχαρη σε σχέση με τους πρωινούς τύπους. Επιπλέον οι πρώτοι έτρωγαν σε πιο ακανόνιστες ώρες, καθώς και διπλάσια σνακ σε σχέση με τους δεύτερους.

«Οι βραδινοί τύποι είναι πιο επιρρεπείς στο να ζουν ενάντια στον εσωτερικό βιολογικό χρόνο τους. Η κοινωνία μας όμως είναι κατά βάση δομημένη έτσι ώστε να ταιριάζει καλύτερα τους πρωινούς τύπους», δήλωσε η Μαουκόνεν, η οποία συνέστησε στους νυχτερινούς τύπους να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση στο τι τρώνε και πότε.

empty alt

Αυτό το φαγητό, που βρέθηκε σε ένα ναυάγιο 150 ετών, είναι ακόμα βρώσιμο

Το 1856 το ατμόπλοιο Arabia, που ξεκίνησε για ένα ταξίδι στον ποταμό Μιζούρι των ΗΠΑ για να μεταφέρει προμήθειες σε 16 πόλεις, συγκρούστηκε με έναν τεράστιο κορμό δέντρου που είχε πέσει στον ποταμό και βυθίστηκε, ευτυχώς χωρίς μεγάλες απώλειες (εκτός από ένα άτυχο μουλάρι που είχε προσδεθεί στο […]
empty alt

Η νέα hot vlogger μαγειρικής στο YouTube είναι 106 ετών

Αν πιστεύεις ότι είσαι υπερβολικά μεγάλος σε ηλικία για να φτιάξεις ένα vlog, δεν έχεις γνωρίσει ακόμα τη Mastanamma.
empty alt

Η Αντζελίνα Τζολί μαγειρεύει και τρώει… ταραντούλες και σκορπιούς!

Φυσικά δε περιμένει κανείς η Αντζελίνα Τζολί να είναι μια κλασική μαμά, που να μαγειρεύει στα παιδιά της βαρετά φαγητά… κεφτεδάκια με πατάτες και ρολό κιμά.
empty alt

Εκτοξεύονται οι πωλήσεις των vegan προϊόντων

Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης).
empty alt

Η νέα διατροφική τάση που σαρώνει στη Δύση βρίσκεται ήδη στο ντουλάπι σου

Το φιστικοβούτυρο έχει βρει προσφάτως έναν αντίπαλο στην αμερικανική διατροφή, από την οποία ξεκινούν πολλές νέες τάσεις για να κατακτήσουν το δυτικό κόσμο.
empty alt

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ από τη MISKO! Ο πιο νόστιμος διαγωνισμός… μόλις ξεκίνησε!

Η MISKO, η αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών, κάνει τη ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ με τον πιο γευστικό διαγωνισμό και πολλά πλούσια δώρα! Ο διαγωνισμός ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το […]
empty alt

Η «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ» 2019 και οι 5.000 εθελοντές της βραβεύονται στα Corporate Affairs Excellence Awards 2020

Διάκριση της εταιρείας στην κατηγορία Εσωτερική Επικοινωνία
empty alt

Το S.Pellegrino & Acqua Panna στους Χρυσούς Σκούφους 2020

Το light sparkling φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino & το φυσικό μεταλλικό νερό Acqua Panna έδωσαν το δυναμικό «παρών» για 11η χρονιά ως επίσημος χορηγός στους «Χρυσούς Σκούφους».
Back To Top