Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.


Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.

Το FICO Eataly World, ή FICO εν συντομία, το οποίο ιδρύθηκε από τον Γουίλι Γουόνκα των ζυμαρικών, τον Oscar Farinetti, περιλαμβάνει εστιατόρια, καταστήματα, εργαστήρια, προθήκες με προϊόντα, διάφορες εκθέσεις, αλλά και μία φάρμα. Ο επισκέπτης μπορεί να το περιηγηθεί είτε με τα πόδια είτε με ένα τρενάκι είτε με κάποιο από τα εκατοντάδες τρίκυκλα που διατίθενται σε αυτόν το χώρο, εξοπλισμένα με ξύλινα καλαθάκια για να μεταφέρει τα ψώνια του.

Υπάρχει ακόμα και μια καμάρα φτιαγμένη από κουτάκια ντοματοπελτέ, ιδανική για ινσταγκραμικές πόζες.

Σίγουρα όμως το βασικό αξιοθέατο είναι το φαγητό. Εδώ μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει επιδείξεις παρασκευής ζυμαρικών, να δοκιμάσει τοπικά πιάτα αλλά και κρασιά, και να μάθει για τα στάδια ωρίμανσης των τυριών και των αλλαντικών.

«Ο Farinetti στοχεύει σε 6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, 2 εκατομμύρια από αυτούς τουρίστες», γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ το Bloomberg, που είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο πριν από τα εγκαίνια στα μέσα Νοεμβρίου.

«Μέχρι στιγμής, οι Ιταλοί με τους οποίους έχουμε μιλήσει κρατούν χλιαρή στάση απέναντι σε αυτό το έργο – προσθέτει το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Εξάλλου, μπορούν να παρακολουθήσουν την παρασκευή ζυμαρικών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Όμως τα καταστήματα και τα εστιατόρια στο εσωτερικό του είναι ένα δέλεαρ: κάποια προσφέρονται για μια ρομαντική βραδιά, ενώ άλλα για οικογενειακές εξόδους».

empty alt

Μαστίχα Χίου κατά της χοληστερίνης

“Η μαστίχα Χίου θα αποτελέσει σύντομα μία εναλλακτική επιλογή σε άτομα με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, που δεν επιθυμούν ή δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν φαρμακευτική αγωγή”.
empty alt

Στις 6 Ιουνίου πάμε κέντρο για να δοκιμάσουμε κρασιά Χατζημιχάλη

Αν δεν πρόλαβες να πας σε κάποιο Οινοποιείο για να δοκιμάσεις τα αγαπημένα σου κρασιά με τις «Ανοιχτές Πόρτες», την Τρίτη 6 Ιουνίου είναι η επόμενη ευκαιρία σου! Τα κρασιά του Κτήματος Χατζημιχάλη στην Αταλάντη θα πραγματοποιήσουν ένα γευσιγνωστικό δείπνο στο Roof Garden του Monk Wine...
empty alt

Γρίφος: Γιατί όλοι μιλάνε για τα Rubik’s Cakes;

  Η πλειονότητα τον έμαθε ως τον δημιουργό του πιο γλυκού Κύβου του Ρούμπικ! Ο ίδιος είναι ήδη διάσημος για τα αναγεννησιακά χρώματα που χρησιμοποιεί ζωγραφίζοντας κυριολεκτικά στην κουζίνα του.
empty alt

Ο Μάγειρας του Αιώνα

Αποχαιρετάμε τον Paul Bocuse, τον «μάγειρα του αιώνα» όπως τον χαρακτήρισε το 2011 ο οδηγός Gault et Millau, που πέθανε πριν λίγες ώρες σε ηλικία 91 ετών.
empty alt

Κοζανίτικη Πρωτόπιτα από την alfa

Μια πολύ ξεχωριστή αλμυρή βασιλόπιτα, με παραμυθένια γεύση και μαγική ιστορία κυκλοφορεί η alfa: λέγεται Κοζανίτικη Πρωτόπιτα και διαδίδει σε όλη την Ελλάδα ένα πρωτοχρονιάτικο έθιμο της Κοζάνης – της πόλης όπου, έφηβος ακόμη, ο Αθανάσιος Κουκουτάρης έβαλε τα θεμέλια για την ίδρυση της...
empty alt

Τα ΑΒ Food Tours ξεκίνησαν και μας φέρνουν γλυκιές κι αλμυρές επιλογές για snacking, μόνο στα ΑΒ!

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ και 80 χρόνια, ξεχωρίζουμε για την άριστη ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων μας, ενώ συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε νέες και μοναδικές γεύσεις για κάθε γούστο.
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος & ΣΜΟΕ. Μια αποκλειστική συνεργασία που φέρνει κορυφαία κρασιά από μικρά ελληνικά οινοποιεία, για μεγάλες απολαύσεις!

Η Ελλάδα είναι μια μικρή σε μέγεθος χώρα, που κρύβει όμως μεγάλη ομορφιά, το μέτρο και την αρμονία.
empty alt

BOOST ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ PROTEIN ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟ

Η αγαπημένη μάρκα ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ παράγει καθημερινά μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων κορυφαίας διατροφικής αξίας, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και απαράμιλλης γεύσης.
Back To Top